Šta je novo?

Izbori 2025

Ali sistem je takav da dozvoljava da nekvalitetni ljudi daleko doguraju, ne mislim ljudi kao ljudi, neću da se družim sa njim, nego što se tiče posla koji obavljaju, u svim porama društva. Ne samo u politici. Ono o čemu sam pisao, kada njega slušaš, počev od načina na koji razgovara, pa dalje, pomisliš u sebi: ,,Da li je moguće da se ovakav pita za bilo šta u vezi ovog društva?"

Poslednja izmena:
Ali sistem je takav da dozvoljava da nekvalitetni ljudi daleko doguraju, ne mislim ljudi kao ljudi, neću da se družim sa njim, nego što se tiče posla koji obavljaju, u svim porama društva. Ne samo u politici. Ono o čemu sam pisao, kada njega slušaš, počev od načina na koji razgovara, pa dalje, pomisliš u sebi: ,,Da li je moguće da se ovakav pita za bilo šta u vezi ovog društva?"

Naša politička sredina je takva, sačinjena od generalno nekvalitetnih ličnosti. Ne znam da li je bolje u drugim zemljama, negde verovatno da, negde ne. Kada je u celini mulj, tipovi kao Šapić dobro prođu jer imaju osobine koje se među takvim odronima cene.

Раније су ме нервирали, касније сам игнорисао, али сада су ми све занимљивији ови постови форумаша @Blade. На први поглед делују онако опширно, па промишљено, али брате мили, толико су бескорисни. У њима не пише такорећи ништа. Видим да огромна већина кулира, али ја све више уживам потанко читајући. Како је могуће потрошити толико времена, без икакве поенте? Уметност ли је?
Досадно му је. Шта ћеш? Мора нешто да уради са вишком слободног времена. Нови Сад, данас.
1758101714670.png

Свака реч му је на месту.
Poremećen narod, treba se ili naoružati (baš zbog ovakvih) i spremiti se za posledice kad čovek naleti na ovakve dijagonoze pa ko izvuče deblji kraj, ili prosto bežati iz Srbije. Neće nikad biti bolje u ovom dupetu kontinenta prepunom indijanaca i divljaka.
Мораћемо на крају то да урадимо јер има пуно издајица међу нама. Ако запрашти, комшија ће бити први који ће те убити на кућном прагу.
Опет је неквалитетан човек догурао далеко, а сад је само показао своје право лице.
Шапић никад није имао квалитет ни као спортиста. Није хтео да игра за Србију, и због тога је попио жестоке батине од Дениса Шефика након што је поклонио сребрну медаљу американцима на олимпијским играма у пекингу 2008. године.

Poslednja izmena:
Досадно му је. Шта ћеш? Мора нешто да уради са вишком слободног времена. Нови Сад, данас.
Bitno je da ti, koji se bavis analizom mene, kome oči nikada video nisi, nemaš visak slobodnog vremena...malo je trenutno gužva, ali zakazacu i tebi termin da dodjes da me poljubis u dupe, ne brini. Vidim da si mnogo navalio, pa da ti ispunim želju.

Bitno je da ti, koji se bavis analizom mene, kome oči nikada video nisi, nemaš visak slobodnog vremena...malo je trenutno gužva, ali zakazacu i tebi termin da dodjes da me poljubis u dupe, ne brini. Vidim da si mnogo navalio, pa da ti ispunim želju.
Битно је да ти проводиш време вређајући све око себе, и да имаш комплекс малог човека зато што је @GOJE поштено искритиковао. Научи да водиш расправу без вређања и глуматања да нешто вредиш. Паметније би ти било да активно учествујеш на протестима, блокадама, и да нас извештаваш о ситуацији на »фронту« у Србији уместо што пишеш да би писао. Буди од неке користи, а не да нападаш све око себе, јер имаш комплексе малог човека. Нити сам те увредио, нити те изврдавао руглу, али видим да и обичан коментар уме лако да те погоди у живац, и да се нарогушиш због тога. Браво! Маска ти је коначно пала с лица. Сад видимо ко си.

Poslednja izmena:
Највећи квалитет Шапића је што нема никакву политичку моћ. Лик је ту само параван док хијене около слободно черупају град. Он ту ућари нешто за себе и то је то. Милијардица и по на располагању не знамо ни коме све.

Битно је да ти проводиш време вређајући све око себе, и да имаш комплекс малог човека зато што је @GOJE поштено искритиковао. Научи да водиш расправу без вређања и глуматања да нешто вредиш. Паметније би ти било да активно учествујеш на протестима, блокадама, и да нас извештаваш о ситуацији на »фронту« у Србији уместо што пишеш да би писао. Буди од неке користи, а не да нападаш све око себе, јер имаш комплексе малог човека. Нити сам те увредио, нити те изврдавао руглу, али видим да и обичан коментар уме лако да те погоди у живац, и да се нарогушиш због тога. Браво! Маска ти је коначно пала с лица. Сад видимо ко си.
Čovek je bot koji je otvoreno podmetao stvari i pljuvao po blokadama izmišljajući priče.

Kad je video da mu ne prolazi to ovde, modifikovao se u nekog kao neutralnog. U pravom trenutku će se vratiti u ful bot mod.

Čovek je bot koji je otvoreno podmetao stvari i pljuvao po blokadama izmišljajući priče.

Kad je video da mu ne prolazi to ovde, modifikovao se u nekog kao neutralnog. U pravom trenutku će se vratiti u ful bot mod.
Значи он је сендвичар који пљује блокаде измишљајучи приче, а овамо са српском заставом у профилној слици, и у потпису глуми »великог србина« који пљује бившу Југославију за коју је већина изгласала да се оформи. Схватио сам. Паметном доста.

Naša politička sredina je takva, sačinjena od generalno nekvalitetnih ličnosti. Ne znam da li je bolje u drugim zemljama, negde verovatno da, negde ne. Kada je u celini mulj, tipovi kao Šapić dobro prođu jer imaju osobine koje se među takvim odronima cene.
Da je politička samo, nego je i društvena. Jer se ta polička sredna, preliva i na društvenu. Da bi uspeo nešto više, koliko god da si obazovan, kvalitetan radnik i čovek, možaš da budeš nečija podguzna muva ili član stranke koja je na vlasti ili tako nešto. Onih koji su uspeli bez toga, kažu da ima, nisam ih sretao.

Десанка Максимовић

Значи он је сендвичар који пљује блокаде измишљајучи приче, а овамо са српском заставом у профилној слици, и у потпису глуми »великог србина« који пљује бившу Југославију за коју је већина изгласала да се оформи. Схватио сам. Паметном доста.

Mene ti i ne možeš da uvrediš, taman posla da možeš. Možeš samo da pokušavaš, u čemu se mnogo, ali bezuspešno trudiš.
Ti ćeš nekome da pričaš o vređanju i sličnom? Kako te nije sramota?
Izvini sine, ali ispod časti mi je bilo kakva dalja komunikacija sa tobom. Neka je tebi sa tvojim problemom Bog u pomoći da ga što pre rešiš. To ti iskreno želim. Za razliku od nekih koji mi služe za razonodu, tebe ni za to ne mogu da koristim, jer mi te je žao.

Za tebe isto važi, sa tim da imam da ti kažem još nešto.

Protiv blokada sam i dalje. Svih blokada, i onih koje vlast pravi i onih koji prave oni koji bi da obore vlast. Vi ste mnogo sličniji, nego što mislite, metode i rezoni su vam isti. Čim neko kritikuje vaš rad, on je izdajnik, špijun, radi za ove druge, bot, sendvičar, ćaći i tako dalje. Samo onaj koji vas potpuno podržava, taj vam valja.

Ništa nisam izmislio i nikakav cilj nisam imao, samo sam rekao svoje mišljenje, ne vređajući nikoga lično. Isto kao što ti možeš da kažeš: ,,Oni što idu na utakmice, to je gubljenje vremena, tamo skaču, viču,..." To je tvoje mišljenje, na koje imaš pravo. Mene njime uvredio nisi, sve i da si moj drug. Dovoljno je da poštuješ ono što ja volim i ne volim. Naravno i obrnuto. A u ovom slučaju, nisi ni da si rekao nešto lično za mene - jer ti kao neko ko ja ne znam da li postoji uopšte - tu moć nemaš.

Ne mogu da podržavam ono što mislim da nema smisla, koliko god da podržavam parole i razloge zbog kojih se protestuje. Ako ide tenk na tvoju kuću, ja ne mogu da ti kažem: ,,Uzmi trofejni pištolj, pucaj na tenk i brani svoju kuću", pa će tenk da te sravni sa zemljom zajedno sa kućom. Nego ću ti reći: ,,Izvuci što pre iz kuće svoju porodicu i njih spasi, sačuvaj, kuća može ponovo da se napravi, kada imaš porodicu." A to što ti želiš da se boriš protiv onoga ko želi da sruši tvoju kuću, to je u redu, tako i treba, ali ta borba mora da ima smisao. A ti ako misliš da treba da staneš ispred tenka - stani. Ja neću.

Veći je slepac onaj ko neće da vidi, nego onaj ko ne vidi i vodi se štapom. Ti si klinac koji ima 20 i neku godinu, koji je juče završio fakultet i misli da je popio svu pamet ovog sveta. Sve ovo što sada pričaju oni koji bi da obore vlast, pričali su i SNS-ovci i Dosmanlije dok nisu došle na vlast. Oni će da sprovedu pravdu, oni će da procesuiraju sve lopove, oni će da urede drustveni sistem, bla, bla, bla, bla,...I oni su protestovali, ali nisu došli na vlast, jer su protestovali, nego jer su veliki odlučili da je sa ovima pre njih gotovo i da su oni sada podobniji. Pašće i Vučić, ali ne kada ga studenti sruše, nego kada mu Zapad odsvira kraj. A nama kao narodu će da se servira priča da je to narodnom voljom. Ti ovo prolaziš prvi put, a ja sam više puta. A li će oni koji drže komande u rukama da izaberu posle njega vas ili neke druge - to je stvar na koju ja ne mogu da utičem i toga sam svestan. Što se tiče vas, vidim da ste isti kao aktuelna vlast, koliko god hteli da od nje budete drugačiji.

Izvini što sam ti se obratio. Nemam razloga da imam ništa lično protiv tebe, ni bilo koga ovde. Sve najbolje vam želim. Što se ove teme tiče, trudiću se da se više u nju ne uključujem.

Гледао сам мало добну структуру становништва по годинама из задњег извештаја РЗС-а са пресеком процене на 31.12.2024. године.

Генерација са навршених 18 година: 66.709
Генерација са навршених 19 година: 67.477
Генерација са навршених 20 година: 68.150
Генерација са навршених 21 године: 69.242
Генерација са навршених 22 године: 68.864
------
Генерација са навршених 68 година: 94.018
Генерација са навршених 69 година: 96.077
Генерација са навршених 70 година: 99.748
Генерација са навршених 71 године: 95.184
Генерација са навршених 72 године: 95.476

извор

Старије генерације су у просеку за 25% до 30% бројније од младих. Прва генерација код старих која је малобројнија у односу на генерацију 18-годишњака је тек генерација са навршених 77 година.

Кад на то додамо у просеку већу излазност на изборе код старијих (чак и на следећим изборима, кад год да буду, и упркос великој мобилизацији младих, излазност код старијих ће бити већа), ова разлика се повећава на неких 30-35% по генерацији у корист старијих.

Кад се стави на страну сав изборни инжењеринг, ова демографска метрика је кључна предност власти у односу на студенте и опозицију.

Poslednja izmena:
Klošari pripremaju novi zakon protiv blokiranja saobraćajnica.

Mene ti i ne možeš da uvrediš, taman posla da možeš. Možeš samo da pokušavaš, u čemu se mnogo, ali bezuspešno trudiš.
Ti ćeš nekome da pričaš o vređanju i sličnom? Kako te nije sramota?
Izvini sine, ali ispod časti mi je bilo kakva dalja komunikacija sa tobom. Neka je tebi sa tvojim problemom Bog u pomoći da ga što pre rešiš. To ti iskreno želim. Za razliku od nekih koji mi služe za razonodu, tebe ni za to ne mogu da koristim, jer mi te je žao.
ezgif.com-video-to-gif-converter (1).gif

Испод части ти је да разговараш са мном, али настављаш и даље да причаш са мном. Ем имаш комплекс малог човека, ем си пун себе, ем си рекао @Kailan-у и @GOJE-у да те пољубе у дупе зато што су те искритиковали. Једини овде који нам служи за разоноду си ти, јер пишеш да би писао. Пишеш ствари које нико неће да прочита и, што је @GOJE рекао за тебе, пишеш, а ништа ниси написао, тако да си једини овде који нас насмеје са својим изјавама и лапсусима. Увредио си се зато што то је @Beki прозвао, што опет доказује да се лако увредиш.
Ti si klinac koji ima 20 i neku godinu, koji je juče završio fakultet i misli da je popio svu pamet ovog sveta. Sve ovo što sada pričaju oni koji bi da obore vlast, pričali su i SNS-ovci i Dosmanlije dok nisu došle na vlast.
Велике су шансе да је @Beki старији од тебе, док си ти тај који има 20 година, и умишља да је Богом дат, или да си Га повукао за браду на рођењу.
Što se ove teme tiče, trudiću se da se više u nju ne uključujem.
Одлично! Ионако ништа паметно ниси написао, осим гомилу глупости. Гомила објава које су детаљне, а бескорисне, и у њима не пише такорећи ништа. Браво. Ево ти сендвич.
200w (1).gif

Zelim svima da se zahvalim na ovoj temi za par meseci druženja, ali ja se vraćam na A2 i neću ovde čitati niti postavljati.

Ne dopada mi se način komunikacije, zatrpavanje bitnih stvari, slabo šta relevantno ima, a prave i važne objave čak ni ne vidimo.

Jednostavno, dok neko ne jede 7 dana, ne mogu da pratim neke konverzacije, priče, prepucavanja, a da vam stvarni problemi nisu ni na 10om mestu.

Problem je do mene, ne do vas, tema je takva, oduvek bila, ja biram da ne budem deo ovih prepiski
Mnogo je demorališuće za mene i sve mi je jasnije da će ovaj do 2027.da nas jaše a i duže što sam duže na temi, a to nije dobro.

Pozdrav svima i propratiću da ne bude nekih odgovora, mada ne očekujem.

Detox ? 🤣
Naravno da je 90 % pod instrukcijom Domanoviceve R. - Stradije -

Još ne vidoh da se iko zalaže osim zq ,,skidanja,, na primer za gradjanski garantovan minimum opstanka življenja:
Da svako ima garantovanih pripadajucih 100 kw struje mesecno. Da svako ima pripadajucu ( 1/4 hleba dnevno) tj 7 vekni hleba mesečno
da svako ima pripadajucih 1/2 m3 čiste vode mesečno.
Ne mislim na Gadafijefski sistem vec na minimum od minimuma za garantovano preživljavanje naših ljudi bez obzira da li je spada u društvenu klasu sirotinje ili bogataša.
Ne niko se ne bavi sa promenama za boljitak društva vec samo za fotelje koje ce ko bajagi doneti boljitak sistema za društvo a od konkretnih mera ni slovo ...
Eto samo zahtevi za skudanje ovog ilu onog.
Ovakve tražene promene su u suštini šuplje i prazne , te same sebe bezosmišljavaju tako da im je od svrhe ili cilja gotovo ništa drugo do čista besmisao isto kao u Stradiji.
Još prostije rečeno sjaši Kurta da uzjaše Murta.

Прошло је недељу дана и ништа се ново није сазнало о томе ко је био 32. глас за останак градоначелника Ниша. Неко се лажно представља као опозиција и мора се утврдити ко је то.

@Igor gif lika koji namiguje je ukazivao na vonabi Tuđmana koji namiguje i odgovor je na to ko je glasao za SNS u Nišu, a nije vezan za prethodnu diskusiju 🤣

Još ne vidoh da se iko zalaže osim zq ,,skidanja,, na primer za gradjanski garantovan minimum opstanka življenja:
Da svako ima garantovanih pripadajucih 100 kw struje mesecno. Da svako ima pripadajucu ( 1/4 hleba dnevno) tj 7 vekni hleba mesečno
da svako ima pripadajucih 1/2 m3 čiste vode mesečno.
Ne mislim na Gadafijefski sistem vec na minimum od minimuma za garantovano preživljavanje naših ljudi bez obzira da li je spada u društvenu klasu sirotinje ili bogataša.
Pa to se valjda podrazumeva, kad skines lopove koji kradu milijarde evra godisnje ostane dovoljno za to sto si naveo. Ako je vecina nacije toliko glupa da joj to treba crtati onda ne treba menjati vlast vec ime drzave.

Vrh