Šta je novo?

Izbori 2025

Eво овде лепо пише.

Док су многи опозиционари делили лекције студентима, покрет професора Несторовића је дао пуну подршку.
Nestor da hoće, može danas da obori vlast psihopate u Skupštini grada Beograda.

Ali je Nestor odavno odabrao da bude uz psihopatu.

Tako da svakom normalnom je jasno da Nestor prodaje maglu, pa ko se primi.

Nemojte da vas zavara. Nestorović je u potpunosti Vučićev projekat.
Ко нам гараантује да Ђилас није Вучићев пројекат, а Несторовић одбијао да сарађује са њим као таквим?

Hvala @Joe Peeps nisam znala da i on spada u tu grupu, ja tada nisam ni pratila sve ovo, racunala sam " jos jedan protest i ugusice se".

Cicvaric ok prica, mislim onako pomirljivo, a realno ni ta opozicija niti je sjajna niti je bajna u mnogim slucajevima. A Vucic se uhvatio za njega, sta ce bednik, pokusava da nađe krivca. Ipak, Uzicani su pokazali da stoje uz svoje bez obzira na sve.
Kad rece N1, juce Danica i onaj kolega kako bese ime, komentarisu kako od 15.Vucic je u uzletu, studenti kao ne znaju sta da rade, zahtev za izbore iznuđen....i danas ih citira Indormer.
Po nekad se bas cudim njihovim izjavama, kao i ono " na blokadi je mnoooogo manje ljudi". Ok, nek kazu, ali i dalje je ljudi dosta, napravise kao da ima 20 osoba.

@Došljak, Nestorovic je dozvolio da SnS u Bg dodje na vlast i i sada cuti.
Podrzava studente, ali nije za izbore sada, on bi da budu onda kad abudu posteni, a nista ne moze da se popravi....i on suruje sa Vucicem
Питање је да ли је баш Несторовић дозволио, или је у дубљој позадини дил Ђилас-Вучић као и претходни пут главни проблем. Најлакше је неког дискредитовати у старту етикетом да је Вучићев пион.

• Србин на мотоциклу покаже три прста — протерају га из Хрватске.
  • Пакистанац силује жену у Хрватској — пусте га на слободу, и нико ништа.
Није болест све што боли.

Pogledajte prilog 244698
Zato uopšte ne idem u EU. Tamo Srbi nisu nikada bili dobrodošli.

Pa kad su isti jedni bez drugih ne postoje
Nisu isti. Udeo plaćenika među blokaderima je trenutno zanemarljiv.
Uspeli su da mobilišu veliki broj građana koji mrzi SNS ali ne postoji politička stranka kojoj bi se priključili.

Sve društvene mreže su postale sejf spejs za blokadere. Na redditu ne smeš ništa da napišeš protiv blokada jer odmah letiš naglavačke.
Moderatori tamo i anonimni 'studenti u blokadi' profili na instagramu/X-u koji koordinišu aktivnosti su po mom mišljenju plaćenici.

Ostali su sledbenici.

To im je strategija za rušenje vlasti. Nešto poput francuske revolucije. Sakupi se rulja koju spaja isključivo mržnja i uništi sopstvenu državu koja je građena vekovima.

Izvini @sasa901 ali smaraš, pozdravi gazdu i nek prenese svom vrhovnom gazdi da se ne bruka više, nek raspiše izbore.

Ovo je prošlo "ispod radara" a i za ono vezivanje za krevet nismo adekvatno reagovali .

@Došljak daj promeni u latinicu ne mogu da te tagujem :)
Elem, ma on covek i partija ima svoje qkcije i politiku koja se sprovodi, ja sad krivim kad vide ovaj haos sto ne otkazu podrsku, ali opet imaju pravo.

Licno sam slusala Nestorovica na nekom klipu gde se zalaze za izbore ali da ne budu ovakbi uslovi ( kao Ponoš), a resenja za postene izbore niko nema....
Iscicstice se sve, kada jednom budu izbori, kada jednom izađe studentska lista, pa krene kampanja.
Npr mene onaj DS Milivojehic jako zivcira, ali treba tek da vidimo koliko neko zaista stoji iza svojih reci

Poslednja izmena:
I zbog toga sam iskreno zapitan, odakle bi mogla munjevito da bane ta spasonosna elita, ima li je uopšte?
Na stranu što ne priznajem generičku imenicu elita, ali ozbiljno pitam? Da li zaista veruješ u to da postoji toliko kvalifikovanih, kvalitetnih, brojnih i hrabrih pojedinaca, koji će desantom da se iskrcaju i načine čudo? To je uspelo tada na Kubi, ali oni su ipak ostrvo. :)
Не верујем и не видим те интелектуалне кргове који би нас могли избавити из овог брлога. Зато и јесам овде омражени песимиста, повремено бот итд.

Видим неколико појединаца кадрих за то али сваки њихов иступ се сече у корену, прво споља а онда по команди устају домаћи квислинзи. Био је и остао најбољи лакмус папир за мерење вредности оно на шта туђин прво кидише овде.
Срби су ту где јесу зато што већ једно 100 година покушавају да аутсорсују бригу о свом народу, култури и земљи политичарима. Не да се брину о свом народу, култури и земљи кроз бирање политичара и учествовање у политичком животу већ кроз пуно пребацивање одговорности на њих. То је коренити проблем и патологија у Срба а 70 година комунистичке диктатуре је само зацементирало ту идеју, кажњавајући малтене било какву органску иницијативу, групу за притисак, активизам итд.

Социјалистички законодавни систем који смо наследили даје малтене неограничено одрешене руке држави без механизама контроле од стране народа и то значи да је на народу да ћути и слуша шта му се каже а институције би требало да све оптимално среде. То наравно не функционише и не може да функционише и ствара класу пасивизираних кметова који ни не могу да утичу на државу да ради у интересу народа. Ћути може и горе, тито је крао ал је и нама дао итд. итд.

Да, институције би требало да раде свој посао али институције нису од бога већ од човека, фалични људски системи који служе као канали за спровођење народне воље. Где нема воље нема ни рада институција на адекватан начин, без обзира шта пише на папиру који тада постаје списак лепих жеља. Функција система је оно што систем ради, ако систем ради противно формалном устројству годинама/деценијама а народ се не буни онда је функција система да тако ради како ради. Функција мотокултиватора који се користи за скупљање секундарних сировина је да скупља секундарне сировине, без обзира на то што је пољопривредно возило.

Да, функција завода за заштиту споменика је да штити споменике културе али ако у граду од 2 милиона становника историјско наслеђе и антички остаци бивају полигон за забавне садржаје и руше се зарад гаража, уз општенародну незаинтересованост или подршку, где 100 људи не може да се скупи да протествује, онда ће завод као јавна служба радити накриво и по вољи јавности. То је просто неизбежно, поготово у демократији. Посао сваког политичара је превасходно да буде популиста и не ради против народне воље а ако народ подржава гажење правног поретка онда ће тако и бити

Разлог зашто је ова студентски покрет направио промену и угрозио криминално устројство система је зато што је повео у борбу за владавину права, зато што је организована критична маса људи која је захтевала да систем ради како треба по први пут у јако дуго времена. И то је угрозило режим и све који профитирају од оваквог система навикавши да се богате на класи пасивизираних кметова.

Домет сваког активизма завизи од броја активиста и прихватању/подршке те борбе од стране народа. Стање система у Србији ће према томе зависити од воље народа и борбе грађана за боље сутра, од локала па надаље, како год да је ко способан у складу са својим капацитетима и друштвеном моћи коју може да пројектује.

tl:dr; Сваки народ има власт коју заслужује, ако Срби неће да се цимају за своју земљу и боре против зла онда ће им земља пропасти и бити прогутана криминалним злом. Неће бити никакав Деус екс макина да реши проблем, неће ни ЕУ ни Русија да реше проблем, неће магични политичар да се појави и самостално избори са хоботницом где пар десетина хиљада људи контролишу стотине хиљада запослених у јавном сектору и располажу са 20-30 милијарди евра сваке године, целоукупним наоружањем у земљи и међународном подршком
Однос држава-појединац је двосмеран. Неће народ да се бори за државу која је зулумћарска тирјанија према њему и још мање за подељено друштво где га једна половина отворено мрзи или обесправљује. Баш много читам о периоду с почетка 20. века и све више ми делује као да читам о неком несталом народу који нема никакве везе са овим Србима данас. И није то ништа чудно. Прво је Карађорђе од робова направио устанике, па су устаници направили државу, па је држава од народа направила слободне сељаке и грађане и онда су грађани и сељаци узвратили епском жртвом. А кад су посустали онда је елита државе жртвовала своју децу (1300 Каплара) и то јединство у борби и жртви свих друштвених структура је довело народ и државу до коначне победе.

Авај! Ово друштво данас је одрасло до пола на ужасним лажним причама комуниста који су одстранили из свести народа саме темеље наше културе и државотворног капацитета а од пола на неком карикатурном, булајевићом србојугословенском перформативном национализму. А држава се темељи на лажи, корупцији, негативној селекцији, опортунизму и отимању од сопственог народа.

Ја ту не видим супстанцу за неку стартешку, позитивну промену. Видим простор за изнуђене рекације раје услед све неминовнијег колапса. То је неки максмимум оптимизма који имама за ово друштво - Неки силом прилика спроведени ресет где бисмо направили паузу у суноврату.

Glavni problem Ćacija je što oni ne mogu da zamisle da neko nešto radi besplatno, a još manje mogu da shvate da neko uloži svoj novac u nesebičan cilj. Njih ako neko ne plaća oni ništa neće da urade, samo svoju pozadinu gledaju. Tako i ovde na forumu se plasira neka priča da je ovo sve finansirano od spolja, jer prosto ti što plasiraju ništa ne rade ako ne mogu da omaste brk.

Zamisli par zvučnika je nemoguće naći u državi, to mora da su platili sa Zapada? Istoka? Juga? Severa? USAID? više ni ne znaju ko plaća blokadere ali neko plaća! Evo ja finansiram gospodina Jaćimovića, zajedno sa hiljadama svojih sugrađana, i to donacijama.

Dok vi vičete kako je sve plaćena revolucija, vama Ćacilendom defiluju Dijana Hrkalović koja dolazi crnom džipčinom i sa četvoricom u obezbeđenju, tu se nalazi i Luka Bojović okoreli kriminalac, onaj balavac koji je pucao na obezbeđenje kluba pa posle popio batine, i još milion sitnih i velikih kriminalaca. Ako je Ćacilend vrhunac onoga što SNS i slični mogu da ponude, onda mi je draža ova revolucija pa makar i obojena i finansirana od spolja. Već 30+ se kriminalci, psihopate, ubice i narkomani u ovoj državi prodaju kao patriote i heroji, dosta više.

To je mitologizacija prethodnog stanja, a činjenica je da je ovaj autokratski sistem vladavine prisutan još od oslobođenja od Turaka. Miloš Obrenović je proto-Vučić. Demokratija nije u kulturološkoj matrici Srba i jako se teško prima ovde.

Za sledeće izbore bi režimu najbolje bilo da nastupi promišljeno.

Neka dozvole sve međunarodne posmatrače, postave kamere na svako biračko mesto, RIK neka objavi rezultate u roku od 24h. Inače ako postoji bilo kakva osnovana sumnja na muljanje, to će biti povod opoziciji da pozove narod na ulicu. A tada situacija može ići u bilo kom smeru.

Ako su nepromišljeni, namestiće izbore i izvesti MUP na narod.

To je mitologizacija prethodnog stanja, a činjenica je da je ovaj autokratski sistem vladavine prisutan još od oslobođenja od Turaka. Miloš Obrenović je proto-Vučić. Demokratija nije u kulturološkoj matrici Srba i jako se teško prima ovde.
Не може бити даље од истине. Ми смо у 20. век ушли с највећим процентом становништва са правом гласа у Европи (уз Белгију). А до доласка црвених имали смо најдужу традицију парламентаризма на Балкану. (не знам за Румуне)

И та демократија нам је дошла органски јер је био природан наставак практично миленијумске зборовске традиције у Срба (отуда нам иначе култ храста). То се одражавало и на војску па је један од кључних разлога за успехе исте био у томе што се дозвољавала па чак и подстицала лична иницијатива обичних војника и сугестивност официрском кадру. А то је даље узроковало изразито поштен однос елите и народа где смо практично једина војска у савременој историји где је проценат погинулих официра био већи него обичних војника.

Наравно, преврати, поврмене диктатуре, сукоби, Црна рука, случајеви корупције...Свега је ту било али константан успон државе и њених институција говори да су ствари функционисале.

Не знам да ли се нешто финансира са стране, знам да су се у мојој фирми скупљале паре за студенте. Знам да је фирма САКЕ дала неких милион еура донације ако добро памтим цифру.
Знам да је ИТ заједница такође скупљала а можда и даље скупља донације.
Донације се скупљају на свим блокадама/скуповима.

Ко је финансирао Ђулијанија 2012. да обиђе БГ са Вучићем у предизборној кампањи?
Ко је финансирао Шредера и Блера?
Ко је финансирао те 2012. кампању СНС-а?

Не верујем и не видим те интелектуалне кргове који би нас могли избавити из овог брлога. Зато и јесам овде омражени песимиста, повремено бот итд.

Видим неколико појединаца кадрих за то али сваки њихов иступ се сече у корену, прво споља а онда по команди устају домаћи квислинзи. Био је и остао најбољи лакмус папир за мерење вредности оно на шта туђин прво кидише овде.

Однос држава-појединац је двосмеран. Неће народ да се бори за државу која је зулумћарска тирјанија према њему и још мање за подељено друштво где га једна половина отворено мрзи или обесправљује. Баш много читам о периоду с почетка 20. века и све више ми делује као да читам о неком несталом народу који нема никакве везе са овим Србима данас. И није то ништа чудно. Прво је Карађорђе од робова направио устанике, па су устаници направили државу, па је држава од народа направила слободне сељаке и грађане и онда су грађани и сељаци узвратили епском жртвом. А кад су посустали онда је елита државе жртвовала своју децу (1300 Каплара) и то јединство у борби и жртви свих друштвених структура је довело народ и државу до коначне победе.

Авај! Ово друштво данас је одрасло до пола на ужасним лажним причама комуниста који су одстранили из свести народа саме темеље наше културе и државотворног капацитета а од пола на неком карикатурном, булајевићом србојугословенском перформативном национализму. А држава се темељи на лажи, корупцији, негативној селекцији, опортунизму и отимању од сопственог народа.

Ја ту не видим супстанцу за неку стартешку, позитивну промену. Видим простор за изнуђене рекације раје услед све неминовнијег колапса. То је неки максмимум оптимизма који имама за ово друштво - Неки силом прилика спроведени ресет где бисмо направили паузу у суноврату.
Ti se izgleda iz 1918. direktno prebacuješ u 1945.
Ono između te izgleda ne interesuje.
Druga rečenica. Na šta tačno misliš? Na današnju Srbiju?

Šta je sa Kraljevinom između dva rata, i zašto je država, koja je sama vodila rat sa dve carevine godinu i po dana, kapitulirala za 11 dana?
Zašto se komunistički pokret raširio ako je sve bilo idilično? I zašto je elita odlučila da na srpskoj krvi daje državu hrvatima i slovencima?
Zašto je Draža vodio pokret otpora a ne predratni generali? Gde je bio Kralj?
Kralj Petar je bio sa vojskom i narodom i tokom povlačenja preko Albanije, i na Krfu, i u Solunu. Isto važi i za Vladu.

Elita je izdala narod, a ne obratno. Isto važi i za 90te. I 80te, i 70te. Isto važi i danas.

Nisu komunisti pali s neba.
Tako bi se i sutra neki čudili kad bi u Srbiji izbila revolucija.

Иначе ево нешто што подржавам више од блокада и што сам хтео да се деси.
У овој улици живи тренутни председник СНС-а.
Блокирати њих директно, као што су они ономад се скупљали испред Зеленовићеве адресе у Шапцу.

Studenti zovu večeras u Branimira Ćosića: Svi "junaci" na slobodi, prekoračili ste rokove

Koliko je vama blokaderima mozak ispran to je uzasno...sta mislite ko placa te vase blokade i n1 propagandu...
Русија
1752585040408.jpeg

Иначе ево нешто што подржавам више од блокада и што сам хтео да се деси.
У овој улици живи тренутни председник СНС-а.
Блокирати њих директно, као што су они ономад се скупљали испред Зеленовићеве адресе у Шапцу.

Studenti zovu večeras u Branimira Ćosića: Svi "junaci" na slobodi, prekoračili ste rokove
A šta je u toj ulici, sud ili štab govnarije?

Inače ja podržavam i ovo i ono što je urađeno u Novom Sadu kad su ljudi napunili ulaz u štab govnarije - đubretom i otpadom.

Ali podržavam i sve ostalo - blokade pešačkih, barikade, trolovanja murije... ma sve što smeta govnariji.

A nemoj da i ti padneš u klub demoralisanih i defetista na forumu jer vratiće se sve opet, ovo je samo kraća pauza ali ako nije sve zamrlo posle marta, nego eskaliralo, neće zamreti ni sada. Polako.

A šta je u toj ulici, sud ili štab govnarije?

Inače ja podržavam i ovo i ono što je urađeno u Novom Sadu kad su ljudi napunili ulaz u štab govnarije - đubretom i otpadom.

Ali podržavam i sve ostalo - blokade pešačkih, barikade, trolovanja murije... ma sve što smeta govnariji.

A nemoj da i ti padneš u klub demoralisanih i defetista na forumu jer vratiće se sve opet, ovo je samo kraća pauza ali ako nije sve zamrlo posle marta, nego eskaliralo, neće zamreti ni sada. Polako.
Адреса становања бившег нам премијера.

Нема пада морала, игра се на дуже стазе. Нема брзих победа.

Око блокада улица сам подељен, са једне стране народ нема неких опција да другачије искаже бунт и испољи своје захтеве а да се притом нешто не сруши, са друге стране обичан народ највише трпи од тих блокада.

Овако блокирати њих директно, то је прави потез. Мада ко зна колико они имају адреса, ал добро могу се и оне пронаћи.

Џаба им све. Да имају грам части сви би се повукли из политичког живота. Нека само пробају да направе паралелну листу студентској.

Kada bi prihvatili da je ono u Novom Sadu tragedija, a ne ubistvo, kada vi vlast imala bar malo savesti, krenulo bi se nakon toga sa sto puta više pažnje oko svega, ta tema je osetljiva, pregledalo bi se sve dodatno, pazilo bi se na svaki detalj, imali bi inspekcije, kontrole...

Onda bi mogli reći da ima ovoga i u Norveškoj, da se nesreće dešavaju, da je priroda nepredvidiva.

Ne, kartel nam je pokazao krvavi srednji prst i nastavio po svom, još gore i bahatije.

Tako da - ne, nema ovoga i u Norveškoj, još jedan čovek je UBIJEN.

Počivaj u miru

Нисам ни рекао да народ треба да се бори за државу већ за нацију. Држава је алат који народ прави да му служи, ако тај алат не ради како је добро по народ онда га треба или изменити или заменити бољом верзијом. Срби данас не треба да се боре за државни апарат него против њега

Ја не мислим да српски народ пролази кроз суноврат већ да се мучно успиње из кризе идентитета у коју је гурнут. Већа је егзистенцијална претња по један народ да се поистовети са државним апаратом и њега користи као основицу идентитета него да тај државни апарат изгуби. Урушавање овог дисфункционалног монструма од државе само по себи није пут у суноврат народа већ период драматичне трансформације која нам даје простора да изградимо бољи систем. Наравно, ако ћемо заправо да се боримо против зла и градимо добро. Ако ћемо да седимо и читамо књиге из историје и повремено кукамо како је сва борба узалудна онда ништа нећемо позитивно постићи

Vrh