Ko garantuje da će se upotrebljavati samo u prave, pravno dozvoljene svrhe? Upravo to što niko od naših zvaničnika nije izašao u javnost i najavio ovaj projekat, svrhu i namenu baca najveću senku sumnje na namere. Ovde ostavljam prostor da je bilo nekih informacija koje sam propustio. Sigurno da se ovakav sistem može koristiti za rasvetljavanje zločina i kriminala, ali može li se bilo ko od nas zakunuti da se neće i zloupotrebljavati? Negde sam pročitao da su onog zlikovca iz slučaja countryman ukebali u Kini upravo zahvaljujući ovom sistemu i da su se naši na osnovu toga primarno i zainteresovali.wexy":1txrtpo2 je napisao(la):Kamere smetaju samo onima koji imaju sta da kriju, sto se mene tice nek postave na svakih 10 metara po jednu pod uslovom da rade i da se odrzavaju i naravno koriste zbog onog zbog cega su i postavljene. U tom pogledu i 400 je malo, neka ih bude 4000.
A u svakom slucaju je bolje da ih postavlja kineska firma nego americka .
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=617942#p617942:31xlgza6 je napisao(la):kolombaja » Ned Apr 21, 2019 2:07 pm[/url]":31xlgza6]Te kamere imaju različite namene. Ne znam da li je ovde već neko pisao o vesti da je Huawei taj koji kamerama pokriva svaki pedalj Beograda u cilju podizanja bezbednosti navodno? Čak je i na sajtu huaweija bio objavljen case study kako će Beograd da pretvore u grad budućnosti po uzoru na neke kineske, sa dosta detalja. Ja sam čitao tu studiju a interesantno je da je ona sada nestala sa njihovog sajta. Mutna su to posla. Evo jednog članka sa nekim referencama koga zanima:
https://www.zdnet.com/google-amp/articl ... dog-warns/
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
@Небојша, нисам ама баш ништа ни чуо ни начуо , све се ућутало. Можда и то ћутање није лоше, могуће да раде пројекат тј. препројектују да раде зграду висине као и остале зграде у том делу Војвођанске улице. Ако имаш времена посетити њихов сајт, ако га имају, можда тамо има нешто ![url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=619213#p619213:ohd1x0vy je napisao(la):Nebojsa » 27 Апр 2019 01:09 pm[/url]":ohd1x0vy]Gago jel si nacuo nesto novo u vezi onog placa preko puta Rome gde je trebalo da se gradi onaj zid od 8 spratova i od kog su po svemu sudeci odustali?
CRVENO SVETLO:
1. Gavrila Principa 42
2. Ugao Francuske i Gospodar Jovanove
3. Hotel “Hajat”
4. Milutina Milankovića i Tošin bunar5.
5. Cvijićeva i Bulevar despota Stefana
6. Požeška 52
7. Takovska i Dalmatinska
8. Zdravka Čelara i Preradovićeva
9. Marijane Gregoran i Stevana Dukića
10. Vojvode Micka Krstića i Patrisa Lumumbe
11. Kneza Višeslava i Osogovska
12. Ace Joksimovića (kod škole)
13. Kneževačka, Bože Jankovića i Prvoboraca
14. Surčin, centar
BRZINA:
1. Most na Adi
2. Brankov most
3. Pančevački most
4. Pančevački put (razdvajanje starog i novog puta)
5. Gazela
6. Zrenjaninski put 96 i 98
7. Buvljak, proširenje
8. SIV 1, proširenje
9. Omladinskih brigada i Jurija Gagarina, proširenje
10. “Hajat”, proširenje
11. Surčinski put
12. Jakovački Kormadin
13. Borska i Baštovanska
14. Obrenovački put, posle skretanja za Železnik
15. Ibarska magistrala - Rušanj
16. Ibarska magistrala - groblje Orlovača