Pa ajde sami da rešimo sve i da budemo sila? Plašim se da bez nečije pomoči ovo rešiti ne možemo
Možemo brt, kako ne kapiraš, samo da se skupi 100 odlučnih ljudina i pobacali bi oni sve kordone i sve ćacije očas posla. Samo brt da se okupi ekipa i da neko da zeleno svetlo. I sve bi brt bilo gotovo za 3 sata.
To sam i na poslu slušao X puta, posle svakog protesta ili akcije koja ne bi rezultirala smenom vlasti, nebitno koliki napredak bila u odnosu na jučerašnji dan, uvek bih od istih dijabolčina i ložana slušao iste lovačko-uličarske priče: "ma trebalo je to i to", "ma samo da je jedan krenuo i ja bih", "samo da mi je bila ekipa tu", "samo čekam prvu priliku pa da im j... sve po spisku"...
Podseća na one situacije kad Srbende gledaju utakmice ili emisije-palamuđenja posle utakmica i svi kipe od pameti, svi su prepuni saveta, primedbi, ispravki... a kad ih pogledaš malo šta su ikad postigli u bilo kom sportu ili uopšte, u karijeri ili životu, od tih što laju i busaju se uglavnom sve nula do nule i kompleks do kompleksa. Ali jezičine i narcizam nikad veći.
To mi je uvek bila jedna od najjačih stvari kod ovog opičenog naroda - prizor 100 muškaraca u kafiću, pola ne može da potrči i davi se u cigarama i alkoholu, druga polovina mlađi, žilavi, "brzi" i naloženi ko pavijani ali u životu nisu dali 10 golova/koševa, i svi do jednog imaju reakciju, komentar, savet, ispravku, primedbu, alternativu i rezervni plan za svaki pokret koji se desi na terenu. Ono, svi su selektori, svi su treneri, svi su Maradone... E tako ti je i s ovom utakmicom protiv SNSa. Ljudi koji su izašli na jedan jedini protest 2020. zbog zatvaranja i drugi ljudi koji su 13 godina sedeli kod kuće i "kažnjavali žute" sada dele lekcije i primedbe šta je i kako trebalo i samo prosipaju planove i zakletve šta će sve da urade čim krene prvi juriš na kordon. Samo da im stigne ekipa, evo tu je iza ćoška, nikako da stignu, pukla kesa s pivčugom pa jure limenke po asfaltu rukama... A i ček bre da prođe 462. večiti derbi Titovih blizanaca ili Mančestera i Liverpula. Ali čim stignu, ne bio u koži pandurima i ćacijima...