Ako i policija nađe počinioce, mogu da računaju na pomilovanje od strane predsednika. Otvoren je lov na građane koji protestuju i njihovu imovinu.U Šapcu razlupana ribarnica lika koji je aktivno u protestima.
Za sada neproveren info, Jaćimoviću su razlupani autobusi.
Sta treba edukovati? Jos vece raslojavanje Srba po geografskom poreklu?Možda bolje edukovati ljude nego zabranjivati stvari?
Jel te vređa i:
Jelek, anterija i opanci
po tome se znaju Srbijanci
?
Ovo me posebno nervira. Ja uvek odgovorim, a gde ste vi, ako smo mi dole u Srbiji? Obicno cujem cutanje.ja u vojvodini stalno slusam, dole kod vas u srbiji![]()
Edukovati da ne budu ložane na koje utiču tako budalaste podele. To je jedini način da se to pobedi - da se ignoriše i ne dotiče te. Ako te vređa Srbijanac, onda su oni pobedili. Tako da, Srbijanac, smiri seSta treba edukovati? Jos vece raslojavanje Srba po geografskom poreklu?
Mani me od epske i folk fantastike. U toj pesmi se "Srbijanci" koristi samo jer se rimuje sa "opanci".
Ja jednostavno ne mogu da prihvatim drugi naziv za Srbe, osim Srbi i svako ko me nazove Srbijancem, dobice instant komentar, ko god da je.
Da, lik ne krije da štiti sve svoje, makar ti isti ubijali ljudeAko i policija nađe počinioce, mogu da računaju na pomilovanje od strane predsednika. Otvoren je lov na građane koji protestuju i njihovu imovinu.
Ne koristim taj izraz, ali ono, šta god, koristi se preko 200 godina i originalno značenje mu nije uvredljivo. To znači da onda mogu da uzmu svaku reč i izvrnu je i onda ćemo mi da prestanemo da je koristimo jer nam je neko sa strane nametnuo da ta reč nije dobra.
Ne bas. Upravo su pobedili jer mi uopste i diskutujemo o ovome i jer se izraz koristi.Edukovati da ne budu ložane na koje utiču tako budalaste podele. To je jedini način da se to pobedi - da se ignoriše i ne dotiče te. Ako te vređa Srbijanac, onda su oni pobedili. Tako da, Srbijanac, smiri se
Ko da je bitno, oni mogu raslojiti samo naciju koja se lako deli, a lako se deli ona koja se pali na ovakve stvari.
Ne koristim taj izraz, ali ono, šta god, koristi se preko 200 godina i originalno značenje mu nije uvredljivo. To znači da onda mogu da uzmu svaku reč i izvrnu je i onda ćemo mi da prestanemo da je koristimo jer nam je neko sa strane nametnuo da ta reč nije dobra.
Sta treba edukovati? Jos vece raslojavanje Srba po geografskom poreklu?
Mani me od epske i folk fantastike. U toj pesmi se "Srbijanci" koristi samo jer se rimuje sa "opanci".
Ja jednostavno ne mogu da prihvatim drugi naziv za Srbe, osim Srbi i svako ko me nazove Srbijancem, dobice instant komentar, ko god da je.
A Crnogorci?
@sutraw Koji hoces odgovor? Vredja i mene i mnoge koje znam zato sto je izraz podrugljivacki, kao karikatura Srbina, pa Srbijanac. Kako bi bilo da ja nekog drugog zovem izrazom koji ga vredja? Svi bi se bunili. Ali zato se za ovo niko ne buni.
Pa nisi morao da ideš na selo, imaš toga kolko hoćeš i ovde na forumu.Svako leto idem malo kod rodbine u selo, da vidim kako "dišu", kako ramzišljaju. Kraj je naravno težak naprednjački bunker. Ovog puta su bili malo rezervisaniji, nisu se baš otvarali za razgovor, znali su da ih provociram i nisi hteli da se upuštaju u diskusije. Samo površne šale. Analizirao sam malo jednog lokalnog taksistu. Oduvek sam se pitao kako ljudi veruju u propagandu, kako gutaju to što im se plasira na Pinku, Hepiju, RTSu...
Neću da otkrijem toplu vodu, ali ti ljudi naprosto žele to da veruju. Tako i ovaj taksista. Što bi se reklo on je gubitnik u tranziciji, izgubili su mnogo u ratovima, njegova porodica je proterana, bore se, nije im lako. Oni imaju potrebu da žive u jakoj snažnoj državi, da će neko da j... nanu, Šiptarima, Ustašama itd. Da smo mi superiorni i najjači.
A ovi hohštapleri na vlasti dobro znaju tu psihologiju i koriste je.
Trenutno je nacionalna.Crnogorac je izvorno geografska odrednica, a ne nacionalna
Srbi su Srbi. Prestanite sa tim podelama. Nema Srba i Srbijanaca - svi smo Srbi.
To što ima loših Srba "preko Drine" ne znači da su svi prekdrinci loši. Ima govana i sa ove strane Drine, pa ih niko ne naziva šumadinskim ili mačvaskim govedima.
SSSS - shvatite več jednom.
Analogija toga je Šumadinac, Sremac, Era, Zemunac ...Srbijanac je nastao i održava se najviše zbog tendecija ka homogenizaciji (delo praveljenjem veštačkog fankenšajna) pojma Srbin.
Hrvatijanac možda ne postoji, ali itekako postoje dalmuš, istrijan, zagorac, slavonac...
I ako malo pogledamo šta i kako rade, jako se trude da svaki može osećati Hrvatom
To je odlično pitanje za opoziciju. Rekli su da nisu za izbore dok se ne ostvare uslovi pa me zanima šta su tačno postigli po tom pitanju.Nego da se vratimo na Izbore!
Da li se meni čini ili je zahtev za sređivanje REM-a trenutno potpuno skrajnut.
Bez "poštenog" REM-a, tj. podjednake zastupljenosti svih učesnika izbora na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom i gašenje programa ostalih TV sa čijih se kanala širi mržnja (Vučićević i slični) nema ništa od poštenih izbora.