Šta je novo?

Izbori 2025

Juče, nedge popodne, opet gomila automobila ,,propisno" parkirana u mom kraju. Uzurpirali sve ulice. Ljudima ispred ograda, na zelene povrsine,...Morao sam do prodavnice, blizu koje je lokalna Osnovna skola. Sve ulice koje vode ka Osnovnoj školi, policija je blokirala. Sa razglasa se cuju patrioteske pesme, vidim iz daljine srpske zastave velike i male. Čovek bi pomislio da su krenuli u boj, Bilo ih dosta, mogu da kazem. Koliko li je to dnevnica, a meni da to zaradim, kičma treba da pukne, da radim nedge na vetru, u mokrom, prljavom,,,,,Ali pitam jednog, čisto da se sprdam, pandura: ,,Sta se desava?", on kaže: ,,Protest-šetnja". Pitam ga: ,,Jesu ovi protiv vlasti ili za vlast". On kaže: ,,Ne znam stvarno". Rekoh: ,,Ok, razumem" i nasmejem se.

U tu skolu sutra treba da ide moje dete, po čijim zidovima su oni pi..li i gasili cigare u dvoristu.

Као што сам написао горе, Устав је папир који је подложан изменама. Чак и "чврсти" устави попут америчког се мењају амандманима. Да не говоримо о Србији која је у својој историји, у свим својим формама имала чак 13 устава. Врло лако 14. устав може да дефинише Србију без Косова и Метохије.
Апсолутно није поптупно океј да те савршено боли дупе за Косово и Метохију. Не да не можеш да имаш поштовања према Уставу у том случау (то се коси са твојом причом онда), него немаш минимум моралних начела. Са таквим људима, не мења се ба***. Зато су студенти недвосмислено изашли и рекли која су њихова начела, а нељудима попут Јешића то смета.
Ne krši se ništa sa pričom. Sasvim je ok da te za nešto zabole, ali da poštuješ jer je tako po Ustavu i zakonu. Kad bi svi tako, gde bi nam kraj bio...

Lepe se vaše pričice, ali na papiru samo.

Ponavljam, ne znam šta misliš i kako to da promeniš.

Ja zagovaram da oni koji zaista to osećaju nastave da poštuju Ustav i zakon, a oni koji ne osećaju da bar poštuju Ustav i zakon, taj minimum da ispune. Zar to ne bi bilo bolje nego sad? Na kraju, zar to nije jedino realno?

Šta bi ti, da proteruješ one kojima se fućka i nije im to bitna tema? Da im tetoviraš na silu Obilića na čelu? Ne razumem.

"Наравно, само постоји разлика између става - мора се поштовати територијална целовитост подразумевана Уставом и става да је КиМ неотуђиви део Србије. Они попут Јешића можда подржавају први, али сигурно не подржавају други став. Први је подложан махинацијама."

Pa to je tek pravno nesigurno. Čuj stava da je neotuđivi deo. Sa rđavom ljudskom prirodom koja se potvrđuje svakog dana on se na stav i obećanje oslanja i daje mu prednost u odnosu na ustav. Dakle to u ispred stav višestruko snaži odgovornost prema stavu, a ti bi neko epsko, krvlju potpisano večno obećanje želeo, boj na Kosovu. Ustav, uz kompleksne procedure izmene je koliko toliko garancija, brana tom stavu. Setih se kad je na ćaci skupu u Sremskoj Mitrovici aklamacijom usvojena deklaracija (išto sto i stav) da je Vojvodina neotuđivu deo Srbije. 😄 Čemu to?

Tako da ne zanosite se epskim fikcijama i ne zaobilazite pravo. Nikad nije postojalo niti će ikad biti da će Kosovo večito biti srpsko ili albansko ili u vlasti nekog trećeg. Ustav i njegova dosledna primena je jedini putokaz i brana stavu, koja ima neku državnu/pravnu težinu.

Ne krši se ništa sa pričom. Sasvim je ok da te za nešto zabole, ali da poštuješ jer je tako po Ustavu i zakonu. Kad bi svi tako, gde bi nam kraj bio...

Lepe se vaše pričice, ali na papiru samo.

Ponavljam, ne znam šta misliš i kako to da promeniš.

Ja zagovaram da oni koji zaista to osećaju nastave da poštuju Ustav i zakon, a oni koji ne osećaju da bar poštuju Ustav i zakon, taj minimum da ispune. Zar to ne bi bilo bolje nego sad? Na kraju, zar to nije jedino realno?

Šta bi ti, da proteruješ one kojima se fućka i nije im to bitna tema? Da im tetoviraš na silu Obilića na čelu? Ne razumem.
Коме се "фућка" за то што су Шиптари покушали пре неколико дана да киднапују српско дете у сред бела дана, нема шта да ради као борац против овог режима. Нека се закопа у рупу и ћути. Просто и једноставно.
На послетку, припадају, а и ти сам, једној екстемној маргниалној мањини у односу на већински народ. Пре изношења ставова, размислите шта је уопште демократија. Oно што је најбитније заправо - студентски пленуми су јасно изразили свој став. Имате маргиналне издајничке опозиционе странке које ће изаћи на изборе и изгубити, слободно њих подржите са таквим смешним ставовима о КиМ. Проћићите одлично на изборима :).

BillHicks wrote:
,, ... Kosovo je trenutno ne bitna tema.. ,,

Od drveta ne vidiš šumu, teško je to kad ti odzvanja u glavi smena, smena....Mene baš briga smeni ga al ne budi čorav i za dr. stvari

Jeste sad je ne bitno iz više razloga
evo ti naj manji razlog :

Na pr. zbog loših uslova , zapitaj se koliko jedan tenk u pokretu za 10 h potrši nafte, pa nastavi tako puta min. broj komada puta 30 dana plus ostala namenska vozila itd plus po plus.... a nafte za Izraelski ili ti Ruski model rešavanja nema , uz redovno namirivanje zimskih civlnih potreba.

Косово је било и биће најбитнија тема. Наш однос према Косову је однос према животу и према њему ће нас и јачи мерити.

Колико могу да нам украду зависи од тога колико их пустимо. Пустили смо им Косово и они се данас према Србији понашају као да је на продају.

Нико на нашем месту се према некој својој територији не би тако игнорантно понашао.

Коме се "фућка" за то што су Шиптари покушали пре неколико дана да киднапују српско дете у сред бела дана, нема шта да ради као борац против овог режима. Нека се закопа у рупу и ћути. Просто и једноставно.
На послетку, припадају, а и ти сам, једној екстемној маргниалној мањини у односу на већински народ. Пре изношења ставова, размислите шта је уопште демократија. Oно што је најбитније заправо - студентски пленуми су јасно изразили свој став. Имате маргиналне издајничке опозиционе странке које ће изаћи на изборе и изгубити, слободно њих подржите са таквим смешним ставовима о КиМ. Проћићите одлично на изборима :).
Ja sam bio u subotu na protestu podrške našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji, ti?

Prestani da vređaš ljude ako nemaš sposobnost da razumeš šta su napisali.

Pitaj ako ti nešto nije jasno, nije sramota.

Ja sam bio u subotu na protestu podrške našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji, ti?

Prestani da vređaš ljude ako nemaš sposobnost da razumeš šta su napisali.

Pitaj ako ti nešto nije jasno, nije sramota.
Не вређам, потребно је изгледа крајње просто објаснити да би разумео.
Опет, без недвосмисленог и јасног подржавања става да је КиМ Србија, нема борбе против велеиздајника. Особе које не воле српске националне интересе, нега стоје са стране. Једноставно.

Не вређам, потребно је изгледа крајње просто објаснити да би разумео.
Опет, без недвосмисленог и јасног подржавања става да је КиМ Србија, нема борбе против велеиздајника. Особе које не воле српске националне интересе, нега стоје са стране. Једноставно.
Procenat gradjana Srbije, koji bi priznali nezavisnost KiM, bez podele teritorije, je ispod 5%, kao i procenat gradjana, koji su za trenutni pokusaj vojnog vracanja KiM pod punu kontrolu srpske vojske, policije i zakona.
Ako je tvoj stav manjinski u Srbiji, sigurno nece tvoji istomisljenici odlucivati o sudbini drzave i naroda.

Niko nece vracati KiM (ni vojno ni diplomatski) pod kontrolu srpske vojske, policije i zakona dok god policija, vojska i zakoni ne postoje jer su izdajnici okupirali Beograd i ostatak Srbije. To je najbitnija tema i dok se to ne resi nema sanse ni za pomoc narodu na KiM a ne neko vracanje.

Ovo što su uradili Petoj beogradskoj gimnaziji je strašno. Pogledajte im samo na primer novog profesora matematike. Savršen primer kakva nas budućnost čeka ako ovi ostanu.

Moramo da pomognemo toj deci.

Zanimljivo je kako je sve tu odmah jedno pored drugog - Peta, RTS i Ćacilend. Sudbina Srbije se praktično tu rešava.

Vrh