Polu zezam, polu ozbiljan (ovde nije baš tako čisto, ali gde god hoće nekog da maknu stisnu sankcijama dok narod ne pukne)
Pa neće njega sankcije smeniti. To znaju i oni. Štaviše, njima on i odgovara. Jer im skoro sve daje i čini.
Drugo, oni da hoće da ga obore, drugačije poteze bi povlačili.
Ne rade oni ovo da bi njega obarali, nego kao kolektivnu kaznu što nismo i mi uveli sankcije Rusiji. Neće da nas prime u EU pa se klackamo na 4 strane (nisam rekao da je to dobro, samo konstatujem) i onda kad nećemo ni da ekskomuniciramo jednu od tih strana, oni nas kažnjavaju.
I treće, ja kad sam kritikovao što nema reakcija na sve ovo što se dešava u Vučićevoj ludari, ja sam govorio o EU. Da je sramota da se unutar njihove teritorije dešavaju takve diktature, varvarstva i pljuvanje po svemu za šta se oni - deklarativno - zalažu i bore... a da njihove institucije ćute i prave se lude. A od glupih Amera na drugom kraju sveta svakako nisam očekivao da se tangiraju i reaguju što neko u Srbiji lomi i gazi studente, što se sabotiraju mediji, što su sudovi farsa, što padaju nadstrešnice i sve ostalo.
Ovo sa NISom je čisto iživljavanje i osveta što im se nismo sagli i 47. put i na sve što nam se događa, uveli sankcije Rusiji. Nije im dovoljno sve drugo što smo im učinili - a neće da nas puste na miru - pa hajde sad da nas jašu i za NIS i Ruse.
I znaju i sami da to neće ništa promeniti, a da svakako neće promeniti ovu Orkovštinu što i nakom svega što se desilo, i dalje brani Nelečenog i glasa za njega. Znaju to i Ameri, imaju čitave institute i mreže koji prate i analiziraju svaku zemlju ponaosob. Nego malo je do osvete, malo do uticaja anti-ruskog tabora u Vašingtonu (ima ih, i uvek će ih biti), a malo do pokazivanja sile svetu i kod kuće pred glupim glasačima.
Ali ni to ne bi bio toliki problem da nisu i jedni i drugi (i kauboji i EU) ćutali ko p..de prethodnih godinu dana na sve drugo što se dešavalo. Pa da kaže čovek okej, oni se prosto ne mešaju ni u šta. Nego su ćutali na sve to, čak i podržavali smrada, a setili se pravde i poštenja sad kad treba nekome da se osvete ili pokažu silu.