Šta je novo?

Izbori 2025

Pre par dana sam saznao da je Ivan Ninić bio član Radikalne stranke a nedavno sam ga pomenuo kao heroja ovih dešavanja što i dalje smatram ali sam začuđen da neko mlad i obrazovan može da se povede za takvim idejama.

Sad sam proguglao. Pazi ladno...

Falim te bože, što čak ni u svojim najekstremnijim i najzaludnijim danima, nisam bio član nijedne stranke niti pokreta. 🙏

Takođe me začudilo da sad kao stariji deluje mršavo i kao da je uvek bio mršav, a na slikama iz doba kad je bio SRS se vidi kako je bio punački kao mlađi.

No dobro, ostavljam mogućnost da se neki ljudi menjaju i na bolje. Iako je danas popularno lupetati kako mogu da se menjaju isključivo na gore.

Verovatno je Ninić kao odrasliji i stariji uvideo, i još bitnije - prihvatio, neke činjenice i istine koje nije mogao ili nije hteo kao mlađi, dok je bio tvrdoglaviji i zaneseniji.

Pre par dana sam saznao da je Ivan Ninić bio član Radikalne stranke a nedavno sam ga pomenuo kao heroja ovih dešavanja što i dalje smatram ali sam začuđen da neko mlad i obrazovan može da se povede za takvim idejama.

Многи су ту приступили из чисте контре према ДОСу или анти-НАТО политике.

1000053105.jpg

Jel razmišlja neko da ova deca redari stoje sve vreme okrenuti leđima ispred hiljadu kriminalaca.

I kada prođe kolona, oni će ostati sami sa njima.

Onda ih neki psuju...

Bravo klinci.

Junaci, pa nađite se, organizujte, ćacilend je tu 00-24h pa u napad.

Veličanstven skup kojim smo se pre svega podsetili svih ubijenih, a onda i vratili Beograd u naše ruke, odnosno većine građana ovog grada i države, koji ne žele i neće dozvoliti da se 1.11.2024. ponovi.

Organizovali se studenti, organizovali se i zborovi, organizovanije deluju i aktivisti pojedinih opozicionih stranaka, evo, organizovali se i srednjoškolci još bolje.

Ostali samo ovi što bi sve polomili i rešili sve za pola sata. Pa organizujte se i vi, šta čekate?

Protesti su ponovo na pravom putu, pumpaj, dinstaj, ljulja se, jesen stiže!

Antiradikalizam od malih nogu, nove generacije koje će rasti uz drugačije vrednosti i graditi ovu zemlju kako treba!

Какви сад неутрални спопали ову твитер бригаду? Каке су то емотивне уцене? Приметно је да се та ментална пражњења дешавају само у случају стандардних шетњица кучића и деце. Некако агресија избије и тада. Ваљда људи подсвесно осете бесмисао и асиметричност целог подухвата па се јави тај неки бес што и сви остали нису са њима у том колективном мазохистичком чину.

Молим за мало самоконтроле и преиспитивања да се не оде дубље у ове психозе.

Svaki komentar je suvišan, ali nisam pronašao video bez komentara.

Elem, nađoh lepu dopunu stiha 😂

1000053115.jpg

С обзиром да је архив јавних скупова пропо (па и док су били активни, бавили су се само неким скуповима, са којих су имали квалитетан материјал), потпуно је невероватно да апсолутно нико од извештача не процењује величину скупова на којима су присутни. Чак, већина медија рециклира један те исти извештај, у коме се наравно не помиње никаква конкретна цифра. Констатације типа "непрегледна колона", "огроман број" и сличне, боље да не коментаришем.

Елем, по мојој процени, јуче је у средњошколској шетњи било више од 30,000 људи. Колона се јако често заустављала, и на више места су направљени квалитетни снимци за процену. Ту треба нагласити да је фреквенција учесника била страшно велика, јер је велики број клинаца дошао до центра пешке из разних крајева града, и доста њих се разишло већ од Немањине, док се са друге стране велики број грађана прикључивао успут. На крају шетње се доста редара међусобно споречкавало, јер се видео страшан замор (како физички тако и ментални). Није било једноставно синхронизовати скоро стотину средњих школа, 6 сати на ногама, различите смене, рано устајање после распуста (можда и највећи проблем :)), различите динамике и менталитете, али чудесно је све функционисало. Пуни су жара, лепоте и памети. Још једно велико БРАВО.

Ма где дупло, ако се тајминг буде пажљиво и масовно градирао (слично 15.3.) могућ је чак и скуп сличних размера (добро, ипак је оно позитивно мартовско лудило вероватно недостижно), али свакако већи од видовданског.

Procenu je nemoguće izvršiti.

Malo su klinci postavili maratonsku rutu Bivša i buduća železnička stanica-Slavija-SKC-Ustavni sud-RTS-Trg.

Tolika šetnja nije za svakoga, ima i puno uzbrdica, neko je bio tu na početku pa otišao, neko na došao na kraj, neko bio na sredini...

Sve je trajalo od 18 i 30 do 22 i 16.

Radni dan. Prvi dan škole. Kada je počelo okupljanje, još je trajao šesti čas za popodnevnu smenu koliko znam. Neko je bio u školi, a neko kupio decu iz iste. Neko još nije završio za poslom. Neko nije mogao da odradi celu šetnju fizički, neko mentalno. Neko je morao da ide pre kraja da spava jer rano ustaje...

Prosto je nemoguće proceniti broj ljudi na nečemu što traje 4 sata, nije na jednom mestu i ljudi dolaze i odlaze.

I bolje što nema brojača.

Desetine hiljada su u pitanju svakako.

Ово је скуп у организацији деце и немам никакве замерке за њих али имам за маторце који су од истога опет направили колективну сеансу постизања амнезије и друштвене несвести као неопходног стања за лакше битисање у овом паклу.

За време ове предивне шетње центром Београда у Новом Саду полиција је окупирала практично читав Универзитет али нема везе, нама било лепо. 🫶🫶🫶

Невероватно колико се процес изнова и у истом облику понавља - Свака пасивизација (мало)грађана је у савршеној пропорцији са консолидацијом и порастом насиља режима.

Вучић попустио под притиском насилних протеста и у стању нервног слома (и вероватних притисака споља) савио кичму и кукавички позвао на преговоре и тиме показао слабост и нама и својим гласачима али ту је круг двојке да му поново дотрчи у помоћ. 💗

Понављам, сам скуп у реду, подршка у реду али шта се из тога извлачи после од стране "грађана" је по мени потпуно погрешно.

Vrh