Šta je novo?

Kablovski i Internet provajderi, vaša iskustva sa njima?

SBB je preterao. Štede na čemu stignu. Usluga katastrofa, kako osnovna tako i usluge podrške. Samo ih zanima da uvaljuju skuplje pakete. Cene rastu, downtime sve češći.

Neka alternativa a da nije SNS (MTS)?

To zavisi od tvog kraja i šta imaš dostupno. Po blokovima ima izbora, u ostalim krajevima na šta naletiš. Ne može ti neko preporučiti nekog provajdera, a tvoj kraj nije ni video istog ni na reklamama. Shvataš već poentu...

Generalno, sa obzirom na broj korisnika, SBB i MTS su dovoljno kvalitetni.

Zvanično potvrđeno da je Telekom kupio Vektor.

Zar nije Vektor nešto šurovao sa SBBom?
Ili je u pitanju dogovorena raspodela tržišta?

TapaT

Bice bas zanimljivo kada Telekom pukne jedno 250-300 miliona za kupovinu i onda ga prodaju krajem ove godine ili sledece za jedva milijardu nekom.

Pljackica u najavi sitnica dojce telkom muti merkelica

Rade medjunarodni privatni-nelegalni VOIP na relaciji Solak-Drasko Petrovic-Telekom pa pokusavaju da kontrolisu trziste.

Da pojasnis i potkrepis ta zapazanja malo ...

Dodavanje info bi bilo privlacenje paznji kriminalnoj bandi koja od 2003. god na ovamo radi terminaciju VOIP saobracaja iz inostranstva mimo Telekoma a distribura nazad u mrezu ....

Jedini razlog zasto Telekom Srbija nije privatizovan jos odavno je privatni interesi pojedinaca zbog VOIP-a. Upravo oni i finansiranju lobije protiv prodaje i zato je Drasko Petrovic (bivsi gen Telekoma) presao u SBB (kao defacto suvlasnik) da bi mogao da kontrolise VOIP kroz SBB.
Trenutno je na snazi duopol i velika kontrola VOIP saobracaja a na zalost trenutna vlast nije ni svesna sta se tu sve desava.

Uglavnom mislim da je to vise za UBPOK i za BIA da se bave time nego forum.

Mojne sad da bjezis nego pojasni bia i ubopok i ostale skrAcenice. I tako odavno ne rade nista u drzavnom interesu ...VoIP je .... koliko se pare vrte ...kome to treba pored interenet drangulija ....

Podstaknut Džontrinim postom u temi Bigz gde je pomenuo BBS Sezam, postavljam video ka odličnom podkastu o istoriji interneta na našim prostorima.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hyXWpTFKRkk[/youtube]

Ostalo mi je kao uspomena da sam bio među prvih 10 korisnika kod provajdera Verat.net koji je dao mali tekstualni oglas u Halo oglasima gde su ponudili 10 sati interneta za prvih 10 korisnika. Sajt im je bio :lool:, neka psihodelična ljubičasta pozadina sa dugmićima :)

Mislim da su kasnije bili poznati po tome što su imali nezavisnu vezu ka inostranstvu.

Ljubicasti ali posle je malo modernizovan :)

011/3060606

Sad je VeratNet deo BeotelNet-a a obe firme je kupio Kersiko sa Kipra.

Vrh