Šta je novo?

Izbori 2025

Ukinut pritvor svima u Uzicu

Evo kako to tumače "mediji" za dezinformisanje.

1752495954618.png

Prilozi

• 1752495857496.png
    1752495857496.png
    802,4 KB · Pregleda: 26
@Došljak, mislis Dr.Nestorovic? Hahahahhahahahhahahhan jeste jeste, aham.

SAda slusam ovog Cicvarica, studenta iz UE.... Sta li je Nelečeni uzahao na njega?
Vrlo lepo priča, cak i blago za moj ukus, ali pristojno i kulturno, ne zaboravlja da pomene sve koji su uhapseni, da je ta borba u celoj Srb...svaka cast.

Nego MUP kritikuje odluku Suda zbog ovog pustanja. Dakle IZVRSNA VLAST kritikuje SUDSKU....cirkus samo u Srbiji!
Na stranu to sto je onaj advokat NS stapovima pretukao policajce, to ih nije zabrinulo, ovo valjda kolicinski vise. Hahahahhahaha
Joj zemljo joj Srbijo

SAda slusam ovog Cicvarica, studenta iz UE.... Sta li je Nelečeni uzahao na njega?
Vrlo lepo priča, cak i blago za moj ukus, ali pristojno i kulturno, ne zaboravlja da pomene sve koji su uhapseni, da je ta borba u celoj Srb...svaka cast.

Nego MUP kritikuje odluku Suda zbog ovog pustanja. Dakle IZVRSNA VLAST kritikuje SUDSKU....cirkus samo u Srbiji!
Na stranu to sto je onaj advokat NS stapovima pretukao policajce, to ih nije zabrinulo, ovo valjda kolicinski vise. Hahahahhahaha
Joj zemljo joj Srbijo
Eво овде лепо пише.

Док су многи опозиционари делили лекције студентима, покрет професора Несторовића је дао пуну подршку.

Joj zemljo joj Srbijo
Цицварић, Мила Пајић, Никола Ристић и сви ти "професионалци" су уклоњени од стране студентског покрета готово на самом почетку. То су небитни опортунисти и ништа друго. Јунајтед Медија је покушала да их испромовише, али студентски покрет их је угасио. Поново хоће да васкрсну Цицварића и поново ће га угасити студентски покрет. То је драж и снага покрета, такви као он не пролазе.

Hvala @Joe Peeps nisam znala da i on spada u tu grupu, ja tada nisam ni pratila sve ovo, racunala sam " jos jedan protest i ugusice se".

Cicvaric ok prica, mislim onako pomirljivo, a realno ni ta opozicija niti je sjajna niti je bajna u mnogim slucajevima. A Vucic se uhvatio za njega, sta ce bednik, pokusava da nađe krivca. Ipak, Uzicani su pokazali da stoje uz svoje bez obzira na sve.
Kad rece N1, juce Danica i onaj kolega kako bese ime, komentarisu kako od 15.Vucic je u uzletu, studenti kao ne znaju sta da rade, zahtev za izbore iznuđen....i danas ih citira Indormer.
Po nekad se bas cudim njihovim izjavama, kao i ono " na blokadi je mnoooogo manje ljudi". Ok, nek kazu, ali i dalje je ljudi dosta, napravise kao da ima 20 osoba.

@Došljak, Nestorovic je dozvolio da SnS u Bg dodje na vlast i i sada cuti.
Podrzava studente, ali nije za izbore sada, on bi da budu onda kad abudu posteni, a nista ne moze da se popravi....i on suruje sa Vucicem

Jedan fini niz starog drugara, kao podstrek, za razmišljanje i evtl. delanje.

Prenosim ostatak, za one bez x-a:

Jer mnogo njih je koji su se ukrtili za ovih 13 godina. Glasaće za sebe. U tom smislu moj se tzv. građanski aktivizam (za sada) zasniva na stvaranju što boljih izbornih uslova (u mom slučaju pitanje medija), edukaciji ili opismenjavanju kontrolora izbora i samom glasanju.

Posebno bih naglasio pitanje popularnih "preletača" i "udbaša". U mom slučaju ovo je bukvalno bez navodnika jer, kao neko ko je dovoljno star, barem u Kragujevcu znam u glavu svakoga druga i svaku drugaricu koji su u protestima živahniji i od najživahnijih studenata.

Naravno, ne svi. I ne samo oni. Služba štedi svoje ljude. Kako stare kadrove tako i ove nove koje je zaposlila od novembra do sad. A i naš narod više voli da živi u uverenju da je neko udbaš nego da je neko ko misli dugačija. To je, inače, sva prevara službice.

Što se tiče preletača sa moje tačke gledišta - 64 godine - dozvoljavam da neko promeni svoju političku orijentaciju. Očekivano je da neko različito misli i deluje sa 20 i sa 30 ili 40 godina. Osim ako to - politička aktivnost - nema za posledicu smrt 16 ljudi, recimo...

Takođe, proces preletanja, promene političkih stavova NE podrazumeva naglu promenu ijekavice u ekavicu kao ni crne bajke bez obzira da li su na ijekavici ili ekavici.

Ovim - dakle predizbornim i izbornim aktivnostima - se ne završava aktivizam. Ne mora da se završava. Legendarno zeleno svetlo kod mnogih je dovelo do procesa "iz dupeta u glavu" pa su shvatili da mogu da se samoorganizuju i bave politikom ne samo na tviteru nego i u svojoj MZ.

Ne mislim da se politika može sprovoditi bez stranaka - takav je posao, šta da se radi - ali to ne znači da posle izbora građani treba da se vrate svojim uobičajenim aktivnostima i politiku ostave političarima. Što, bre. Pa taman su se komšije lepo upoznale.

I kao što mislim da je decentralizacija važna tako mislim - ja, vi ne morate, ne morate ni da čitate ovo - dakle, rekao bih da je građanski aktivizam, formalizovan ili neformalizovan jako važan za stanje u društvu. Da budem malo jasniji ili da objasnim kako bi me razumeli.

Ako vam je kriv Vučić, ako vam Đilas kida živce, ako vas nervira Lazović ili Ponoš ili Miki, ako volite jaču ili nežniju nijansu, žute, ako biste krenuli i promenili ali ne sa Savom, ako vam... šta znam ko i šta - onda ste vi 'krivom kurcu i dlaka smeta'. Nije, šalim se.

Dakle ako vam smetaju neke stvari u politici ili neki ljudi, ako mislite da ne valja, da može bolje onda dignite dupe i aktivirajte se. Da se odrazim pjesnički - nije nam niko dao zeleno svetlo sad. Ono je uključeno oduvek. Samo ga nismo koristili.

Лепо је почео и катастрофално завршио. Пребацује одговорност на народ. Ево сад ћемо сви после 8-10 сати посла у слободно време да улетимо у политички муљ. То ће спаси Србију!

Ако ми смета овај или онај, смета ми јер не ради у интересу грађана и врло вероватно крши закон. У том случају немам ја шта да се активирам него надлежне институције. Превара је века да је народ пуштен да суди о политичарима искључиво на основу снаге њихове пропаганде. Да бисмо уопште имали шансу за формирање тачне слике о било коме који је икада био на власти, у Парламенту или на локалу за почетак морају институције да раде а сви закони да се поштују и то све уз максималну транспарентност.

Да ви'ш онда како ће порасте политичка активност и писменост грађана.

Nemojte da vas zavara. Nestorović je u potpunosti Vučićev projekat.
У реду, тачно. Али видите шта вам поручује за овакве блокаде.

• Србин на мотоциклу покаже три прста — протерају га из Хрватске.
  • Пакистанац силује жену у Хрватској — пусте га на слободу, и нико ништа.
Није болест све што боли.

1000006332.gif

Poslednja izmena:
Лепо је почео и катастрофално завршио. Пребацује одговорност на народ. Ево сад ћемо сви после 8-10 сати посла у слободно време да улетимо у политички муљ. То ће спаси Србију!
Dobro, na svakome je da tumači i filtrira kako mu je drago. Ja ga kapiram na drugačiji način i mislim da su mu poente usmerene ka drugim tačkama, među kojima ne vidim "prebacivanje odgovornosti na narod". Ali nemam ništa protiv da čitam reakcije, mislim da je razmena misli takođe deo društvenog angažmana, jer će možda nekima da pomogne na neki način, u ovoj našoj je*******enoj situaciji.

Pošto autora poznajem dugo i temeljno, samo ću da natuknem da je čovek "ozbiljan zaje*******ant" kome nikako ne bi moglo ni da se omakne, da svoj višedecenijski javni servis na polzu građanima Šumadije, spusti na nivo prebacivanja, tužakanja, ruganja i sl.

Samo ću iz njegovog pisanija da izvučem ovo, što se meni najviše dopalo, a to je: polaganje nade i stavljanje u fokus nivoa komšiluka i MZ, kao prvovažnog polja angažmana. Po meni, nema potrebe da se u to učitava sva skalamerija aktivnosti u nekakvoj određenoj partijskoj konstelaciji - jer to je tek neophodan nivo i način održavanja kondicije, negovanja budnosti i stalnog učenja - da bi se uopšte bilo u stanju da se, pojednostavljeno:

1. uništi kriminalna neman i povrati država
2. izbori za opstanak iste
3. ona neguje i brani u budućnosti,

gde vidim i realno postojanje institucija, kakve ti prizivaš - koje rade i poštuju zakon. Siguran sam da se one neće stvoriti zbog tvoje ili moje ljutite naredbe, ili puste želje, već nakon ozbiljne i dugotrajne borbe, koja je tek počela.

Свој став о томе заснивам на личном примеру. Активизам на нивоу мз није и не може ништа променити нити ће се тај изловани пример раширити на следећу месну заједницу.

Нисам написао да је он свесно пребацио одговорност нити да је злонамеран.

Слушам 20 година врло сличне приче о тим малим локалним помацима, раду на себи који ће магично спасити друштво и то је нека врста утопијског, холистичког приступа политици а верујем да је од неких и свесна подвала. За те мале помаке имамо религију и породичне односе а за друштвене помаке одговорна је држава, њене институције, елите и пре свега образовање.

Срби немају своје легитимне представнике власти 80 година као ни слободан, заокружен културни живот. Курди али са неким полупризнатим границама. То смо ми.
А то није проблем локала, мз нити појединца. Промена у овим очајним околностима може само бити брза, интензивна и на нивоу целог друштва или је неће ни бити.

Poslednja izmena:

Mene je zacudilo par objava od fakulteta vezano za Postansku, Postu i nzm sta jos...

imamo ono prebacivanje placanja racuna na privatan racun banke ( ja sam dipl.ecc i ne vidim ni jedan razlog, osim da banka nesto kreditira drzavu, ali to je ogroman priliv i promet, ne radi se to tako), a sad ovaj tvit.
Ne kazem da je istina, ali ce verov u buducnosti opet neki kredit biti aktivan, zajam za preporod itd pa da ugasimo malo...videcemo

Требало им је само четири године да се баве списковима, боље икад него никад.

Неко је већ имао предлоге, пре четири године. Може им бити полазна тачка у разговорима.

https://dostaje*******ilo.rs/blog/2025/03/28/kako-srediti-biracke-spiskove/

Слушам 20 година врло сличне приче о тим малим локалним помацима, раду на себи који ће магично спасити друштво и то је нека врста утопијског, холистичког приступа политици а верујем да је од неких и свесна подвала. За те мале помаке имамо религију и породичне односе а за друштвене помаке одговорна је држава, њене институције, елите и пре свега образовање.
Nepotrebno karikiraš, što se mene tiče, ovo oko MZ. To što nabrajaš je deklarativno ok i cilj je, tako bi trebalo da bude. Ja dodajem, kada bude. A sada je ovako, kako kažeš, i s time se slažem:

Срби немају своје легитимне представнике власти 80 година као ни слободан, заокружен културни живот. Курди али са неким полупризнатим границама. То смо ми.
I zbog toga sam iskreno zapitan, odakle bi mogla munjevito da bane ta spasonosna elita, ima li je uopšte?
Na stranu što ne priznajem generičku imenicu elita, ali ozbiljno pitam? Da li zaista veruješ u to da postoji toliko kvalifikovanih, kvalitetnih, brojnih i hrabrih pojedinaca, koji će desantom da se iskrcaju i načine čudo? To je uspelo tada na Kubi, ali oni su ipak ostrvo. :)

Свој став о томе заснивам на личном примеру. Активизам на нивоу мз није и не може ништа променити нити ће се тај изловани пример раширити на следећу месну заједницу.

Нисам написао да је он свесно пребацио одговорност нити да је злонамеран.

А то није проблем локала, мз нити појединца. Промена у овим очајним околностима може само бити брза, интензивна и на нивоу целог друштва или је неће ни бити.

Срби су ту где јесу зато што већ једно 100 година покушавају да аутсорсују бригу о свом народу, култури и земљи политичарима. Не да се брину о свом народу, култури и земљи кроз бирање политичара и учествовање у политичком животу већ кроз пуно пребацивање одговорности на њих. То је коренити проблем и патологија у Срба а 70 година комунистичке диктатуре је само зацементирало ту идеју, кажњавајући малтене било какву органску иницијативу, групу за притисак, активизам итд.

Социјалистички законодавни систем који смо наследили даје малтене неограничено одрешене руке држави без механизама контроле од стране народа и то значи да је на народу да ћути и слуша шта му се каже а институције би требало да све оптимално среде. То наравно не функционише и не може да функционише и ствара класу пасивизираних кметова који ни не могу да утичу на државу да ради у интересу народа. Ћути може и горе, тито је крао ал је и нама дао итд. итд.

Да, институције би требало да раде свој посао али институције нису од бога већ од човека, фалични људски системи који служе као канали за спровођење народне воље. Где нема воље нема ни рада институција на адекватан начин, без обзира шта пише на папиру који тада постаје списак лепих жеља. Функција система је оно што систем ради, ако систем ради противно формалном устројству годинама/деценијама а народ се не буни онда је функција система да тако ради како ради. Функција мотокултиватора који се користи за скупљање секундарних сировина је да скупља секундарне сировине, без обзира на то што је пољопривредно возило.

Да, функција завода за заштиту споменика је да штити споменике културе али ако у граду од 2 милиона становника историјско наслеђе и антички остаци бивају полигон за забавне садржаје и руше се зарад гаража, уз општенародну незаинтересованост или подршку, где 100 људи не може да се скупи да протествује, онда ће завод као јавна служба радити накриво и по вољи јавности. То је просто неизбежно, поготово у демократији. Посао сваког политичара је превасходно да буде популиста и не ради против народне воље а ако народ подржава гажење правног поретка онда ће тако и бити

Разлог зашто је ова студентски покрет направио промену и угрозио криминално устројство система је зато што је повео у борбу за владавину права, зато што је организована критична маса људи која је захтевала да систем ради како треба по први пут у јако дуго времена. И то је угрозило режим и све који профитирају од оваквог система навикавши да се богате на класи пасивизираних кметова.

Домет сваког активизма завизи од броја активиста и прихватању/подршке те борбе од стране народа. Стање система у Србији ће према томе зависити од воље народа и борбе грађана за боље сутра, од локала па надаље, како год да је ко способан у складу са својим капацитетима и друштвеном моћи коју може да пројектује.

tl:dr; Сваки народ има власт коју заслужује, ако Срби неће да се цимају за своју земљу и боре против зла онда ће им земља пропасти и бити прогутана криминалним злом. Неће бити никакав Деус екс макина да реши проблем, неће ни ЕУ ни Русија да реше проблем, неће магични политичар да се појави и самостално избори са хоботницом где пар десетина хиљада људи контролишу стотине хиљада запослених у јавном сектору и располажу са 20-30 милијарди евра сваке године, целоукупним наоружањем у земљи и међународном подршком

Vrh