Šta je novo?

Izbori 2025

OK, a ako bi izbacili taj termin (ja ga lično ne koristim, niti mi je prirodan), da li bi ti smetalo "Srbi iz centralne Srbije" (bilo kao slog, bilo da se nađe nova "reč")?
Ako u celoj Evropi, gde je 50+ naroda/drzava ne postoji nista slicno, zasto bi postojalo kod nas. Zasto mi da budemo jedini? Ima neki razlog zasto su Englezi i u Engleskoj i u S. Irskoj.

Meni nije jasno kako su studenti izbačeni sa Filološkog ako su oni držali sve ulaze blokiranim i prozore zatvorene. Na snimcima kada izlaze napolje nema murije niti sam video da ih neko nasilno izbacuje i izguruje.
Ne mogu studenti bez naroda. Vučić koristi smušenost ljudi da uspostavi svoju kontrolu nad Univerzitetom. Uvek se mogu naći ljudi koji će prodati interese većine.

Ako u celoj Evropi, gde je 50+ naroda/drzava ne postoji nista slicno, zasto bi postojalo kod nas. Zasto mi da budemo jedini? Ima neki razlog zasto su Englezi i u Engleskoj i u S. Irskoj.
Pa, ustvari teško ćeš naći Engleza u S. Irskoj (dosta sam vremena tamo proveo). Ti na koje misliš za sebe kažu da su Britanci, ali ne i Englezi.
Englezi su uglavnom oni sa teritorije uže teritorije Engleske.

Ћацији неписмени, стоко ретардирана, могли сте у марту у мањем броју да заглавите средње и теже робије, а у већем броју "само" вечиту срамоту. Сада вам свима ни доживотне робије неће бити довољне, пацовчине једне кукавичије. Најбоља вест коју сам чуо у скорије време је да их много боли бојкот лојалних кафана и објеката. Само наставити још јаче.
PXL_20250722_185113229.jpg

Сад, шта ме је тригеровало на овај речник - можда пета реконструкција истих 300 метара Карађорђеве у последње 4 године, можда постављање смртоносних клопки на сваком кораку, а можда и тотална девастација свих цивилизацијских и урбанистичких норми:
PXL_20250722_185705153.jpg

PXL_20250722_185903235.jpg

PXL_20250722_190110546.jpg

PXL_20250722_190203419.jpg

Ево, реците ми ви!

Poslednja izmena:
pxl_20250722_190110546-jpg.245478

Jao pa sad mi je jasno zašto su ponovo radili ovu deonicu! :D
thats-it-yes-thats-it.gif

Za neupućene (ne mislim na Goju) - šuška se da neki Šapićev krmak ima višak ivičnjaka pa samo gledaju gde mogu da ih natrpaju po Beogradu. Zato dr..ju Pašićev trg, Studentski trg, Trg Republike, Uzun Mirkovu... pokušavaju da uvaljaju što više ivičnjaka na što više mesta.

Eee da, nisam bio siguran da li si ti ili direktor ili neko tako od vas veterana.

Ali da, provalio si ih odlično. Sve se više dokazuje tvoja teorija. Samo gledaju gde će da utrpaju novi ivičnjak.

Pritom aj da ih bar magarci stave negde gde su zreli za zamenu ili prljavi, iskrzani... nego ih seju po mestima gde nije bilo oštećenja ili posred ulica.

A šta misliš to za Nemanjićko plavu? Misliš na onu teoriju da namlate pare na prefarbavanju? Ili misliš na nešto drugo?

Ali bukvalno Del Boj šema sa farbom za tunele.

Jedan dan su nestale sprave za vežbanje u Bloku 1. Ispostavilo se da su ih odneli na farbanje i to je baš ta plava boja bila.

Moja teorija je bila da je neki njegov ortak lakirer ima višak boje pa mu je namestio posao farbanja sprava u tom parku. Pošto je samo farbanje malo, odlučili su da ubace tu i demontažu i vraćanje.

I onda mu je sinula Del Boj ideja da iskoristi višak boje. Ali pošto nije imao toliko boje, odlučili su da farbaju samo autobuse stare do dve godine, plus ne mora da se cima sa puno šmirglanja jer su novi busevi.

I eto, toliko je glupo da je vrv istinito

Inače moram da se ispravim, i možda se neće svima svideti ovaj post ali znate me svi dovoljno da kontate da nikad ne bih branio Šapića ili SNS za nešto gde greše. (ili kradu)

Elem, za ovaj ivičnjak u Uzun Mirkovoj, gledajući sliku mislim da su stavili zato da automobili kada čekaju u koloni ka Kalemegdanu, a žele da uđu u garažu levo ispred njih, da ne bi zalazili u suprotan smer da "preseku" pa da iz suprotne trake ulete u garažu.

20720611.jpg

To jeste realan problem po Beogradu, viđam to svuda. Ljudi čekaju da skrenu negde 10 metara ispred, a kolona stoji. I onda da ne bi čekali celu kolonu i posle se sekli sa suprotnom kolonom kad se otvore semafori ispred, oni kas vide da je suprotna traka prazna, pređu u suprotnu traku pa voze njome i preseku ranije.

Ali mislim naravno da ne treba to rešavati ivičnjakom nego kaznama i edukacijom. A postavlja se pitanje i šta je sa drugim lokacijama gde seju ivičnjake po kolovozu a gde nema tih presecanja i okretanja.

Poslednja izmena:
Српска (небојкот) опозиција, односно оно мало храбрих у некада храбром данас кукавичком народу је криво за сва напредна бахаћења и издаје.

Која замена теза.

Та храбра мањина јесте правила брљотине, али макар није ону да се као кукавичка већина никако не ангажује. Не рачунам бојкотере. У математици је једно решење, политика је компликована, али оно у јуну 2024. је била један на један зицер победа у преко 10 општина у Србији, Београду и Нишу. То је једина стварно неопростива грешка и то само једног дела опозиције.
Излазак на изборе подразумева одговорност за резултат тих избора, нема вађења. Бојкотери су упозоравали шта ће се десити.

Заправо обрнуто, неизлазак на изборе је одговорност за њихов резултат. Не можеш да кукаш што није опозиција освојила бољи резултат ако ниси хтео да гласаш за њу

Та фора са бојкотом / "белим листићима" је толико очигледно не само бескорисна већ активно штетна и дошла из удбине кухиње и буквално деценијама иде на руку црвено-црнима да људи који то заговарају или имају задње намере или IQ испод 70 или су мазохисти који уживају да кукају. Ја четврто објашњење немам.

Буквално један случај немаш да је бојкот довео до смене власти нити ико има идеју како тачно треба то да учини. Режим који гази децу ће се посрамити што је победио на изборима и дати власт онима који на њима нису учествовали.

Буквално сваки пут се врти иста прича

А: Криви су они који су гласали за опозицију што опозиција није победила, не ови што им нису дали гласове. Требало је да се бојкотује уместо да се допусти да режим покраде изборе на којима је већина људи гласала за њега а ови против одбили да гласају против њега.
Б: Како би бојкот довео опозицију на власт?
А: Не би већ би било неопходно подићи оружану револуцију против власти уместо изласка на изборе
Б: А што не би дигли ту оружану револуцију након што режим покраде изборе иако је већина гласала против? Као прошли пут кад је успела?

: Цврчци:

Evo valjanja ivičnjaka u Uzun Mirkovoj, gde ne samo što im niko nije tražio, nego je čak i opasno i smeta.
Pogledajte prilog 245496

Lik bukvalno sej/re ivičnjake po gradu.
Pošto zna i sam da ne bi umeo ništa kompleksnije da iznese (UMP, Ada Huja, metro, kolektor...)
Ustvari, šta je najlakši način da se poseje mnogo ivičnjaka po sred ulice, a da ne bude čudno kao ovde?

KRUŽNI TOK :ROFLMAO:

Заправо обрнуто, неизлазак на изборе је одговорност за њихов резултат. Не можеш да кукаш што није опозиција освојила бољи резултат ако ниси хтео да гласаш за њу

Та фора са бојкотом / "белим листићима" је толико очигледно не само бескорисна већ активно штетна и дошла из удбине кухиње и буквално деценијама иде на руку црвено-црнима да људи који то заговарају или имају задње намере или IQ испод 70 или су мазохисти који уживају да кукају. Ја четврто објашњење немам.

Буквално један случај немаш да је бојкот довео до смене власти нити ико има идеју како тачно треба то да учини. Режим који гази децу ће се посрамити што је победио на изборима и дати власт онима који на њима нису учествовали.

Буквално сваки пут се врти иста прича

А: Криви су они који су гласали за опозицију што опозиција није победила, не ови што им нису дали гласове. Требало је да се бојкотује уместо да се допусти да режим покраде изборе на којима је већина људи гласала за њега а ови против одбили да гласају против њега.
Б: Како би бојкот довео опозицију на власт?
А: Не би већ би било неопходно подићи оружану револуцију против власти уместо изласка на изборе
Б: А што не би дигли ту оружану револуцију након што режим покраде изборе иако је већина гласала против? Као прошли пут кад је успела?

: Цврчци:
Избори 2024. би били изгубљени за опозицију свеједно, бојкотом су бар могли да сачувају снаге за неки политички опортунији моменат (који се убрзо и наметнуо). Међутим, онда је дошло до састанка са Хилом и остало је историја.

Ова опозиција је изгубила право на постојање након што су прекројили вољу грађана 2023е године и дали режиму Београд. Скоро сав овај пакао у којем живимо у овом граду би био избегнут да нису издали.

Такође, највећи део те опозиције заступа исту политичку агенду као и режим - Лажне евроинтеграције док држава тоне све дубље у колонијални статус.

И на крају, неки од њих, не само да немају ништа против константног даљег унижавања српског народа и његове културе него и отворено то заступа и за услов сарадње са њима захтева спровођење тих процеса. Ок, луди сте колико и Хуља, срећан пут на сметлиште историје.

Не. мислим на поноћни састанак Ђиласа и Вучића кад му је овај "објаснио да смо ипак изгубили". То беше ипак 21а?

Ništa drugovi, otvorio Šarović lepe prostorije u Nišu. Ne branim Đilasa, ali eto vidim gde većina slobodarskih Beobuildera naginje, onda za druga Šarkija kad već Nestor je SNS. Šarki sigurno nije jer je bio desna ruka Šekija koji je sada u gradskoj vlasti sa SNS pa čak ima i gradskog člana veća sa Zvezdare zaduženog za saobraćaj.

Рандом изабрана група студената би на изборима имала веће шансе од целокупне лажне и мало мање лажне опозиције према томе мани нас Шаровића. Смешно је то. Не смете још увек отворено на студенте али се правите да не постоје. Па креирате онај добри стари дос-овски наратив: "Ако гласате за њих а не за нас вратиће нас у 90те"!

И даље је једина позитивна ствар у овој побуни (поред ње саме) пат позиција неспособне и/или лажне опозиције.

Poslednja izmena:
Vrh