@chiko
Ono što ja pratim su oglasi i tražene cene, nemam neki bolji uvid.
Kad sam ga izdavao prvi put '22. u maju bilo je moguće izdati po značajno većoj ceni nego danas Rusima, kao vrlo precenjeno. Mogao sam za 350/400 bez problema. Moj stan je realno 280. Sa tom cenom tada ne bih imao problem da ga izdam istog sekunda. Troje se otimalo istog dana za 280 pa sam izabrao studentkinju. Danas bih već malo više tražio, možda morao dvoje da istolerišem u stanu a ne jednu osobu itd. Razni faktori utiču na krajnju cenu koju dogovoriš. Ali definitivno nije kao ranije. NS je u jednom trenutku bio izjednačen sa BG, srazmerno veličini grada. Recimo Detelinara bi odgovarala Jerkoviću i tsl. Sad je ipak NS malo ispod, kada gledaš te referentne poredbene delove grada.
Ja ovom studentu izdajem za 230. iako realno mogu da postignem 280. Ali zašto 230? Jer imamo fleksibilan dogovor da mogu povremeno i sam da koristim stan kad se vrati u mestašce odakle je. Recimo sad za praznike 15 dana ponovo izdajem Ruskinji kratkoročno (bila već letos, pa tražila ponovo pre neki dan) a zaradu delimo on i ja...
Ovakav fleksibilan način izdavanja je deo cene. Posle januara, neću ga cimati do leta, vidim da mu je lepo tamo, nek uči svoj semestar, ali posle ispitnog roka mi daje stan na 20 dana tokom leta.
Inače nisam mu naplatio 15 dana oktobra ni stanarinu, ni račune... unapred je znao šta tražim, drugari smo od ranije, pa smo sve lepo i detaljno dogovorili + sam ga pitao za ovu Ruskinju da sam odluči, ništa mu ne namećem... i sad neće platiti januar ceo ni stanarinu, ni račune jer stan izdajem Ruskinji od 25.12 - 10.1.
To što Rusikinja bude platila za 15 dana pokriva ceo januar što bi on platio + račune za januar i ja još zaradim 150e.
Dobro meni a dobro i njemu, ima 20 dana (januar) free a i onako je hteo za praznike kući.