Dok cekamo da se neko optimisticno obrati na forumu...
Ево ме!
- ОСУЛИ СУ СЕ. Именују власнике стр-а у надзорне одборе, враћају раније хапшене тешке криминалце на позиције, користе функционере као батинаше. Буквално, немају довољно људи у том средњем, оперативном слоју.
- ПАРЕ ИМ ПРЕСУШУЈУ. Скоро неограничени извори финансирања нису одрживи на дужи рок, јер ништа није као што је било, привреда је опрезнија, јавна предузећа очерупана, а одржавање лојалиста је све скупље.
- КАМПАЊА ЈЕ ОГОЉЕНА. Искључиви циљ им је задржавање постојеће тврде базе, тзв. једнозубља. То је изузетно ризично, јер су потпуно одустали од свих осталих циљних група.
- ЦРНИ ЛАБУД. Ђаво је поменуо да се студенти надају и прижељкују још неку катастрофу, како би повратили енергију, и свалили кривицу на власт, назвавши то споља изазваним трагедијама у циљу рушења власти. Чемерно и јадно је на шта смо спали у том смислу, да се очигледан јавашлук и корупција тако правдају. Не дај боже да се нешто трагично деси, али ови лудаци су посејали толико срања, да сваки дан неки пут, кров, пруга, штагод прсне...
- ПЛАШЕ СЕ. Све више се прича о дану после, транзицији и последицама. Верујем да доста њих има излазне стратегије у виду нагодби, признања, сведока сарадника. Питање је тренутка када ће тај балон експлодирати, и кренути међусобни фајт.
- ТАЈМИНГ. Тренд подршке студентима је у благом опадању. Потребна је измена стратегије пред изборе (лидер, артикулација, уједињење свих актера), а за то треба времена. Уверен сам да ће преовладати рацио, јер се ради о сувише великој шанси читаве генерације. Ђаво управо купује време мислећи да ће се десити све супротно, али ни њему предуго одлагање не иде у прилог. Моје мишљење је да обе стране верују да је идеално одржати изборе у октобру/новембру.
- МАСА И ЕНЕРГИЈА. По неким опскурним статистичарима, сви протести на Свету који су скупили преко 3.5% популације на једном протесту су успели. Ми смо то пребацили ихахај 14.3. и 15.3. а о енергији и жељи да не говорим. Енергија може да се гуши и потискује, али ће се само вратити у још жешћој ерупцији.
- МЛАДОСТ. Рекао сам на почетку, 100,000 напаљених студената>1,000,000 баба. 2,000,000 нас обичних људи>10,000 батинаша лојалиста, 1,000 најбољих професора, глумаца, академика, спортиста>1,000 шефова мафије, парацркве, секташа и емоционално и социјално хендикепираног хулигана у покушају, у кога се уселио шејтан лично. Пашће на свом терену, на изборима, које неће моћи да покраде.