Šta je novo?

Karađorđeva ulica

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=636812#p636812:32w04670 je napisao(la):
johnny_s » 06 Jul 2019 16:32[/url]":32w04670]tako da nema ništa od rušenja

Нзм бато, да нацрта неко огромног Мухамеда преко па да видимо колико ће дуго да поживи :lol:

Генијално!

Ma ko je vlasnik, kakvo j ovo bahaćenje?

Ovo je jedan od glavnih razloga zašto nismo normalno mesto.

Kakvo bahaćenje? Jeste zauzeo prostor "Teatra na Đumruku" ali je zato kafanu velikodušno nazvao "Pozorište", kao jasan znak ličnog poštovanja kulturne tradicije grada. Pa malo li je? Ovi kritičari stalno nešto izvoljevaju.

Oво је велики искорак за културни и ноћни живот Београда, а и добит ће бити неупоредиво већа у каси града.

Prvo stalno pozorište u Beogradu. Otvoreno 4. Decembra 1841. u zgradi rečne carinarnice, delom „Smrt Stefana Dečanskog” Jovana Sterije Popovića. Pre 178 godina.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=636859#p636859:1gkd2d1x je napisao(la):
Posmatrac » 06 Jul 2019 19:06[/url]":1gkd2d1x]Ma ko je vlasnik, kakvo j ovo bahaćenje?

То се деси под неолибералним испирањем мозга када имаш друштво ниског поверења

Да крене да гори под ногама, такве ствари би биле по кратком поступку решене

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=636881#p636881:3dluw0jx je napisao(la):
Zuma » 06 Jul 2019 09:28 pm[/url]":3dluw0jx]Kakvo bahaćenje? Jeste zauzeo prostor "Teatra na Đumruku" ali je zato kafanu velikodušno nazvao "Pozorište", kao jasan znak ličnog poštovanja kulturne tradicije grada. Pa malo li je? Ovi kritičari stalno nešto izvoljevaju.

Gosti ovih novokomonovanih šablon instant kafana su do sada mogli da idu: na Jedno mesto, Premijeru, u Onu, u Onu moju, Onu a ne drugu, Drugu kuću, kod Ministra, u Komitet, kod Švalera, Kod dede, Kod male, Kod mene, Jednu u kraju...pa i u Kafanu bez imena...

... a sada će moći da kažu i da su bili i u Pozorištu....

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=636909#p636909:3ror473y je napisao(la):
SRBO » Sub Jul 06, 2019 11:18 pm[/url]":3ror473y]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=636859#p636859:3ror473y je napisao(la):
Posmatrac » 06 Jul 2019 19:06[/url]":3ror473y]Ma ko je vlasnik, kakvo j ovo bahaćenje?

То се деси под неолибералним испирањем мозга када имаш друштво ниског поверења

Да крене да гори под ногама, такве ствари би биле по кратком поступку решене
Ne, ne hvala.

Neoliberalni mozgovi su i u Budimpešti i u Pragu pa se ovakvo iživljavanje nad gradom tamo nezamisliva. Ne verujem da i u Istanbullu može ovako s**nje da se pravi nekaženjeno. Možda u Bakuu, Tbilisiju i Kišinjevu, i Islamabadu...

relja":31h9nueb je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=636881#p636881:31h9nueb je napisao(la):
Zuma » 06 Jul 2019 09:28 pm[/url]":31h9nueb]Kakvo bahaćenje? Jeste zauzeo prostor "Teatra na Đumruku" ali je zato kafanu velikodušno nazvao "Pozorište", kao jasan znak ličnog poštovanja kulturne tradicije grada. Pa malo li je? Ovi kritičari stalno nešto izvoljevaju.

Gosti ovih novokomonovanih šablon instant kafana su do sada mogli da idu: na Jedno mesto, Premijeru, u Onu, u Onu moju, Onu a ne drugu, Drugu kuću, kod Ministra, u Komitet, kod Švalera, Kod dede, Kod male, Kod mene, Jednu u kraju...pa i u Kafanu bez imena...

... a sada će moći da kažu i da su bili i u Pozorištu....
Znači sledeća imena su Opera, Filharmonija, Biblioteka (mislim da je više nema na Terazijama), Balet, a mogli bi i u Bon Ton, Opštu kulturu, Kulturu...

Dosta je bilo deminutiva (Varjačica, Kuhinjica, Džezvica...)

Мислим да свако седмо село у Србији има кафану под именом библиотека :)

Očigledno da takva imena čivijaškom smislu za humor njihovih redovnih gostiju pruža puno trenutaka dobre zabave. Zvuči sasvim drugačije kada neka pijanica već očajnoj ženi kaže da ide u Biblioteku ili u Pozorište.

То је тренд у Мондевидовском неокафанизму, нове кафане које именом и декором глуме "добра стара времена" а онда се или изводе Џеј и Синан на тамбурици као да су староградске песме, или иде новији репертоар типа Дадо Полумента, Џенан, Лукас и компанија.

Пу, Џеј и Синан на тамбурици... То је злочин против човечности.

Мада тамбурица сама по себи је постала злочин

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=636995#p636995:3ol25jee je napisao(la):
Дошљак » 07 Jul 2019 12:31 pm[/url]":3ol25jee]То је тренд у Мондевидовском неокафанизму, нове кафане које именом и декором глуме "добра стара времена" а онда се или изводе Џеј и Синан на тамбурици као да су староградске песме, или иде новији репертоар типа Дадо Полумента, Џенан, Лукас и компанија.

Čak i nije trend već dve-tri ekipe otvaraju lokale po gradu, sve po uhodanoj šemi, čak i davanje imena...

Za vas koji ste imali dileme i trileme oko veličine kocke i šina, i načina na koji će da bude popločano, evo posebnog seta fotki :sesir:

Super je ta kaldrma između šina. Tako je trebalo da urade i od Kalemegdana do Vuka. Šta bi bilo teško da kombinuju beton sa spoljašnje strane, a između kaldrmu? Izgleda mi da će tako ovde da urade. To bi bila win-win kombinacija, em beton, em autentični izgled sa kaldrmom koji bi bio i malo moderniji naslednik trenutne kaldrme koja je preostala na još nekim deonicama Dušanove. Velika velika greška. :(

@Posmatrac
Hvala za fotke :vops:
Kakav je utisak uživo, da li izgleda da se radi kvalitetno?

Zaista šteta što nisu predvideli da tramvajske baštice u blizini Skadarlije budu ovako popločane, mislim da bi izgledalo predivno.
Videćemo kako će ovo ispasti do kraja, ali betonska podloga, preko kaldrma i ovičeno šinama mi nekako garantuje mnogo duži vek trajanja. Ranije je kaldrma tonula jer nije imala podlogu, sada ne vidim gde može da mrdne :)

Ja prosto moram nesto da kazem vezano za nacin rada generalno.

Prvo nema nikakve sumnje da je ovo poplocanje zaista vrlo kvalitetno trajno, lepo i veoma skupo. Medjutim ne mogu da se otmem utisku, povrsnosti kojom se radi, tj sminke za 99% plebsa. Prosto, delom sam iz gradjevinske struke pa ne mogu da ne primetim sustinu, meni licno sminka ne odvlaci paznju. Sustina da je bar za sada, nisu promenjene glavne instalacije, nisu uvedene nove toplovodni i drugi vodovi, a to je ono sto cini sustiu neke rekonstrukcije. Ja zaista, uprkos 99% ljudi pa i onde na bb, ne bi imao nista protiv da su stavili i behaton kocke debljine 15cm, koje su sa toliko debljinom isto kvalitetne, a verovatno 18x jeftinije, ali da je uradjena rekonstrukcija kako treba.

To je apsolutno isto kao u slucaju Residensa, gde su stavili, bez sumnje vrlo kvalitetnu fasadu Hunter Dagas, ali zato nema Protivpozarna manzetna za prolaske kablova i intalacija pa se pozar siri po spratovima. To je apsolutno isto kao kada se samo gleda da li je hrastov parket u stanu, a to sto je ispod estriha 0.5cm isofona kao zvucne izolacije koji je go q*** to nije bitno. To je apsolutno isto kao kada se gleda da li je spansa ili italijanska keramika u kupatilu, a to sto su na pregradni zid izmedju dva stana od 20cm, stemane instalacije pa je od zida ostalo 10cm, gde nema ni zvucne ni protivpozarne izolacije, to nije bitno. To je isto, kao kada prave cvetne aleje na autoputu u natpisu "Srbija" a pumpe i agregati za pumpe nisu u funkciji zbog neodrzavanja ili nemanja nafte za iste, pa autoput bude jezero.

Takvih ima miliooon primera.

Prosto, logicno je da se plebs "lozi" na sminku, iz neznanja naravno, ljudi su vizuelna bica, vole da vide lepo, ali ne znaju sustinu. Isto bas kao i kod devojaka sa silikonskim sisama. Tragicno je to sto ono koji treba da znaju sustninu, i da rade kako treba, pa i plebsu da objasne za sto je sta, podvladjuju istom, u smislu samo nasminkaj da na oko deluje lepo i kvalitetno. Sto bi nas narod rekao "spolja gladac, unutra jadac"

Kakav crni toplovod u ulici koja sa jedne strane nema nijedan objekat a sa druge strane 4 zgrade. Toplovod se provlaci prioritetno, tamo gde je naseljen veliki broj ljudi i gde su prisutne kotlarnice tu se uvodi toplovod kako bi doslo do smanjenja zagadjenja tj gasenja kotlarnica.
Citavi delovi Beograda poput Karaburme nemaju toplovod a ti navodis primer Karadjordjeve sa 100 stanara.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=637106#p637106:1eo82hga je napisao(la):
milanche » 07 Jul 2019 07:07 pm[/url]":1eo82hga].... Sustina da je bar za sada, nisu promenjene glavne instalacije, nisu uvedene nove toplovodni i drugi vodovi, a to je ono sto cini sustiu neke rekonstrukcije. ...

Slažem se apsolutno za instalacije ... samo da ne izgubimo iz vida ono najvažnije: ova "rekonstrukcija" je zapravo izmeštanje kolovoza i tramvajskih koloseka kako bi saobraćaj "prodisao" a zgrade, stanari, budući hoteli, ugostiteljski objekti, poslovne zgrade ili šta se već planira - dobili neki normalan trotoar. Ova ulica je odumirala upravo zbog tog uskog trotara.
A sve ostalo jeste šminka, slažem se.

Vrh