Šta je novo?

Izbori 2025

Вучић је изгубио Београд и онда је расписао нове изборе на којима је победио зато што је део опозиције одлучио да их бојкотује. И да је цела опозиција бојкотовала опет би задржао Београд јер ништа не спречава власт да прогласи победу колико год опозиционара бојкотовало. Бојкот не постоји у демократском друштву као политичка опција са икаквом тежином, буквално никога није брига што си изабрао да седиш кући. Да није било бојкота већ се опозиција још јаче удружила и изашла на изборе Београд би био слободан, као и Будимпешта од Орбана јер њихова опозиција није ретардирана да пада на будалаштине о "бојкоту" избора

То да би сада расписао нове изборе да су прошле сви из опозиције сви бојкотовали је тек смејурија. Тек тада не би јер би имао још већу моћ и желео да продужи што дуже да је има. Невероватно је да истовремено причате о криминалној мафији која крши Устав док је ЕУ/САД подржавају у томе и позивате се на неки "легитимитет" власти коју шатро треба да изгуби јер је учествовала на изборима у једној републици док је опозиција одбила то да уради. Ако ико изгуби демократски легитмитет бојкотом то су партије које учествују у њему, сваки бојкот избора је безочно гажење демократије и обесмишљавање целог концепта републике
Бојкот је довољно битан да су власти спремне да дају уступке како би се избегао, а у случају Београда 2024. чак је и Кристофер Хил био спреман да се умеша да би га спречио. Поредити Орбанову Мађарску и Вучићеву Србију је дисквалификујуће за озбиљан разговор.

Бојкот локалних избора па и у престоници је за међународну политику небитна појава. Хил се умешао да би му представа била како су замислили његови шефови.

U Valjevu sukob protestanata i Orkova.

Na N1 ima uživo

Јел су након бојкота 2020. године поновљени локални избори? Јел било ко из иностранства икада тражио понављање ЛОКАЛНИХ избора у било којој држави због нерегуларности? Да ли ико ко схвата политику озбиљно мисли да би се неко из иностранства потресао због крађе на изборима за неколико општина и градова, поготово у једној небитној балканској банана држави, с обзиром да се нису потресли ни на 50 хиљада мртвих у Гази?

1753390595-Capture-8-1536x763.jpg

Kerovi stoje pored i ćute, mirni ko bubice.

Јел су након бојкота 2020. године поновљени локални избори? Јел било ко из иностранства икада тражио понављање ЛОКАЛНИХ избора у било којој држави због нерегуларности? Да ли ико ко схвата политику озбиљно мисли да би се неко из иностранства потресао због крађе на изборима за неколико општина и градова, поготово у једној небитној балканској банана држави, с обзиром да се нису потресли ни на 50 хиљада мртвих у Гази?
Поновљени су локални избори из 2023. иако је СНС имао већину са Јерковићем, значи легитимитет им јесте (бар тад био) битан. Ако је бојкот толико лош, онда К-П, ДС, ЗЛФ и екипа нису требали да се обавезују на њега.

Поновљени су локални избори из 2023. иако је СНС имао већину са Јерковићем, значи легитимитет им јесте (бар тад био) битан. Ако је бојкот толико лош, онда К-П, ДС, ЗЛФ и екипа нису требали да се обавезују на њега.
К-П се и није обавезао на бојкот и договор са Прогласом, од ког ми је веома драго да су се студенти оградили. Избори су поновљени зато што је СНС проценио да ће у том тренутку помоћу изборне крађе и лажне опозиције моћи да продужи своју власт у Београду до краја 2027, испоставило се и до 2028.

К-П се и није обавезао на бојкот и договор са Прогласом, од ког ми је веома драго да су се студенти оградили. Избори су поновљени зато што је СНС проценио да ће у том тренутку помоћу изборне крађе и лажне опозиције моћи да продужи своју власт у Београду до краја 2027, испоставило се и до 2028.
Истина за КП, али то "продужавање" од пар месеци је лош аргумент. Ова расправа је битна пре свега јер људи о политици размишљају на нивоу слогана што доводи до лоших исхода - људи који криве бојкот за БГ 2024. су углавном исти људи који су до пре пар месеци говорили како треба бојкотовати било које изборе које AV распише, и који би данас убили било кога ко каже оно што су сами говорили пре пар месеци.

Meni je najveći apsurd da nije problem da studenti traže izbore bez izmene izbornih uslova svesni da ih nikada neće SNS dati, ali zato ako to učini npr ZLF onda smo saradnici SNS-a.
Nije li to dupli standard i licemerje? Svaki dan me zovu lažnim opozicionarom internet kukavice koje osim nicka PeraKojot331 i mlaćenja tuđim k po gloginjama nisu ništa uradil konkretno politički uradilii u životu. Čekali su da im opozicija završi prljav posao, a sada se uzdaju u studente.

Meni je bitno da izbori ne budu namešteni sa naše strane, svi znamo da će oni nameštati.

Cenim da su se ZLF , K-P i ekipa iscimali u okviru svojih mogućnosti koliko su mogli sa prošle izbore.

Građani i studenti će se sigurno isto maksimalno iscimati.

Oseća se to jasno u vazduhu, nije neka nauka.

1753390595-Capture-8-1536x763.jpg

Kerovi stoje pored i ćute, mirni ko bubice.
Kako sam ja razumela polićaci su dozvolili da fina gospoda sa sprata gađaju građane.

Ja sam uzivo gledala, mozda su protestanti nalepili nekoliko nalepnica i tu su stajali, ni skandiranje nije bilo neko.

Prvo su trokrilci izasli ,odlepili nekoliko nalepnica velicine poklopca za tegle i zatvorili vrata.

Njihov izlazak je privukao ljude jos ispred prostorija, a kad su oni usli, posle par minuta, otvaraju se gornji prozori i gađaju jajima, flasama i nekim drvecem ili nesto tako.

Policija je trebala da obezbeđuje ceo protest, ali se NIje Pojavila pa su veterani i studenti zajedno stavili prsluke i cuvali protest( opet )(za one koji ih prozivaju,) dupe na rešeto i sve je bilo ok.

Ovde tokom sukoba policija se sklonila i tek kada su momci sa sprata zavrsili bacanje pocela da potiskuje građane.
Polomljen je izlog sns, ali posto su oni povredili glave protestanata, a POLICIJA DOZVOLILA I NIJE PRIVELA, , mala je kompenzacija.

Samo se pitam, kako ce ti policajci na oci sugrađanima. Ja im ne bih nazvala Dobar Dan pa da mi je komsija prvi.

Fukare, kerovi su plemeniti, cuvaju kuci, ginu za vlasnika, ovo su ćacijevci koji dudlaju sendvic i sebe ubeđuju da su morali....
izvinite na recniku bas sam besna.

Ljudi se bore za svoju zemlju, ne daju rudarenje, ovi prave sukobe.

@vucko
sve je to ok i stoji, ali opozicija nista ne moze da uradi, a ( nisu svi) ali mnogi au npr u BG pustili sns da ostane na vlasti....pa se sve skupilo, narod nece opoziciju vise da cuje.

Covece, vlast preporuke iz inostranstva ne postuju, vi razgovarate, oni i dalje, vi molite, oni i dalje, a EU sada vidimo da bi pustili i 15g tako.

E pa da ti kazem. Ja bih rekla HVALA LEPO I IZASLA IZ SVEGA, pa nek glumi demokratiju sa Zukorlicem i Sps u opoziciji.
Ma sve je puklo i prslo, nece nikad dati bolje uslove jer ne mogu ni da prismrde pobedi, oni nek imaju 30% vernih i zaluđenih, ali ostalo fingiraju, kupuju...

On moze da nakrade i pobedi i sada, ali zna da onda tek krece nasa borba, zato i ne raspisuje.

Opozicija je nemocna, potpuno ignorisana i tako je godinama.

On ce da obecava i da popusta, ali nikad dovoljno da to bude ok, a u međuvremenu pravi sistem da izgleda kao da ima demokratije, a u stvari je haos

Zao mi je kroz sta prolazis, ali narod ceni kad se bude na licu mesta na ulici, a ti tu jesi. Parlament je bez demokratije i to je tako

Poslednja izmena:
Шта причаш ти мајке ти божје? 90их се држава дословно распадала на сваком кораку, сви мафијаши и корумпирани службеници данашњице су тада испекли занат. Масивна пљачка државних фирми, криминал на сваком кораку, полиција која отворено сарађује са криминалцима, држава која учествује у шверцу, дивља градња, наркоманија по целој земљи (итд. итд.) Ово данас је смејурија за стање у ком је Србија била 90их када се из године у годину све деградирало док није смењен Милошевић. Тек су након тога ДОСовци кренули у изградњу система и смањење корупције са круном у виду Устава који ове још жуља и који нису успели да ишчаше из система ни након 17 година година од повратка СПС-а. Истим Уставом по коме сутра Вучићу и Дачићу можемо и треба да судимо због Бриселског споразума.

Но квалитет државног апарата и даље нема никакве везе са питањем зашто није Милошевић смењен бојкотом ако је то добра стратегија за смену власти?

Мада ако заиста подржаваш Милошевића и мислиш да је лоше што је тај издајник оборен не чуди ме што већ годинама СНС/СПС власти позиваш остале гласаче на бојкот избора
Не владаш терминима најбоље и савијаш значење истих и реалност сходно потребама твог наратива.

- Једино горе од останка Слобе је његово свргавање обојеном револуцијом

- Слоба није свргнут на изборима него ратом, санкцијама и будимпештанским девизама.

То су две једноставне и неспорне чињенице па ти види шта'ш с њима.

Истина за КП, али то "продужавање" од пар месеци је лош аргумент. Ова расправа је битна пре свега јер људи о политици размишљају на нивоу слогана што доводи до лоших исхода - људи који криве бојкот за БГ 2024. су углавном исти људи који су до пре пар месеци говорили како треба бојкотовати било које изборе које AV распише, и који би данас убили било кога ко каже оно што су сами говорили пре пар месеци.
Ako smo išta mogli da naučimo posle bojkota 2020. to je da svaki neizlazak na izbore je samo poklanjanje mandata sekti. Isto veče, posle tog bojkota koji je bio dosta uspešan, Hulji su čestitali pobedu Donald Tusk, Sebastijan Kurc, Viktor Orban. Međunarodne reakcije na bojkot gotovo da nije bilo. I onda tri godine kasnije neko opet bojkotuje beogradske izbore i očekuje da će biti neke reakcije na bojot izbora na lokalnom nivou. I sta sad? Jel se Hulja postideo pa će sad da raspiše nove beogradske izbore? Bojkot na nivou Beograda je opet prosao bez reakcije, ali to nije sprečilo neke da pozovu na bojkot, pazi sad, izbora u Zaječaru i Kosjeriću. Mnogo će se Evropa potresti oko jednog Kosjerića. Dakle, neki ili nikad nisu naučili lekciju ili svesno rade za Hulju.

Ne razumem da još ima ljudi koji bojkot smatraju opravdanim i logičnim. U redu bojkotujte, ali ne smarajte sa tim više. Kad bi svi normalni ljudi izašli na izbore, pa i ova bojkot ekipa, pobedili bi ovu vlast bez problema sa svim nepravilnostima i krađama. Ali što prosto kad može komplikovano.
Не владаш терминима најбоље и савијаш значење истих и реалност сходно потребама твог наратива.

- Једино горе од останка Слобе је његово свргавање обојеном револуцијом

- Слоба није свргнут на изборима него ратом, санкцијама и будимпештанским девизама.

То су две једноставне и неспорне чињенице па ти види шта'ш с њима.
Ne obraćaš se meni i izvinjavam se na upadu ali moram da odgovorim.
Najbolja stvar koja se dogodila Srbiji je svrgavanje Miloševićevog režima i gle nisam dobio ni dinara za to. Sloba jeste svrgnut na izborima jasno i čisto.

Ne razumem da još ima ljudi koji bojkot smatraju opravdanim i logičnim. U redu bojkotujte, ali ne smarajte sa tim više. Kad bi svi normalni ljudi izašli na izbore, pa i ova bojkot ekipa, pobedili bi ovu vlast bez problema sa svim nepravilnostima i krađama. Ali što prosto kad može komplikovano.

Ne obraćaš se meni i izvinjavam se na upadu ali moram da odgovorim.
Najbolja stvar koja se dogodila Srbiji je svrgavanje Miloševićevog režima i gle nisam dobio ni dinara za to. Sloba jeste svrgnut na izborima jasno i čisto.
Prisustvujemo uživo rađanju novog radikala

1000047439.gif

Davno sam to uvideo i objasnio.

Režimski tabloidi su potpuno ignorisali valjevsko pumpanje od sinoć. Izgleda su pobedili revoluciju pa ne znaju kako sad opet pumpanje 😂
Ili to ili su procenili da je bolje da ne objavljuju, jer kako posle da objasne njihovima otkud sad neko lupa prostorije SNS kad ih svi vole 😂

Samo da pohvataju sve činjenice i izmontiraju ih kako njima odgovora.

Znači prvo su polupali prostorije, a onda su oni branili svoju imovinu.

Ušao na Informer da vidim da li pišu nešto o tome. Nema ništa, bave se pljuvanjem Kusturice.

Baš su tupavi radikalčići. Šta god neko mislio o Novaku, Emiru... ti ljudi će ako ništa drugo, onda iz inata, dati sad sve od sebe da im sve po spisku i neće odustati.

Ušao na Informer da vidim da li pišu nešto o tome. Nema ništa, bave se pljuvanjem Kusturice.

Baš su tupavi radikalčići, šta god neko mislio o Novaku, Emiru... ti ljudi će ako ništa drugo, onda iz inata, sad da daju sve od sebe da im sve po spisku i neće odustati.

Pišu šta dobiju iz centrale da pišu. I to ima efekta na narod koji samo to gleda (rekao bih solidan procenat prevrće između RTS, Pink i Informera u toku dana).

Tupavi da li su ili ne, videćemo, mislim da jesi u pravu s jedne strane da ne treba da ratuju sa popularnim javnim ličnostima, ali sa druge, ljudi se jako lako okrenu pod pritiskom propagande.

Sve je jasno kao dan, oni pokušavaju samo da održe neko svoje biračko telo i uz to neke ucene, malo ukradu glasove... i tako dođu do nekih milion i sedamsto hiljada glasova, maks dva miliona.

I uzdaju se da će uspeti da razje*******u jedinstvo druge strane i da ćemo opet izaći sa nekim Sašom Jankovićem kao kandidatom, Vladimirom Obradovićem... da će Zelenović pričati o ratnoj mornarici dok će se podeliti na 742819 frakcija od kojih većina će ostati ispod cenzusa, neke će i bojkotovati, neke ne...

Ipak, zaj*** su se ovaj put. Znaju to i oni. Rade šta mogu, jbg.

Vrh