Koliko sam ja shvatila svaka zgrada tj podstanica ima kalorimetar koji očitava koliko je potrošeno u sezoni. Taj ukupni iznos se deli na broj stanova po kvadraturi. Ne vidim kako se tu plaća za komšiju jer ako on ima recimo loše prozore njemu će samo biti hladnije, kao i do sad što je bilo.
Minus ovog obračuna je taj da nema individualne kontrole potrošnje, tako da ja npr ne mogu da odem na mesec dana isključim radijatore, ili gasim noću kad nas šure i platim manje već ću plaćati kao i do sad, punu potrošnju.
Šteta što nije prvo ponuđeno da svi ugradimo kalorimetre tj ventile na radijator kao što je u novogradnjama i da nam se da mogućnost kontrole. Ovako bojim se da je samo razlog za dodatno poskupljenje.
I šta je instalaciona snaga koji vrag? Jel to porez na budale kao eps što ima?
Minus ovog obračuna je taj da nema individualne kontrole potrošnje, tako da ja npr ne mogu da odem na mesec dana isključim radijatore, ili gasim noću kad nas šure i platim manje već ću plaćati kao i do sad, punu potrošnju.
Šteta što nije prvo ponuđeno da svi ugradimo kalorimetre tj ventile na radijator kao što je u novogradnjama i da nam se da mogućnost kontrole. Ovako bojim se da je samo razlog za dodatno poskupljenje.
I šta je instalaciona snaga koji vrag? Jel to porez na budale kao eps što ima?