A šta konkretno mogu studenti da rade?
Samo da čekaju i održavaju nas ostale na nivou višljem od 'svi su oni isti'..
Pokušali su sve.. Masovna okupljanja, građansku neposlušnost, okupljanja ispred sudova i tužilaštva. Pozivali su na masovni štrajk ali bezuspešno sve. Tj MI nismo pružili adekvatnu podršku. To što prebacuješ studentima to se u stvarnosti odnosi na ostatak građana.. Studenti su pozivali, organizovali ali mi nismo došli. Ne mislim na 15. 03. Vidovdan, 3 mosta ili NS 11.11.
To je sve u rangu održavaj narod u modu 'nisu svi isti'
Da smo neki narod još u januaru bi bio generalni štrajk od ponedeljka do ispunjenja zahteva ali nismo takav narod. Jbg..
Šta je tu je.. Čekamo izbore jer nas mrzi da stavljamo platu u rizičnu situaciju.
Ovo je ono klasično - "ako pobegnemo svi sa časa neće biti kontrolnog" samo što nismo pobegli svi sa časa, pa je kontrolni u toku za sve
Mogli su da rade mnogo toga i preko svega im se prelazilo, ja prvi. Ne smatram ja da je bilo šta bilo greška, radilo se kako se znalo i umelo u datom trenutku, ali poenta je da se napreduje.
Ne treba protest da bude nasilan i da se očekuje pad vlasti za jedan dan, ali nešto mora da se uradi.
15.3. je mogao da bude 16.3. (nedelja) pa da se sve blokira pa eto ti sutra generalnog štrajka, hteli ne hteli

Narod je tad bio spreman. Ne Gazela, svi mostovi, Autokomanda... bilo je i volje i mase. Mora uvek nešto da se smisli i ima plan, a ne kao skupili se i ajde sad kući. Ok, tada još možda nisu bili spremni, nije problem, pitanje je gde smo danas? Meni se čini u daleko goroj situaciji nego onda.
Mogu Dijanu da podrže i dođu do nje. Itd.
I milion drugih stvari, njih je tamo gomila, treba da pljušte ideje.
I otkud to da generalni štrajk nije uspeo? Pa ceo Beograd je bio na nogama, ovi jadnici su delili besplatne kafe i sve živo da nekako odvuku ljude od bojkota svega taj dan.
Živimo u kapitalizmu, privatnici su fino odradili taj dan svoj deo posla.
Što se stalo? Gotovo sigurno bi sledeći put bilo još masovnije i ljudi bi se još bolje organizovali.
Pa onda se ide dalje i na državnu administraciju i javnu upravu, velika preduzeća pa na kraju i na policiju i vojsku.
Ali to su ozbiljne stvari, mora to neko da predvodi i organizuje, ne možeš sa instagrama pozvati na to i kao to je to.
Sve je rađeno kako se znalo i umelo, sa puno srca i to je bilo dovoljno tada i donosilo rezultate. Sada više niti je dovoljno jer treba viši nivo, a niti ima tog srca i želje kao nekad.
Mislim, možemo da se lažemo, a možemo i realno da pričamo.
Što na primer večeras nema ništa? Ja sam maksimalno naložen.