astrodule
Professional
Video sam ga par puta u Merkatoru. Šeta opušteno, bez obezbeđenja.
То што су усташтво, сељоберство и ћацизам толико раширени у Хрватској, па чак и инкорпорирани у темеље њихове државности и скоро свих политичких актера, не представља ми ни најмање задовољство нити утеху. Примећујем, чак, да нам доста завиде на овом нашем новом буђењу, и да прижељкују и сами тако нешто.
Na RTS je bilo pumpanja, to je bitnijeSise ne smeju da prevedu
I svako jutro zapocinjemo vodom u kojoj je iscedjeni celerDobra stvar - ovaj kad se zainati, teraće do kraja
Loša stvar - kad postane premijer, naje*******ali smo, ima da jedemo kelerabu i pijemo smutije
Ah, to se sjatilo kuso i repato iz svakakvih kloaka. Da Johnny Štulić održi koncert, privukao bi znatno veći broj ljudi.Hrvatska podrška i dobronamernost :
![]()
Masovna glorifikacija ustaštva pred Tompsonov koncert: Uzvikuju "Za dom spremni" i podižu desnice
U Zagreb je stigao veliki broj fanova na koncert Marka PerkoviÄa Tompsona koji Äe kroz njegove pesme slaviti i veliÄati ustaÅ¡tvo.www.blic.rs
Sebe smatram levicarom i svestan sam dubljih problema koje imamo, ali mislim da svaki odrastao covek treba da razume da mi kao drzava i drustvo imamo gangrenu koja je prisla jako blizu vitalnim organima i ako se ne izborimo sa njom necemo ni imati prilike da se borimo za to da ne budemo bedna periferija kapitalizma.Levičari generalno nisu podržavaoci ovih protesta koliko sam shvatio iz nekih priča sa njima. Misle da su zahtevi površni i moralistički, da se ne bave uzrocima problema (pozicija periferije kapitalizma, neokolonijalizam itd.).
Negde razumem zašto tako misle, ali ipak je to povlašćeno razmišljanje kad hoćeš sve ili ništa. Političke prilike se grade sporo i mučno. Iz ove pozicije nema revolucije.
Propustima državnog rukovodstva na raznim poljima desilo se loše svašta, a ne samo to.Po meni je degutantno biti neutralan kada je propustima drzave ubijeno 16 ljudi, vecinom mladih, ali to je njima na cast...
Da razjasnim, politicke i ekonomske stabilnosti mahom usled faktora van nase kontroleUlizicko-poltronski sistem kao i mnoge druge stvari koje karakterisu sns nisu oni izmislili, to su hronicni problemi naseg naroda, ali su oni te stvari doveli do apsurdnih ekstrema i to mora hitno da se menja. Tragicno je i ironicno da mi umesto da polako menjamo neke stvari na bolje u deceniji relativne politicke stabilnosti, mi smo se srozali i tonemo sve brze
To je OK, i ja ne smatram svaku akciju savrsenom ali i dalje podrzavam i solidarisem se.Mislio sam neutralan sam u smislu (loše sam se izrazio), da ne pripadam ni jednima, ni drugima. Podržavam stranu koja se protivi aktuelnoj vlasti, jer sam protivnik iste i sam. Ima stvari koje mislim da rade pogrešno, ali delimo ideologiju.
Tu je problem kratkovidost, kult licnosti izgradjen oko nepomenika je krhak jer da bi se nastavio znaci da se mora oformiti kult licnosti oko nekoga ispod njega sledece, sto njemu ne ide u prilog jer kad tad ta nova licnost moze zabosti noz u ledja. A i ne zive svi doveka, sutiranje limenke da to dogura dotle da umesto da se tim problemima bave tvoja deca ili unuci je izuzetno sebicno ponasanje. Ali ja razumem da imamo dobar deo ljudi koji dele ovu svest jer je opozicija satanizovana vec poslednjih 10+ godina, da tacno neko drugi uzme vlast desice se nuklearni rat i nestacemo sa lica zemlje.Malo ko idelološki zaista podržava aktuelnu vlast. Da su sada izbori, vecina koja bi za njih glasala su u fazonu: ,, Ćuti, samo da ne dodje gori", pa iz tog razloga glasaju za istu. Kao u onom vicu: ,, Odvezite me, ali nemojte da terate komarce sa mene. -Zašto? -Doćiće drugi!"
Ne bih se slozio jer mislim da mladje generacije imaju vecu svestA što je najgore, taj ulizičko-poltronski sistem koji vlada u strukturi akutuelne vlasti, vlada i u većini firmi, društvenih odnosa i još mnogo čemu.