Видео сам то чудо јутрос, прошао кроз ограду, још су радници били ту, а неколико зачуђених камионџија и запрепашћених грађана су с неверицом посматрали шта се догађа. Нисам имао при себи мобилни да сликам; нисам приметио никога у коме бих препознао власт, нити организацију.
Шта рећи?
Проблем на том месту и дуж целог паркиралишта за грађане насеља (Церак-виногради) од окретнице аутобуса 52 до Улице платана опстаје годинама. Повремено дође комунална полиција, напише казне, али се ништа не промени. Зашто? Па, камионџије плате казне, најчешће скупе солидарно за неколико казни, све у договору с полицијом да остану ту где јесу. Полицајци имају покриће да су били на терену и написали казне, а камионџије то урачунају у трошкове свог посла ... Исти је то свет, мање-више, с две различите стране.
Овако нешто још нисам видео, не знам шта да кажем. Углавном, прво што ми је после почетног изненађења пало на памет јесте да препрека на раскрсници на слици може да буде опасна, посебно ноћу, да возач из кола не види доње пречке лево и десно од пролаза за једно (!?!) возило у средини. Остале препреке, а има их још, нису на таквом, прометном месту.
Иначе, не верујем да је то могло да уради удружење грађана, превише су скупи профили од којих су препреке направљене, и овако нешто се сигурно не може поставити без дозволе власти (општине). Ради се о запречавању улице уз паркиралиште, што је озбиљна ствар. Која се не користи само као приступ паркингу, већ и као пролазна улица, да се избегне гужва и хаос у главној улици уз пијацу.
А, гужва на том месту, код пешачког прелаза с ове стране пијаце (према насељу Церак-виногради) постоји и зато што од раскрснице код Мекдоналдса до Видиковачке пијаце има само један тротоар, с десне стране. Писао сам Општини Раковица пре две-три године, предложио да направе тротоар и с леве стране улице (као што су на мој предлог у то време направили више паркинг места око пијаце према решењу које сам предложио), одговорено ми је да не може одмах, да мора да се прво уврсти у план за наредну годину ... Ништа до данас, ваљда се у међувремену променила екипа на челу општине.