Šta je novo?

Izbori 2025

Korupcija kao devijacija ne samo da je teža za iskorenjivanje u demokratskim uredjenju nego ima pogodnije tlo za njeno naj različitije širenje.
Sama demokratska necija pobeda direkto je povezana sa sivim prilivom novca koja i omogucava tu pobedu.
Dok u polu diktatorskim društvima bitno lecenje od korupcije je više stvar volje vrha diktatora te samim tim i uspešnija lečenje , ne i potpuno izlečenje ali tu umesto masovne korupcije, postoji bitno manji koruptivni povlaščeni krug.
Te smatran da društva sa nižim standardom kroz demokratiju su vrlo plodna za bujanje korupcije i upravo zato se i mnogi zalažu za što vecu demokratizaciju.

Делија би у било којој европској земљи био сматран за умереног конзервативца евроскептика

Чак и мање јер није опседнут промовисањем снажних ксенофобичних/хомофобичних/расистичких/про-капиталистичких итд. ставова

Zato što je konzervativizam u Srbiji isprljan (neo)radikalštinom, inače slažem se, potpuno legitimno stanovište koje kod nas prisvajaju najkancerogeniji politički elementi društva.

Imamo dobre vesti, odbranićemo Generalštab!

Spremni su ljudi.

Ljudi su uspevali da spreče gradnju u svom kraju i to fazon 50 njih, ovde su hiljade ili desetine hiljada ljudi.

I 11 ujutro je radnim danom, a radni dan je za dosta ljudi i dalje, državni uhlebi su svejedno velika manjina na protestima, čast izuzecima.

Овај наркоман и манијак Александар Шулц и даље слободно хода градом?

И ти си ми паметан.
Да, нажалост. Мене изненађује да га нико није излупао до сад, да не може кашику да држи, с обзиром на то шта је урадио Јаћимовићу у рођеној кући и студентима на улицама. Провоцирао је студенте са факултета техничких наука безброј пута.
Imamo dobre vesti, odbranićemo Generalštab!

Spremni su ljudi.

Ljudi su uspevali da spreče gradnju u svom kraju i to fazon 50 njih, ovde su hiljade ili desetine hiljada ljudi.

I 11 ujutro je radnim danom, a radni dan je za dosta ljudi i dalje, državni uhlebi su svejedno velika manjina na protestima, čast izuzecima.
Коначно да се померимо са мртве тачке.
Formiran ljudski prsten Resavska-Masarikova-Kneza Miloša-Birčaninova.
200w (3).gif

Сад је народ испред Скупштине.

Ovaj maloumnik je fizički napao Jaćimovića u njegovoj kući i slomio mu zub. Naravno da ni pomislili nisu da ga hapse. Isti moron je provocirao i seljake kad su ga odgurnuli pa on glumatao da je život izgubio. Posle su hapsili seljake i bili su nekoliko dana u pritvoru zbog fizičkog napada na idiota. Provocirao je i Šarovića i unosio mu se u lice.
Како га нико није испеглао због тога, и зашто га је Јаћимовић пустио унутра? Где му је био син кад се то десило? Видео сам и те инциденте са Шаровићем током интервјуа са демонстрантима, и СНС-овим батинашима, и полтронима. Смрад је лупао Јаћимовићеве старе аутобусе пре него што их је пандурска банда запленила јер је превозио студенте до Новог Сада и осталих градова током великих скупова, блокада, протеста, и демонстрација.

Poslednja izmena:
Rekao je Jaćimović da se kontrolisao jer je znao da bi mu vlast odmah napakovalo ko zna kakvu prijavu (vrv pokušaj ubistva)

A kao dokaz da je u pravu je to što se taj mamlaz i dalje šeta i provocira (iako mu je izbio zub u tom guranju iz sopstvenog dvorišta).

Rekao je Jaćimović da se kontrolisao jer je znao da bi mu vlast odmah napakovalo ko zna kakvu prijavu (vrv pokušaj ubistva)

A kao dokaz da je u pravu je to što se taj mamlaz i dalje šeta i provocira (iako mu je izbio zub u tom guranju iz sopstvenog dvorišta).
То све објашњава. Очитава му се интелигенција из погледа, само да није пропуха између ушију. У сваком случају, он је дебил и рођен је за специјалну школу. Занима ме да ли ови ниско рангирани провокатори разумеју да ће режим једном пасти, а овакво понашање ће му сви памтити. Надам се и да схвата да избегавање правде и повлачење у страну државу након губитка власти припада само уском кругу СНС-а, ако им то уопште пође за руком.

Poslednja izmena:
Немачки медији пишу да су за нападе на Србе у Хрватској почињени од стране усташа криви у ствари Срби. То преноси проусташки Данас а ти делиш овде

Заиста браћа заувек

То све објашњава. Очитава му се интелигенција из погледа, само да није пропуха између ушију. У сваком случају, он је дебил и рођен је за специјалну школу. Занима ме да ли ови ниско рангирани провокатори разумеју да ће режим једном пасти, а овакво понашање ће му сви памтити. Надам се и да схвата да избегавање правде и повлачење у страну државу након губитка власти припада само уском кругу СНС-а, ако им то уопште пође за руком.
Mislim da svi mi ponekad pravimo logičku grešku koju ja zovem "polazim do sebe".

E pa kada je pogrešan voz, svaka stanica je pogrešna, tj. njihov mozak nije isti kao naš i samim tim skoro nijedan zaključak koji njihov mozak izvodi nema veze sa našim zaključcima.

To je onaj sklop - živim za danas, sutra me ne zanima, mada nije baš ni to, jer mnogi SNS mamlazi ne mogu uopšte da apstarktno da misle, tj, da povežu sadašnjost i posledice sadašnjeg delovanja sa budućnosti.

Zato ja, prilično strogo i bezdušno, mislim da takvim ljudima treba oduzeti pravo glasa, pravo javnog izražavanja svog mišljenja. Treba ih sve zatvoriti u neki kompleks gde će živeti, a van tog kompleksa, treba da rade najprostije manuelne poslove (čišćenje ulica, grafita, fizikalije svih vrsta, kopanje, oranje...)

Tako da ako nekome ikada bude zatrebao savetnik Velikog brata za neko buduće utopističko društvo - zovite me ;)

Ko je kršio zakon - u zatvor, a zatvor treba da služi za rehabilitaciju.

Procenat uspešnih rehabilitacija takvih slučajeva?

Bolje taj novac iskoristiti za lečenje ljudi kojima ima spasa.

Surovo, ali kada budemo imali normalne bolnice i škole, svuda kanalizaciju i tekuću vodu, onda potrošiti malo novca za takve slučajeve.

Do tada zatvor, čučavac, najprostija hrana, pa posle godinu dana ako zasluži prebaciti ga u neku malo bolju ćeliju. Sve vreme im nuditi kulturno obrazovni program da gledaju.

ps: znam i svestan sam da nema ništa od ovih mojih mera osim u književnosti i u filmovima, ali ionako mislim da je potreban jedan reset cele Zapadne civilizacije, a verovatno i ostalih.

Evo kako bi to bilo nekako civilizacijski a opet da bude po zaslugama (nadam se da Jovo B. razmišlja na sličan način)
Nacionalizovati PKB (mi njima prodavali po 4.700€ hektar, oni nama istu zemlju prodavali po 500.000€ hektar, računam da su dovoljno zaradili.
U PKB sa jedne strane puta leje krompira, dužine 10km a sa druge strane kukuruza. Svaka leja ima tablu sa imenom i prezimenom. Ime i prezime se nalazi i na motici.
Umesto velikog brata ili neke druge degenerične zabave organizovati snimanje svake leje iz drona. Omogućiti gledanje direktnih prenosa u početku besplatno a kasnije uz simboličnu naknadu(od skupljenog novca kupovati flaširanu vodu za poljoprivrednike)
Radni staž im upisivati u knjižicu (da konačno tamo bude upisano nešto)

Procenat uspešnih rehabilitacija takvih slučajeva?

Bolje taj novac iskoristiti za lečenje ljudi kojima ima spasa.

Surovo, ali kada budemo imali normalne bolnice i škole, svuda kanalizaciju i tekuću vodu, onda potrošiti malo novca za takve slučajeve.

Do tada zatvor, čučavac, najprostija hrana, pa posle godinu dana ako zasluži prebaciti ga u neku malo bolju ćeliju. Sve vreme im nuditi kulturno obrazovni program da gledaju.

ps: znam i svestan sam da nema ništa od ovih mojih mera osim u književnosti i u filmovima, ali ionako mislim da je potreban jedan reset cele Zapadne civilizacije, a verovatno i ostalih.
U Norveškoj 20 posto ponovo završi u zatvoru, u Srbiji ili Americi 60 posto.

Brothers forever!

Za vreme građanskog rata 1992 u Slavoniji, srpska i hrvatska Udba su razmenjivali spiskove pripadnika svog naroda za odstrel. Isti podatak sam dobio iz tri izvora, dva srpska i jednog htvatskog. Jedan od njih je bio Hrvat, koji je imao dostup spiskovima Srba za odstrel dostavljenim od srpske Udbe, i upozoravao ih da beže. Kada su Hrvati to saznali, stavili su ga na spisak koji hrvatska Udba daje Srbima. Ako su SRS i HDZ tada bili spremni da vode ljubav, a ne rat na udbaškom nivou radi krvi svojih sunarodnika, poslati par hrvatskih ćacija na neki srpski klub u Hrvatskoj im je ništa.
Немачки медији пишу да су за нападе на Србе у Хрватској почињени од стране усташа криви у ствари Срби. То преноси проусташки Данас а ти делиш овде

Заиста браћа заувек
Ja iz teksta ovo nisam uspeo da filtriram, a iskreno sam se trudio. Žao mi je ako onaj udbaški izdajnički tumor, koji nikada nije imao boljeg zaštitnika do poglavice Debela Usna, nazivaš Srbima.

A Delija je tipična umetnička duša, koja je od najranijeg detinjstva prihvatila haiku poeziju: "Slobodane, šalji nam salate, biće mesa koljemo Hrvate", "Mlad Balija trči poljem, ja ga stižem pa ga koljem", "Ubi, zakolji, da Šiptar ne postoji" (poslednje su uzvikivali studenti 2004. koji su izašli na ulice posle incidenta na Kosovu). To ako je u Hrvatskoj mnogo riba koje su progutale mamac turbonacionalizma, i uopšte ideje da su Srbi i Hrvati neprijatelji, ne treba da opravdava sopstvena takva bolesna osećanja. U suštini, Srbi i Hrvati su putnici treće klase iz potpalublja, i neće se dići iz tog potpalublja, dokle god dozvoljavaju da im udbaški SRS, SNS brodski pacovi definišu odnose. Studenti, koji nisu trovani pomenutim haiku, laku su se grlili, muslimanima davali helal hranu, muslimani ogrtali srpsku zastavu, a hrvatski studenti ugošćavali srpske...

Карло, зашто се бавиш мојом личношћу?

И ако то већ радиш, пробај барем то да радиш без спуштања на ниво бинарних мисли, неминовних, када један саобраћајни инжењер покуша да разуме друштвене процесе.

Anonimni profil na društvenim mrežama se predstavlja kao "studenti u blokadi" a blokaderi su u manjini i potpuno su preglasani na skoro svim fakultetima.

Zato ova odmetnuta frakcija nema nikakav legitimitet da predstavlja studente i poziva na bilo kakve skupove i akcije.

Vrh