Šta je novo?

Izbori 2025

A što se iseljavanja tiče, nakon članstva u EU iselili bi se najviše oni najmanje sposobni i dno društva - fizički radnici, kriminalci, narkomani, prostitutke, prosjaci, nacionalne manjine itd. Ni jednom lekaru, inženjeru, vozaču itd. ne predstavlja problem da se iseli to što nismo u EU.

Tačno. Samo što bi neuporedivo bilo lakše da te barijere ne postoje. Ovako moraš da si minimum 3x bolji od prosečnog kandidata koji konkuriše na tu poziciju, a konkurencija je ogromna jer se EU smatra jedinstvenim tržištem rada.

Da je situacija drugačija, mislim da bi u SRB ostali samo penzioneri. Možda preuveličavam malo, ali emigracija bi bila značajno veća od sadašnje, baš zbog barijera.

Što se kriterijuma tiče, sve zavisi od države. Ima onih koje su više zahtevne, poput Skandinavije, Beneluxa, Švajcarske, Irske. Tamo malo naših ljudi trenutno odlazi.

A ima onih koje su manje zahtevne poput Nemačke, Slovenije, Češke, Slovačke, Malte, itd.

Mislim da bi se članstvom u EU jedino promenilo u koje države kvalifikovani radnici odlaze iz Srbije. Verovatno bi odlazili istim tempom jer kao što sam napisao, njima to što nismo u EU nije velika prepreka za odlazak. Ubrzalo bi se iseljavanje ljudi bez kvalifikacija.

Članstvom u EU bismo imali manje domaćih, a verovatno mnogo više stranih državljana.

Dok je vladajuća Srpska napredna stranka već predala listu, udružena sa socijalistima, radikalima i PUPS-om, u Mionici se prvi put formira lista koju će predvoditi studenti. Oni su se udružili sa pojedinim opozicionih strankama. Ipak, ne sa svima. SSP će, kako sada stvari stoje, na odmeravanje snaga samostalno.

Ako mi je nešto važnije od pobede na izborima, to mi je da narod napokon nauči da malo pamti i da ne zaboravi šta su pojedini političari radili ovih godinu dana (a i pre).

I da se ne zaborave svi oni žuljevi na studentskim nogama i pritvori i batine i lisice i lancu, a ni neutralni.

25 godina od Petooktobarske odbrane izborne volje građana i svrgavanje diktatora ubice. Srećna svim normalnim građanima koji slave! Ovog puta da bude i šestog!

Pogledajte prilog 253966

Pogledati naslove režimskih medija danas i videti gde smo. 🤮

SSP će, kako sada stvari stoje, na odmeravanje snaga samostalno.

SSP će, kako sada stvari stoje, doživeti sudbinu Čede Jovanovića i LDP-a. To i zaslužuju.

Ako mi je nešto važnije od pobede na izborima, to mi je da narod napokon nauči da malo pamti i da ne zaboravi šta su pojedini političari radili ovih godinu dana (a i pre).

I da se ne zaborave svi oni žuljevi na studentskim nogama i pritvori i batine i lisice i lancu, a ni neutralni.
Biće zaboravljeni i narod se neće naučiti pameti.

1000060149.jpg

1000049641.jpg

Mislim da je sramota što se današnji dan ne obeležava na neki način. Očekivao sam makar neki manji skup, mada sam mišljenja da na današnji dan treba da se organizuje najveći mogući.

EU i NATO donose garancije u vidu ekonomske, energetske, građanske, vojne sigurnosti itd. Ovde ljudi mogu da nastave da se samoobmanjuju kako bi nam bilo gore da smo njihovi članovi, ne branim im. Ni u jednoj članici EU i NATO situacija nije nalik onoj u Srbiji jer postoje mehanizmi koji sprečavaju da se to dogodi.

Механизми које морамо сами да изградимо и поштујемо да би постали део ЕУ и НАТО пакта. Зато морамо да постанемо део ЕУ и НАТО пакта, да би имали те механизме.

Иначе, ко нама тачно угрожава економску, енергетску, грађанску и војну сигурност ако не ЕУ и НАТО? Како ћеш тачно да оствариш иједну од тих сигурности ако мораш да их се одрекнеш ради чланства?
A što se iseljavanja tiče, nakon članstva u EU iselili bi se najviše oni najmanje sposobni i dno društva - fizički radnici, kriminalci, narkomani, prostitutke, prosjaci, nacionalne manjine itd. Ni jednom lekaru, inženjeru, vozaču itd. ne predstavlja problem da se iseli to što nismo u EU.

Дно друштва - физички радници, националне мањине

Не постоји џаба израз "загреби либерала и фашиста прокрвари"

Но уопште није тачно да су криминалци итд. спречени да се иселе у ЕУ, штавише они су први и у највећој мери и побегли зато што немају никакав морални компас или оданост својој домовини. Као што си и сам приметио, људи нису спречени да се иселе ни сада али то раде у далеко мањој мери зато што Србија и даље постоји као своја земља, са својом културом и идентитетом. Човек може да одлучи да би радије живео у Београду него игде другде у ЕУ јер му је дража наша култура и народ.

Зашто би ико одлучио да радије живи у иједном сиромашнијем делу ЕУ него у богатијем? Све је хомогенизовано, џентрификовано, стандардизовано, сви морају да поштују исте европске законе и сулуде директиве што значи да је суштински свеједно да ли си у Паризу или у Загребу. Загреб није хрватски град, то је европски град у коме свако може да живи и који нема народ. Као и Париз и Берлин и Мадрид итд. Могу да имају другачије зграде и неке традиционалне, старије разлике од пре ЕУ али после тога је све исто и изједначено осим животног стандарда. Реци ми један карактеристичан аспект било које нације у ЕУ да је настао након њеног чланства и потпуно је оригиналан за ту нацију. Све "разлике" које ЕУ чланице имају су настале пре чланства, све после је постала генерична смешана сива бљувотина.

Србија може и треба да буде засебна земља са својом културом у којој ће живети људи који желе да живе у својој, засебној земљи са својом културом коју обликују. Ако допустимо да је Брисел анексира изгубиће све то и постати још једна генерична провинција економске зоне у којој сви припадају и која не припада никоме.

Bez ili sa članstvom u EU i NATO dugoročno ova država nema budućnost, ali kako će do tog trenutka izgledati zavisi od toga da li jesmo ili nismo članovi.

Није ме брига за државу, брига ме је за народ. Држава је оруђе који народ користи ради себе а не нешто чему народ постоји да служи. Није ме брига ако "држава Србија има будућност" тако што ће постати празна љуштура од економске зоне у којој су Срби странци. Нису се моји преци за то борили нити ико други има "право" да се ту досели као пуноправни грађанин. Можемо то да допустимо али само ако ће се потчинити нама и прихватити да је ово наша култура у коју мора да се интегрише а не да се ми потчињавамо туђој и интегришемо у страну културу да би државни апарат постојао још пар деценија

Цео запад је постао празна, шупља љуштура без смисленог идентитета или филије и стога ни нема дугорочно будућност. Нације са дугом историјом су оне попут (традиционално) јапанске или јеврејске, које заснивају свој идентитет на народу и истрајавају кроз разне изазове, са или без државе. Ово што ЕУ ради је карактеристично за финалне фазе империја, када организациона структура сама по себи постане важнија од људи који је чине и грађани / досељеници изгубе било какву лојалност царству које служи само за грабљење материјалног интереса. И стога је неспособно да се носи са било којом претњом или агресијом јер свако гледа само своје дупе.

A to da smo se pobunili protiv neoliberalnih marioneta vreme će pokazati. Najvažnije pitanje je ko će doći nakon SNS-a i kakvu će voditi politiku.
Na to pitanje nema odgovora jer se suštinski neće ništa promeniti.

Па ако се не промени онда ћеш добити шта желиш будући да је СНС што би се рекло "твој сепаре". Неолиберлна марионетска власт која уз подршку Брисела ради на томе да уништи сав суверенитет Србије и интегрише је у неолибералну хијерархију хвалећи се неком шупљом економетриком као доказом да је то заправо добро и како приватизација школства диже БДП. Па шта ако вишемиленијумска култура и народ угасе? Бар ће једна генерација деришта моћи да купи више пластичних производа који се покваре кроз 2 године

Oblik i vrsta državnosti su samo životne vremenske faze istog naroda.

Ar4 je napisao(la):
Bez ili sa članstvom u EU i NATO dugoročno ova država nema budućnost

Kailan wrote :
Цео запад је постао празна, шупља љуштура без смисленог идентитета или филије и стога ни нема дугорочно будућност.

Buducnost zavisi od našeg verovanja
1. Mi smo direktini potomci ,,zasejanih,, na ovom prostoru. Stoga i ne uništivi tj uvek sa nekom buducnošcu.
2. Mi smo potomci seoba i ukrštanja naroda
te skloni migraciji, asimilaciji i nestajanju
te sa neizvisnom buducnost i nestajanju.

Tada sam pun optimizma pristigao iz DE, doterao dva kartona vina da bih proslavio povratak slobode i kraj mog 10-godišnjeg izgnanstva, na svoj rođendan 6. oktobra. Kakva naivčina sam bio!
Ključ je u tome da se sada od prvog dana rešeta nova vlast i da nas bude odmah 100 000 na ulici za prvo sranje koje naprave, potpišu...
Nema vina i slavlja, a utisak je da je to pre 25 godina bilo raspoloženje međ narodom.

Evo, i ova žena priča o tome kako se slavila pobeda i mislilo da je gotovo

1000060161.jpg

1000060159.jpg
1000060160.jpg

Nećemo pljuvati starije generacije zbog toga, samo treba naučiti na njihovim greškama.

Mislim, ok, napićemo se posle pobede, ali već sutra... dobro ajde, već prekosutra mora žestoko u rad. Od vlade do građana.

Vreme je i da odrastemo i da se prema 5.10.2000. ophodimo kao i na primer što treba da naučimo da se ophodimo prema borbi svih naših građana za slobodu u Drugom svetskom ratu.

Ne mešati KPJ i NOB, pa ni četničke zločince sa ljudima koji su pristupili JVuO da bi branili svoju zemlju i tako dali živote.

Koliko god negativnih stvari se desilo posle, ne dozvolite da vam ova bag** zamuti mozak

1000060157.jpg

Генијално, да ДЈВ који је био отпораш 5. октобра тај дан зове највећом трагедијом :D

Poslednja izmena:
Vrh