Šta je novo?

Izbori 2025

Баш ме интересује како се дружио са Шутановцем у САД.

Da li i jedna stranka, grupa, ili pojedinac zainteresovana za izbore , se zalaže za borbu protiv korporativnog Darvinizma prema zaposlenima i poštovanje njihovim prava. ?

Neplanirano sam se zatekao na Platou i morao sam da ovekovečim ovu fotografiju. Da li smo posle 25 godina odmakli dalje od 5. oktobra ili i dalje stojimo zaglavljeni na ovom datumu????
IMG_20251005_201835287.jpg

Inače bez gledanja emisije večeras, pokušaće da povuče paralelu između petog oktobra i trenutnih protesta.
- Kako je sve finasirano od spolja da bi se država srušila. Znam ko ih plaća
- Strani plaćenici, domaći izdajnici. Rade po instrukcijama iz inostranstva
- Pobeđena vam je obojena revolucija, narod je rekao svoje
- Planiraju stravično nasilje 1.11
Uglavnom ništa što do sad nije pričao, samo će to da predstavi kao "ekskluzivne informacije" kako bi mobilisao svoje pristalice.

Prevazišao je sebe... Kaže, nije verovao u verziju o terorizmu, ali je čudno da je Miša Bačulov 3 sata pre pada nastrešnice unezvereno šetao i gledao u telefon baš ispred same žel stanice. 🙂 slucajnost? 🙂 i onda se pitao ko je zadržao te snimke, zašto nisu bili objavljeni i vrte snimak 6 puta i zaokružuju gde šeta Miša Bačulov...

I sad neka baba koja zavija sarmu gleda i sluša onako u letu i kaže vidi tog teroristu Bačulova... na kraju će ispasti da je on kriv što je nastrešnica pala a mi potrčali da što pre optužimo nevine... 😄

A tek je počeo, šta li planira do kraja večeri 🙂

Neplanirano sam se zatekao na Platou i morao sam da ovekovečim ovu fotografiju. Da li smo posle 25 godina odmakli dalje od 5. oktobra ili i dalje stojimo zaglavljeni na ovom datumu????
Pogledajte prilog 254038
Nismo odmakli. Narod koji ne uči iz sopstvenih grešaka, njemu se istorija nažalost ponavlja.

Prevazišao je sebe... Kaže, nije verovao u verziju o terorizmu, ali je čudno da je Miša Bačulov 3 sata pre pada nastrešnice unezvereno šetao i gledao u telefon baš ispred same žel stanice. 🙂 slucajnost? 🙂 i onda se pitao ko je zadržao te snimke, zašto nisu bili objavljeni i vrte snimak 6 puta i zaokružuju gde šeta Miša Bačulov...

I sad neka baba koja zavija sarmu gleda i sluša onako u letu i kaže vidi tog teroristu Bačulova... na kraju će ispasti da je on kriv što je nastrešnica pala a mi potrčali da što pre optužimo nevine... 😄

Kako možeš? 🤣

Na periferiji NSa sam 😑 nedelja uveče ovde nije puna iznenađenja kao u Beogradu... uprkos svim mojim naporima 🙂 a na tv-u imam sužen izbor, 10tak kanala... al grejanje je barem👌

Kako se ni jedna baba ne zapita kako to da teroristi slobodno šetaju državom?

Ili, ako je Riđi lopov zašto nije u zatvoru. Iznova i iznova se zapitam kako niko od ljubitelja lika i dela nije postavio to pitanje sebi.

Poslednja izmena:

Znači da mu je ozbiljno pao rejting, čim je već "Miša Bačulov srušio nadstrešnicu" sati. 😂

Оволико булажњење је већ забрињавајуће. Ови из његовог другог и трећег ешалона, ако немају план Б или Ц, не знам шта чекају. Много је тужно што је у питању наша држава и друштво, иначе би било интересантно са стране посматрати колико ниско може да се падне.

Čitajući šta pišete, vidim da svi kojima smeta 5.10. bi trebali da odgledaju intervju.

Nismo odmakli. Narod koji ne uči iz sopstvenih grešaka, njemu se istorija nažalost ponavlja.
Neko sa strane bi zaključio da narodu koji je odlučio u 20. veku da se sukobi sa Austrougarskim carstvom, Nacističkom Nemačkom i NATO paktom i grdno stradao svaki put definitivno fali neka daska u glavi.

Trenutni poredak u Evropi srećom nas sprečava da ponovimo takvu neku glupost u 21. veku. Ostaje nam da se mlatimo između sebe kada i ako nekoj službi to bude odgovaralo.

Neko sa strane bi zaključio da narodu koji je odlučio u 20. veku da se sukobi sa Austrougarskim carstvom, Nacističkom Nemačkom i NATO paktom i grdno stradao svaki put definitivno fali neka daska u glavi.

Trenutni poredak u Evropi srećom nas sprečava da ponovimo takvu neku glupost u 21. veku. Ostaje nam da se mlatimo između sebe kada i ako nekoj službi to bude odgovaralo.

Zaboravio si spomenuti i Osmansko Carstvo. I to u periodu manjem od godinu dana do WW1. No, da ne idemo u istoriju, to su bili svetli trenuci naše slavne prošlosti iz kojih smo trebali izvući neke zaključke i postati mudriji. To se nažalost nije desilo. Eto, za malo više od jednog veka na istoj smo početnoj poziciji.

Što se drugog pasusa tiče, srećom svet ima daleko ozbiljnije probleme i mi smo im 100-ta rupa na svirali. Srećom!

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Није као да смо то изабрали јер нам је недостајало узбуђења у животу.
Кога мрзи да чита има сјајан документарац о првом светском рату који објашњава шта се све дешава у Европи и пре самог атентата у Сарајеву.
The long road to war.
Што се тиче другог, иако је то тема о којој још увек владају подељена мишљења, тешко да било ко може да ме убеди да би било исправније и боље да смо сви одушевљено стали уз Хитлера.
Колико год неки покушавали да створе слику како се 27. март десио искључиво деловањем енглеске обавештајне службе а неки други деловањем Коминтерне, чињеница је да народ већински није био ни мало одушевљен склапањем пакта са Хитлером. Да није постојало такво расположење у народу 27. март не би могао да се деси.
Што се НАТО пакта тиче то је новија историја која је свима добро позната а то што је НАТО одлучио да глуми светског полицајца и да се умеша у сукоб у који није била умешана ниједна НАТО држава већ се умешао у сукоб и унутрашње питање друге државе више говори о НАТО.
Ако неко и данас мисли да смо бомбардовани јер је НАТО хуманитарна организација која је заштитила јадне муслимане од злих Срба (а пре и након после тога муслимане убијала на Блиском истоку) тај је крајње наиван.

Poslednja izmena:
Što se drugog pasusa tiče, srećom svet ima daleko ozbiljnije probleme i mi smo im 100-ta rupa na svirali. Srećom!
On topic:

Nepopularno je mišljenje da ovo uopšte nije dobar trenutak za nestabilnost u državi i da strani faktor to može vrlo lako eksploatisati (na našu štetu), što se možda već dešava. Da postoji jaka opozicija sa konkretnim planom i programom kako dalje, ne bih im čak ni zamerio da sklope sporazum sa Huljom o mirnoj predaji vlasti nakon izbora.

Jedan od razloga zašto ima toliko 'neutralaca' je upravo zato što im uopšte nije jasno u kom pravcu bi zemlja išla nakon smene režima.

On topic:

Nepopularno je mišljenje da ovo uopšte nije dobar trenutak za nestabilnost u državi i da strani faktor to može vrlo lako eksploatisati (na našu štetu), što se možda već dešava. Da postoji jaka opozicija sa konkretnim planom i programom kako dalje, ne bih im čak ni zamerio da sklope sporazum sa Huljom o mirnoj predaji vlasti nakon izbora.

Jedan od razloga zašto ima toliko 'neutralaca' je upravo zato što im uopšte nije jasno u kom pravcu bi zemlja išla nakon smene režima.

Čini mi se da se igraju dupli pasovi na relaciji istok, zapad- pozicija- opozicija. Nikome ne odgovara promena, osim nama, građanima. Nije ni svaka promena dobra, no da li će biti prava, znaće se jako brzo. U prvih par dana. Ako se nastavi po uobičajenom šablonu događaja u poslednjih 25 godina, onda smo džabe krečili.

Po mom skromnom mišljenju, added value ovih 11 meseci je što su konačno maske pale. Drugo, živimo u najzanimljivijem geopolitičkom trenutku još od vremena između 2 svetska rata. Srećom, u ovoj čorbi nismo mirođija.

Vrh