Šta je novo?

Izbori 2025

Nisam sklon teorijama zavere, ali meni je ovaj Bačulov oduvek delovao kao lažni opozicionar. Ne znam tačno zašto ali imam neki osećaj. Ne bi me čudilo da je sve ovo dogovoren spin da se on iznedri kao neki lider opozicije, naravno lažne. Ali da ne grešimo dušu, videćemo.

Ne znam jel i dalje u pritvoru. Ako jeste, prilično ozbiljno glumi, tj. igra ulogu lažnog opozicionara kroz šta prolazi.

Ne mora on da učestvuje u dogovoru za takvo nešto, mogu oni sami da veštački od njega naprave lidera, a onda kada dođe vreme, da izbace neke ne tako lepe stvari o njemu i da mu na taj način efektivno smanje podršku.

I na kraju sve ovo može biti diverzija od nečega što se dešava ovih dana - na primer sutra ističe rok za sankcije NIS. U svakom slučaju, imaju jaku ofanzivu što se tiče toga, botovi su istog minuta bili pripremljeni da na društvenim mrežama pišu bukvalno iste stvari i ista pitanja, počevši od toga "šta je on radio tu neposredno pre pada nadstrešnice" i "zašto nije do sada nikada pričao da je bio tu", nakon čega su se pojavila dva snimka gde je pričao o tome javno i kako je stigao u Beograd kada se srušila nadstrešnica. A onda se to sad okrenulo na "gde su ti snimci, ko su te sudije što su izuzeli te snimke" i najbesmislenije od svega, postavljaju sad pitanje koje su studenti i javnost od početka imali - "ko je naredio brzo uklanjanje ruševina u istoj noći".

Sad iskreno ne znam ko im smišlja ovo, ali ako se neko primi na ovu priču i poveruje u nešto od toga, a još na kraju koristi i ovo poslednje pitanje, toj osobi zaista treba oduzeti pravo glasa i uvesti zakonskog staratelja, jer je nemoguće da je takva osoba mentalno zdrava.

🇷🇸 Скупштина Србије одбила је да разматра резолуцију о приступању БРИКС-у и о страним агентима

Посланици Скупштине Србије нису гласали за уврштавање нацрта резолуције о приступању земље БРИКС-у на дневни ред, а такође су одбацили и предлог да се на дневни ред уврсти закон о регистру страних утицајних агената.

Од 160 присутних посланика, 10 је гласало „за“, 27 је гласало „против“. Уздржаних није било, а 139 посланика, углавном из владајуће коалиције, није гласало.
Оба предлога поднели су посланици „Покрета социјалиста“ Александра Вулина.

t.me/BunkerSrb

Закон о страним агентима у Србији ништа не би променио, државна телевизија и овако сваког назива страним плаћеником ткд било би тотално исто по том питању, може само да има користи за друге ствари.

Иначе ти закони су уопштено добри, свака додатна инфо о било чему је добра ствар. Што нам не би било одмах речено да нека "независна" еколошка агенција која каже да је у Смедереву ваздух у фулу уств спонзорисана од Кине, или да је нека друга "независна" еколошка орг рекла да је литијум у води уствари добра став, спонзорисана из Аустралије.

Vrh