Spisak realnih vladara u 20. i 21. veku je pravi drim tim, kakav kripl fajt, majkooo
Kako biste ih poređali, od najgoreg do najboljeg? E, to su muke!
1. Aleksandar Obrenović (1889–1903)
2. Petar I Karađorđević (1903–1914)
3. Aleksandar I Karađorđević (1914–1934)
4. Knez Pavle Karađorđević (1934–1941)
5. Milan Nedić (1941–1944)
6. Josip Broz Tito (1945–1980)
7. Ivan Stambolić (1980–1987)
8. Slobodan Milošević (1987–2000)
9. Zoran Đinđić (2001–2003)
10. Vojislav Koštunica (2004–2008)
11. Boris Tadić (2004–2012)
12. Aleksandar Vučić (2012–2025)
Лако је, убедљиво најгори аустроугарски каплар, пуцао на српски народ, створио поделе које се можда никада неће избрисати, кумулативно сличан број страдалих
класних непријатеља, интелигенције итд као и од немачке руке, амнестија и награђивање злочина, губљење националног идентитета, самоуправљање, прекомерно задуживање и остали кредити од којих су неки и опроштени у случају потребе да ми преузмемо улогу несрећних Украјинаца (и Руса), 1974. За све оно позитивно може се оправдано поставити питање опортунитетног трошка, поготово у том неком периоду које је можда економски и културолошки било и златно доба целе Европе! Све то би било могуће у неподељеној, демократској, национално уравнотеженој Србији! Јел фалило нешто неутралној Аустрији нпр? Па и тај социјални аспект је био бољи тамо!
У исту групу улазе Злоба и Муслиу! Недефинисан ми је Стамболић, ипак је из исте те клике негативаца, али би било другачије да је он
победио...
Недић историјски негативац, али недефинисан, премало кредита му се даје за спашавање српског народа и покушај да не падне крви! Подсећа ме на чешки модел, дође Хитлер, ћуте, смрде, нема крви тј минимално, дођу Совјети, исто тако отишли су и они. Вероватно би Кнез Павле доживео исту судбину да није било 27. марта. По мом субјективном осећају, много већи родољуб од Муслиуа. Сад не бих ишао толико далеко (опет субјективно) да кажем да је узео на себе све то да би спасао Србе, али сушта супротност лажног патриотизма Муслиуа који би продао све за своје дупе! Ипак одговоран за оно што се дешавало, мора у негативце.
Александар Обреновић небитан, баш друга епоха, више негативан, али не подржавам како је окончао. Карађорђевић исто апсолутиста, али паметнији и способнији, што се и одразило на економију, али исто тако и на неједнакост која је после допринела српској трагедији. Остаје питање тог Југословенства (етничког). Далеко од негативаца!
Сви остали из текућег века у групу мањег зла (као и већина данашње опозиције нпр), премало да би заслужили виши стратум, а ипак недовољно да се ставе у кош са овима испод. Од најгорег ка најбољем Тадић, Ђинђић, Коштуница. Е да, да напоменем да је Коштуница био тај чије је име било испред кад се скидало ово зло, питање је шта би било 2000. да је то било Ђинђићево име. Мала дигресија на ове коментаре
не одговара ми ово, не одговара ми оно...
На крају остаде Краљ Пера, једини који безрезервно може добити +. Можда прадеда и чукундеда нису морали преко Проклетија, али не мења, мени лично други или трећи омиљени историјски лик, много пре него што је то кинематографија покрила! Не треба заборавити и прелепе и емотивне српске песме из тог периода.