Povodom "zavrsetka" radova kako je i obecao Vesic, malo sam detaljnije fotografisao danas po danu. Tzv. rubrika hvalimo-zameramo ili moze se reci zameramo-zameramo
Kao sto svi vidite, daleko je ovo od zavrsenog. Prvo sto zameram je, sto nas neko laze. Gledao sam fotografije sa Vesicevog FB i nigde se ne vide nedovrseni radovi, niti se pominju u tekstu, sem klupa i kanti za smece. Klupe su stigle i izgledaju kao one na promenadi kod Savanove. Kanta je postavljena jedna i ona je kao one kod Beton hale.
Zamerke za:
1. Krivinu biciklisticke staze, koju sam vec pominjao
2. Biciklisticka staza koja prelazi ulicu kod Brankovog mosta je udaljena od semafora i dugmeta kojim se "poziva" zeleno svetlo. Posto je u pitanju ukrstanje ulice samo sa pesackom i bici stazom, bez pritiskanja dugmeta se nece promeniti svetlo (provereno, cekali smo da vidimo menja li se) Znaci biciklista ukoliko je sam, mora da predje pesacki deo da stisne dugme.
3. Trava na puno pobusenjenog dela se osusila. Nadam se da ce je zameniti svezom, ali je jasno da ce to i trajati i prljati setaliste.
4. Ploce na nekoliko mesta nisu bas lepo slozene, pa ce biti saplitanja
Ostalo tak kad bude zavrseno moci ce da se zamera
Pohvale za:
1. Biciklisticka staza je ravna i lepo spojena sa postojecim, pa nema skokova
2. Bici staza je odmaknuta od reke, sto je puno bolje nego kod beton hale, gde se fotografisu uz ogradu, pecarosi prete da upecaju nas bicikliste...
3. Beli obli kamencici lepo izgledaju oko drveca
4. Zanimljiv izbor cveca, bar za mene, koji se ne razumem previse
5. Ogradili su decije igraliste i time smanjili mogucnost da se zaigrana deca sjure na bici stazu
Kao sto sam vec pisao, moj utisak je da je sad ovaj prostor daleko sredjeniji od onog sto je bio, mada je i onaj stari bio lep dok je bio cist i dok nisu raskopavali kojekuda. Zapostavljan je bio godinama, pa je sad kontrast veci.