Šta je novo?

Kamioni KUPUSARI

upravo to i jeste u nadleznosti komunalne policije

dsc02077.jpg

vidikovac

Ove godine je Vidikovac odlican. Za razliku od prethodnih godina kada je bilo nemoguce proci kolovozom i trotoarom, ove godine se retki odlucuju da prodaju na ulici. Postoji jedan broj prodavaca na cerak-vinogradi parkingu preko puta pijace, ali je i tu prodavaca znatno manje nego prethodnih godina.

У насељу Церак-виногради је исто као и претходних година: има много камиона и због њих је гужва већа, прљавштина већа, мање места за паркирање, мање дрвећа и траве, а више блата и ђубрета. Већина људи односи купус колима, тако да близина не игра више значајну улогу.
Велики проблем представља то што због њих преостаје мало места за паркирање и, за разлику од неких од камионџија који имају заштиту комуналаца па паркирају недељама на улици поред самог знака за забрану заустављања и паркирања (в. слику), станари плаћају казне и кола им односи паук јер морају да их остављају на ледини између зграда (то је посебна прича).

И, нису они ту само у сезони продаје купуса, већ и у сезони лубеница, паприка, кромпира, цвећа .... Без милости поломе младо дрво када смета да увуку камион на место предвиђено за аутомобил, јер је сандук знатно шири.

Овај комби је ту и у радно време (већина се склања с улице тада и дођу поподне) - и кад је ту полиција и тера друге, он ради:
image2315.jpg

Бисте ли волели да је ово ваш паркинг?
-.jpg

Паркиралиште између парне стране ул. Липа и непарне стране ул. Платана:
--.jpg

A da se malo kao stanari organizujete i pobunite dodjete ispred dvora sa glavicamoa kupusa ili da snimite policajca kako neradi posao uzima vajferta za uslugu pa na net po novinama itd

Ево шта ради Комунална полиција у садејству с Паркинг-сервисом. Ледина између ул. Липа и Платана, насеље Церак-виногради. Ледина је зеленија ове године због киша, иначе је углавном прашњава, или блатњава, према сезони.

Другима за паркирање на овом месту (и ако је само једним точком на ледини) пишу казне и одвозе их пауком. За комуналну полицију та правила не важе. Снимљено током одвожења кола станара.

---.jpg

Паук односи кола с (обода) ледине и при том сам вози преко ње и више је квари него што може било који аутомобил (могао је да се врати уличицом којом је и дошао, али, овако је лакше, а може му се):

---.jpg

---.jpg

А на паркиралишту су камиони купусара, лубеничара, кромпираша, паприкара који с њима лако нађу заједничку реч.

А ево и улаза у Прекршајни суд за Град Београд у Тимочкој улици бр. 14:

image2365.jpg

:dil:
И реда возила уза сам зид Вишег прекршајног суда, на углу Тимочке улице (бр. 15):

image2364.jpg

Преко пута Вишег прекршајног суда, целом ширином тротоар заузет паркираним колима:
image2368.jpg

Све три слике су данас снимљене. Тако стоје ствари с паркирањем и онима којима треба да објасниш фине нијансе о законитости, праведности, доследности, физичким законима и осталим трицама и кучинама.

Писао сам Граду на више адреса, без одговора. Из Општине Чукарица се јавила једна службеница, рекла да ће доћи на лице места да лично види како све то изгледа, није се више јавила. :bash:

Саша":rv6ef9n2 je napisao(la):
А на паркиралишту су камиони купусара, лубеничара, кромпираша, паприкара који с њима лако нађу заједничку реч.
Па свако од њих добије по џак купуса или кромпира, паприка и "проблем решен" :x
Плусићћћ укњижен

Гага":eppmglzq je napisao(la):
Саша":eppmglzq je napisao(la):
Па свако од њих добије по џак купуса или кромпира, паприка и "проблем решен" :x
Плусићћћ укњижен

Локални полицајци нарочито воле лубенице, лети сваки дан наврате службеним колима, обично пред крај радног времена, и не изађу, камионџија им дода, а они с поверењем одвезу да се сладе ... :wink:

A кад одете на тријажу пријава због паркирања у Управу Града у ул. Старине Новака, на шести спрат, гледајући одозго откријете где њихови службеници паркирају своја кола:

--.jpg

--.jpg

:rant: :bash: :dil: :grand:

Pa kada nema dovoljno parking mesta :cry: . Jadni ljudi u centru grada

Mogli bi gradski cinovnici da dodju odlicnim gradskim preovozom na posao , kad je slikano vidm radnike zelenila kako ciste nesto sredjuju

direktor":2mww3vda je napisao(la):
Mogli bi gradski cinovnici da dodju odlicnim gradskim preovozom na posao , kad je slikano vidm radnike zelenila kako ciste nesto sredjuju

Мислим да је сликано септембра 2013. године.

direktor":1xxccc0q je napisao(la):

kakav smo mi mentalitet, jedan moj prijatelj koji radi u jednoj BG opstini je isao biciklom na posao, a ovi cinovnici/kancelarijaski pacovi su ga ismejavali i omavazavali. Ima da dolazis na posao autom, nije ovo Danska ili Holandija. MI smo gospoda opstinari!!!

Ево слика направљених данас око поднева, све по старом и на свом месту - непосредна близина Видиковачке пијаце (према насељу Церак-виногради):

image2462.jpg

image2465.jpg

image2468.jpg

image2469.jpg

Dragi forumasi dosad nevidjeno resenje tesko mi je da ga i okarakterisem. Nije poznato da li je opstina ili neka lokalna gradjanska inicijativa postavila ove prepreke.

kk01.jpg

kk02.jpg

Cilj je da se kamionima spreci ulazak na parking kod Vidikovacke pijace sa strane Ceraka kod okretnice 52.

Ista raskrnica sa druge fotografije ali nocu u sezoni
2arypery.jpg

Видео сам то чудо јутрос, прошао кроз ограду, још су радници били ту, а неколико зачуђених камионџија и запрепашћених грађана су с неверицом посматрали шта се догађа. Нисам имао при себи мобилни да сликам; нисам приметио никога у коме бих препознао власт, нити организацију.

Шта рећи?

Проблем на том месту и дуж целог паркиралишта за грађане насеља (Церак-виногради) од окретнице аутобуса 52 до Улице платана опстаје годинама. Повремено дође комунална полиција, напише казне, али се ништа не промени. Зашто? Па, камионџије плате казне, најчешће скупе солидарно за неколико казни, све у договору с полицијом да остану ту где јесу. Полицајци имају покриће да су били на терену и написали казне, а камионџије то урачунају у трошкове свог посла ... Исти је то свет, мање-више, с две различите стране.

Овако нешто још нисам видео, не знам шта да кажем. Углавном, прво што ми је после почетног изненађења пало на памет јесте да препрека на раскрсници на слици може да буде опасна, посебно ноћу, да возач из кола не види доње пречке лево и десно од пролаза за једно (!?!) возило у средини. Остале препреке, а има их још, нису на таквом, прометном месту.

Иначе, не верујем да је то могло да уради удружење грађана, превише су скупи профили од којих су препреке направљене, и овако нешто се сигурно не може поставити без дозволе власти (општине). Ради се о запречавању улице уз паркиралиште, што је озбиљна ствар. Која се не користи само као приступ паркингу, већ и као пролазна улица, да се избегне гужва и хаос у главној улици уз пијацу.
А, гужва на том месту, код пешачког прелаза с ове стране пијаце (према насељу Церак-виногради) постоји и зато што од раскрснице код Мекдоналдса до Видиковачке пијаце има само један тротоар, с десне стране. Писао сам Општини Раковица пре две-три године, предложио да направе тротоар и с леве стране улице (као што су на мој предлог у то време направили више паркинг места око пијаце према решењу које сам предложио), одговорено ми је да не може одмах, да мора да се прво уврсти у план за наредну годину ... Ништа до данас, ваљда се у међувремену променила екипа на челу општине.

Majko mila... video sam pre 5-6 dana da su neke stope betonirali, ali da će ovako ispasti...

Ne verujem šta sam upravo video.

I ovo neće sprečiti kamione da se parkiraju na drugim mestima oko pijace. Ne mogu oni staviti toliko rampi koliko se ovi mogu snaći.

edit: kako će ovuda proći vatrogasci u slučaju potrebe?

Ситуација тајанствено-мирна на том месту јутрос.

image4418.jpg

image4413.jpg

image4416.jpg

image4414.jpg

Понеко је збуњен - ова препрека је једина (од четири) која представља сметњу за одвијање саобраћаја и није смела да буде постављена:

image4415.jpg

image4417.jpg

Камионџије: не може на паркиралишту, може на улици (где је забрањено паркирање и заустављање) - вагица за мерење лубеница је на клупи у десном делу слике:

image4412.jpg

Ako su se gradjani sami organizovali - skidam kapu i ima nade za nas.

Ma... suština je da se time ne postiže ništa. Ova ekipa će stajati svuda okolo, ne možeš ti njih sprećiti na taj način. Parkiraće kamione gde god žele, dok god imamo policiju kakvu imamo.

....Parkiraće kamione gde god žele,....
Mnogo jeftiniji je bio bojkot robe iz kamiona od tih ,, zapreka,,

Da vecina okolnih stanara tu i ne kupuje oni ne bi ni dolazili
i ko ce sad lubenicu od 10 kg da tegli sa pijace, pa i jeste teško biti fin :lool:

Opština Čukarića je ovo izvela, po pisanju Blica.

Ja sam bio jutros tamo i snimio prolazak kombija kroz ovu zapreku preko ulice (snimak je na.temi o bahatosti). Taj kombi je prošao uz asistenciju a prema snimku se može videti da tu hitna ne može da prođe.

Tu zimi ne može da se čisti sneg.

Biće klizanja i udaranja u ove zapreke.

Prijavio sam Beokomu ali su vratili na opštinu.

Prosto je neverovatno da su samo ovo uspeli da smisle i realizuju.

Verujem da će ovo nestati preko noći - brusilica ili lomljenje kamionom.

Vrh