Šta je novo?

Javni prevoz u Srbiji

Šta ne otme SNStrela, otme Transnsjug, takodje iz Obrenovca, koje li slučajnosti 🙄

Kakvo je stanje u Požarevcu? Da li idalje voze Neobusi i Megabusi iz Beograda?

Ne, sve je to otišlo u rashod. Temse u Požarevcu rade, ostalo je prodato ili rashodovano. Čak su i Mazovi iz Beograda prodati Vuloviću u Kg.
20250121_124957.jpg

Није баш везано за јавни превоз у Србији, али јесте за путовања.
Пре неки дан се десила акција у Шапцу где је саобраћајна полиција са саобраћајном инспекцијом заустављала возаче који су возили путнике преко Бла бла кар апликације.
Наводно, Ракета је организовала подвалу лажних путника и пријаве.

Jedan zanimljiv ulov - nekadašnji Prestov Ik-103 (BG 945-LM) ispred centra za ispitivanje vozila "Vinča" u Krnjači i bez točkova ali sa dodatim sedištima (tapaciranim). Čeka na red za ispitivanje prepravke i vulkanizera (pretpostavljam). Izgleda da će uskoro da vozi po Kruševcu u sklopu Jugoprevoza (čiji je većinski vlasnik Knez petrol).

Ne, sve je to otišlo u rashod. Temse u Požarevcu rade, ostalo je prodato ili rashodovano. Čak su i Mazovi iz Beograda prodati Vuloviću u Kg.
Pogledajte prilog 229248
Šteta za one veolijine volvoe kao i njihove plavo bele conecte bili su očuvani a ne znam sta ce vulovicu poluraspadnuti mazovi kad oni imaju citare mada jesu loši i imaju Ik112Le koje iznjamljuju od transjuga kao i par žutih bikova na Cng.

Vuloviću je sve u raspadu, vratio je te Ikare, kupio je od Sage pre nekoliko meseci par Mazova i sada od Litasa, Citari su mu katastrofa.Trebao bi da kupi nova vozila po ugovoru sa gradom, ako ga ne pojede SNStrela u medjuvremenu.

Vuloviću je sve u raspadu, vratio je te Ikare, kupio je od Sage pre nekoliko meseci par Mazova i sada od Litasa, Citari su mu katastrofa.Trebao bi da kupi nova vozila po ugovoru sa gradom, ako ga ne pojede SNStrela u medjuvremenu.
Kada ih je vratio kolko znam iznajmio ih je na duze jer nije imao šta citari jesu užasno loši za par bikova koji su žuti ne znam da li rade? Dok oni lepi volvoi rade ali su prelepljeni u odvratnu crvenu...Verovatno zna da će ga strela pojesti pa neće ni da ih menja

Kako Lasti ide držanje lokalnih linija u Staroj Pazovi i da li poštuju red vožnje?

Krpe i preklapaju nekako, baš su izgubili dosta putnika a i vozila zbog kvarova, a nekada je Pazova ispomagala Beograd (bilo putnika i vozila) i slala autobuse na ispomoć tokom leta. Solaris 7500, dva SOR-a, Berkhof 9132, Otokar midibus i dva polovna Volvoa (beli i zeleni) se uglavnom vrte i krpe. Na Podunavlju gotovo da se vrte prazni (Surduk-Zemun) jedino ih drži to što drže prvi i poslednji polazak.

Krpe i preklapaju nekako, baš su izgubili dosta putnika a i vozila zbog kvarova, a nekada je Pazova ispomagala Beograd (bilo putnika i vozila) i slala autobuse na ispomoć tokom leta. Solaris 7500, dva SOR-a, Berkhof 9132, Otokar midibus i dva polovna Volvoa (beli i zeleni) se uglavnom vrte i krpe. Na Podunavlju gotovo da se vrte prazni (Surduk-Zemun) jedino ih drži to što drže prvi i poslednji polazak.
Što se Sorova tiče, u Staroj Pazovi rade 8063, 8073, 8084, 8085 i 8123. Gde sada radi SOR LH 12 8123?

Mislim da nema Pazova ispravne LH12, samo prigradske lomove iz JPI Inđija i što je stizalo iz Obrenovca, a čini mi se da su 8084 i 8085 odavno završili karijeru. Volvo 4140 im dugo stoji u servisu, 4141 isto se razvlačio i ne radi (duvao je poprilično na iberlauf). Sa njima su se baš usrećili (više reklamacija su imali (kupljeni sa garancijom) nego što rade).

Beogradska Lasta (Avala) iz Pančeva i Beograda zajedno Niš Ekspresom i jedan plavi Volvo ide beše nekud severno prema Novom Sadu (mislim da je iz Lasta Inđija). St. Pazova sve i da hoće nema sa čim.

Vrh