Šta je novo?

Izbori 2025

Mnogo mi je zao, realno svi su i manje-vise izasli, ali sta ako se svi povuku.
Tesko da se narod organizuje sam, treba ideja, treba akcija.
Mislim da im je mnogo tesko, oznaceni su, bice maltretirani ako se sve ugusi bunt, a ljudi nemaju konkretne ideje da se pruzi dovoljan pritisak.

Sta i ako proglasi izbore? Ko ce da izgura taj predizborni, to su samo studenti umeli i znali...

Jos se nisu presle sve linije, nisu odustali, ali kao da nas stalno moraju da podsecaju za sta se borimo jer inace je sve ok pa nas i bas briga.

Bas smo katastrofa. Ma treba nam dati ultimatum kad smo stoke, imate mesec dana da napravite takvu pobunu da se sve ovo zavrsi ili smo mi nastavili svojim putem.....pa kad uhvati prpa znas kako bi se reagovalo

Sve ovo ide u prilog privatnicima a na štetu državnim fakultetima.

Sada su diskriminisani svi kandidati koji su već upisivali neki državni fakultet prilikom ponovnog upisa, mnogi ne mogu više ni na samofinansiranje da upadnu. Čitam da je mnogo manje kandidata iz CG i RS, ostaju u svojim zemljama jer nemaju pojma šta se ovde dešava sa fakultetima.

Da imam dete i da moram da iskeširam školarinu, pre bih ga poslao u Sloveniju da studira nego kod privatnika ili na samofinansiranje.

Nije do studenata, do naroda je. Narod nije spreman na žrtvu, navikao je na tlačenje. Studenti nemaju dovoljnu podršku za sve ovo. Na kraju će svi nastaviti studiranje, a onda kreće šikaniranje svih onih koji su učestvovali u ovome. Promene na fakultetima, smene profesora, postavljanje svojih SNS kadrova. Rekoh, ako ovo propadne, savetujem svim mladim ljudima da što pre pale odavde. Vučići, Veselinovići, Terzići će zadržati opljačkano, a onda će nečija deca raditi kod kriminalaca za neku bedu. Ne bih da širim defetizam, ali ako neko misli da se Sisoje neće osvetiti, grdno se vara.

Ako pobede na izborima nakon svega, to nam je što nam je, za bolje i nismo.

Sledeći izbori su poslednji test, nakon toga može da se kruniše u Lukašenka.
Nije nemoguće da pobedi. Narod sve zaboravlja nakon tri dana. To što im je decu nazivao nacistima, što su opljačkali brda para, ne dotiče prosečnog glasača. Mada. on neće na izbore ako nije siguran u pobedu. Od pokradenih para sa EXPA, glas će plaćati po 500 evra lagano. Mafija ne želi da završi u zatvoru, a lubeničari i pečenjari ne žele da se vrate starom poslu.

Nije nemoguće da pobedi. Narod sve zaboravlja nakon tri dana. To što im je decu nazivao nacistima, što su opljačkali brda para, ne dotiče prosečnog glasača. Mada. on neće na izbore ako nije siguran u pobedu. Od pokradenih para sa EXPA, glas će plaćati po 500 evra lagano. Mafija ne želi da završi u zatvoru, a lubeničari i pečenjari ne žele da se vrate starom poslu.

Vidi, na kraju dana, to je ok ako narod to odobri.

Ako je masa spremna da proda svoj glas za sitan ćar, i uz to ako neki i veruju u njihovo poštenje, stručnost i patriotizam, ja ne vidim šta se tu još može uraditi.

Svaki narod zaslužuje svoj vlast.

Вићеше вести о истом дешавању синоћ, ставићу их заједно овде. Имате и видео мањег окршаја са СНС чланством.
Па ви качите мимове о метиљавим Новосађанима.

Zborovi Novog Sada u otvorenom pismu Vučeviću i Mićinu: Legalizovali ste bezakonje i pomilovali nasilje

VIDEO Vučević proteste u njegovoj ulici uporedio sa nacistima: Mi to nikad ne bismo radili

Mićin: Otvoreni poziv na linč Miloša Vučevića

FOTO, VIDEO: Interventna posle ponoći potisnula građane u Ulici Branimira Ćosića

Ne znam da li ste videli ovaj video, hrabri su Novosađani, nemam reči, a najveci pritisak imaju

Sto se tice borbe i svega, cini mi se da smo trenutno usli u fazu stagnacije, nema koordinisanih akcija od szudenata pa se i građani sporadicno bune, ali fali taj podstrek od njih.
Nema ni one neke akcije koja je trebala da bude u onu sredu, pozivaju sporadicno, ali velika zarista se smirila dosta pa je i opsta slika drugacija

E sad, ili i oni ne znaju sta dalje, ili ìmaju razlog za takticko smirivanje, nije mi ni logicno da sad bas odustanu kada je jasno da podrska poszoji, građani su tu, zele promene,
evo i opozicija naslucuje izbore pa nesto "pricaju".... Nema logike da sad odustanu i ne verujem da jesu, ali da moraju da otganizuju narod, to da.

Ne znam, meni bi dobrodošlo malo pozitivizna od forumasa, ali plasim se da sam na pogresnom mestu.
Jednostavno, plasim se da ne iskoriste ovaj predh da jos vise suzbiju otpor a dovoljno im je da se narod ne buni, nije vođu briga da mu je narod dobro, samo da cuti.

Mogu ja da budem optimista, i ponekad i jesam, ali mora da postoji vodja. Upravo se desava to sto kazes - gradjani se sporadicno bune i mozemo da napravimo paralelu sa prutom i snopom - jedan prut se lako slomi, ali snop pruća se već ne moze slomiti.

SNS je snop, imaju vodju, jasne zadatke i neogranicen novac. Policija takodje.

Bes je nesto sto moze da napravi snop od naroda. Ako nema besa dovoljno, onda mora vodja da usmeri sav taj narod.

Naravno, a i sama si rekla, niko nece da gine i niko ne sme na sebe da preuzme taj rizik da pozove ljude u otvoreni sukob sa policijom ili ćacijima jer bi tu pala krv skoro sigurno.

Civilizacija se promenila u samo 50 godina - i u pesmi se kaže "za ideale ginu budale", a te "budale" što su ginule su naši preci.

Zato sam više pesimista nego optimista, naročito u ovom trenutku kada smo ostavljeni na cedilu od sveta, čak toliko da su više za SNS nego za narod koji se buni,

Sutra kad nas budu SNSovci otvoreno ubijali i njih ce abolirati vladar
Ok, resen problem bezvoljnosti kod mene, ponovo sam besna kao ris, ne vidim beznađe i apatiju...
Bravo gospodine predsedniče! Samo tako nastavi, dok sve ne aboliraš, možda odreagujemo.

Uzgred, ruše Sajam Beogradu i Srbiji....samo rokaaaaj kao da smo svinjac, sve preori, tako treba.

Sudije dok Vučić gazi njihovu profesiju i obesmišljava sudsku vlast:

1000006398.jpg

Dok cekamo da se neko optimisticno obrati na forumu...
Ево ме! :)

- ОСУЛИ СУ СЕ. Именују власнике стр-а у надзорне одборе, враћају раније хапшене тешке криминалце на позиције, користе функционере као батинаше. Буквално, немају довољно људи у том средњем, оперативном слоју.
- ПАРЕ ИМ ПРЕСУШУЈУ. Скоро неограничени извори финансирања нису одрживи на дужи рок, јер ништа није као што је било, привреда је опрезнија, јавна предузећа очерупана, а одржавање лојалиста је све скупље.
- КАМПАЊА ЈЕ ОГОЉЕНА. Искључиви циљ им је задржавање постојеће тврде базе, тзв. једнозубља. То је изузетно ризично, јер су потпуно одустали од свих осталих циљних група.
- ЦРНИ ЛАБУД. Ђаво је поменуо да се студенти надају и прижељкују још неку катастрофу, како би повратили енергију, и свалили кривицу на власт, назвавши то споља изазваним трагедијама у циљу рушења власти. Чемерно и јадно је на шта смо спали у том смислу, да се очигледан јавашлук и корупција тако правдају. Не дај боже да се нешто трагично деси, али ови лудаци су посејали толико срања, да сваки дан неки пут, кров, пруга, штагод прсне...
- ПЛАШЕ СЕ. Све више се прича о дану после, транзицији и последицама. Верујем да доста њих има излазне стратегије у виду нагодби, признања, сведока сарадника. Питање је тренутка када ће тај балон експлодирати, и кренути међусобни фајт.
- ТАЈМИНГ. Тренд подршке студентима је у благом опадању. Потребна је измена стратегије пред изборе (лидер, артикулација, уједињење свих актера), а за то треба времена. Уверен сам да ће преовладати рацио, јер се ради о сувише великој шанси читаве генерације. Ђаво управо купује време мислећи да ће се десити све супротно, али ни њему предуго одлагање не иде у прилог. Моје мишљење је да обе стране верују да је идеално одржати изборе у октобру/новембру.
- МАСА И ЕНЕРГИЈА. По неким опскурним статистичарима, сви протести на Свету који су скупили преко 3.5% популације на једном протесту су успели. Ми смо то пребацили ихахај 14.3. и 15.3. а о енергији и жељи да не говорим. Енергија може да се гуши и потискује, али ће се само вратити у још жешћој ерупцији.
- МЛАДОСТ. Рекао сам на почетку, 100,000 напаљених студената>1,000,000 баба. 2,000,000 нас обичних људи>10,000 батинаша лојалиста, 1,000 најбољих професора, глумаца, академика, спортиста>1,000 шефова мафије, парацркве, секташа и емоционално и социјално хендикепираног хулигана у покушају, у кога се уселио шејтан лично. Пашће на свом терену, на изборима, које неће моћи да покраде.

Vrh