Na šta tačno misliš?
Moj utisak od sinoćnjih i prethodnih serija incidenata nije takav.
Zar toliko niko ne može da se strpi još dve nedelje do septembra pa da se ONDA veća da li je ovo dovoljno sile i mase ili treba tražiti alternativne načine borbe.
Ja stvarno ne znam čime su normalni i razumni ljudi nezadovoljni. Sve ovo je pre svega tri godine moglo samo da se sanja i da se zamišlja u tamo nekoj 2060. kad Đubre krepa.
A šta je tačno plan bio sinoć? Idemo do prostorija, a realno, niko nema muda da ode do prostorija. Ali se pumpa, gas maske, molotovljevi kokteli... sad ćemo mi, evo, samo što nismo.
Kao, mi ćemo ovde da stanemo i šta?
To je organizacija, to su svi plenumi i zborovi i svi živi smislili? Idemo od Generalštaba do prvog semafora i tu nas čeka kordon i mi vičemo ua.
Neki plan i program mora da postoji i ideja. A sve to sa prostorijama je bezveze i nemamo muda za to i to je to.
Pa je ovde znam svaki prolaz kod njihovih prostorija, tu sam odrastao, mogao sam preksinoć da zaobiđem oba kordona kako sam hteo i dođem do SNS-a. I? Realno, ne smem, a i nije vredno i ne vidim poentu.
Mi se borimo za slobodu ovde, ne da jedan političar zameni drugog. Ja sam se preksinoć osećao slobodno. Ovi se zavukli u rupe, znači cela Čukarica ima 7,8 članova tamo da ih brane. Jedan deda je vikao da nas ***o Stepinac i to je to.
Ideš ulicom - slobodan. Juče su opet ovi smrtožderi zavladali i ideš ulicom u strahu.
Trebalo je proširiti proteste i širiti duh slobode celim Beogradom i Srbijom.
Mislim, nema veze, nije strašno, nisam smoren, ali ajmo malo mozak da radi.
Tako je kako je, ložio sam se i ja kao klinac, ali onda odrasteš i skapiraš realnost. Mada je i realnost postala drugačija kako sam i ja rastao.
Mi smo realno većinski šetači kerova, ali ne znači da nemamo muda. Hteo bi narod, nije ni juče to bila opšta panika, ali nema se način. Oni su navijači i kriminalci i panduri i istrenirani su u tome.
Među nama je neki nova Tesla. Šta misliš, jel bi Tesla prebio kordon policije ili bi našao drugi način da im se suprostavi? I ne, ne predlažem da napravimo Teslin zrak smrti
Bilo je mnogo kreativnih akcija u prethodnim mesecima.
Sve što kažem je da se okanemo loženja da će nas izaći 300 000 naoštrenih i da ćemo im ***ati kevu. Neće. Nema nas, osim na netu. Tražiti druge načine.