Lozinka za Beobuildere je još jedan poraz komunista.
Ko zna zna...
Ko zna zna...
Po meni je degutantno biti neutralan kada je propustima drzave ubijeno 16 ljudi, vecinom mladih, ali to je njima na cast...Mnogo toga ima zajedničkog i jedna i druga strana. Na primer, obe imaju principe da ne možeš da budeš neutralan i ako nisi sa njima i ne podržavaš ih 100%, onda si protiv njih. I odmah si satanizovan i proglašavan za izdajnika i Boga pitaj za šta još.![]()
Moj cale je sluzio vojsku, keva je srecom izbegla da pogine radeci u RTSu kada su nas bombardovali a ja sam deo detinjstva proveo po podrumima i sklonistima.I meni je slavljenje tvog rodjendana uz tortu i veselje bilo degutantno kada su nam u toj godini stotine ginuli uglavnom mladih, a tebi na čast.
Pa ništa bitno život ide dalje , mani se velikih šupljih reči.
Власник мењачнице је имао двапут већи транспарент, и због тога га је стисла инспекција, али је опет отворио и наставио да ради. Баш га брига шта режим мисли о њему због овога што је залепио на прозору.И ако је ово симпатично за видети, дељеље ове слике може довести до проблема раду ове мењачнице.
Власник мењачнице је имао двапут већи транспарент, и због тога га је стисла инспекција, али је опет отворио и наставио да ради. Баш га брига шта режим мисли о њему због овога што је залепио на прозору.
Онда ок.Власник мењачнице је имао двапут већи транспарент, и због тога га је стисла инспекција, али је опет отворио и наставио да ради. Баш га брига шта режим мисли о њему због овога што је залепио на прозору.
Pošto se u poslednje vreme mnogo javljaju "neutralni, koje politika ne zanima" podsetiću sve na reč koja je opisivale takve ljude, koji su samo gledal svoja posla i koji nisu bili uključeni i poslove zajednice u antičkoj Grčkoj.Po meni je degutantno biti neutralan kada je propustima drzave ubijeno 16 ljudi, vecinom mladih, ali to je njima na cast...
Власник мењачнице је имао двапут већи транспарент, и због тога га је стисла инспекција, али је опет отворио и наставио да ради. Баш га брига шта режим мисли о њему због овога што је залепио на прозору.
Prekršajni sud u Beogradu
Presuda broj: PPR 12345/25
Datum: 4. jul 2025.
PREDSEDNIK VEĆA: sudija Dragana Jovanović
OKRIVLJENI: M.R., rođen ____, iz _______
KRIVIČNO DELO: Narušavanje javnog reda i mira (član 8. Zakona o javnom redu i miru)
PRESUDA Oslobađa se od optužbe okrivljeni M.R. jer nije dokazano da je radnjom lizanja limuna u neposrednoj blizini policijskog kordona narušio javni red i mir niti ometao službena lica u vršenju dužnosti.
OBRAZLOŽENJE: Okrivljeni je dana 28. juna 2025. godine, u Beogradu, u ulici ____, za vreme održavanja javnog skupa, u 19:45 časova, stajao na udaljenosti od približno jednog metra od policijskog kordona i lizao krišku limuna, ne izgovarajući bilo kakve reči, bez mimike, galame ili fizičkog kontakta s pripadnicima policije.
Policijski službenici su naveli da je ovakvo ponašanje „provokativno“ i „imalo za cilj izazivanje reakcije“, međutim, sud smatra da:radnja lizanja limuna, sama po sebi, ne predstavlja prekršaj,ne postoji zakon koji zabranjuje konzumaciju agruma u javnosti,okrivljeni nije remetio javni red,nije se obraćao policiji niti ih ometao,i nije preduzeo nijednu radnju koja bi mogla proizvesti nered, nasilje, paniku, niti izazvati uznemirenje građana.Sud podseća da provokacija u političkom izrazu, ukoliko nije uvredljiva ili nasilna, uživa zaštitu prava na slobodu izražavanja, garantovanu Ustavom Republike Srbije i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima (član 10).
ZAKLJUČAK: Radnja okrivljenog spada u pasivno izražavanje mišljenja i ne predstavlja ni krivično ni prekršajno delo. Sud konstatuje da represivno postupanje u ovakvim slučajevima nosi rizik arbitrarnog ograničenja slobode izražavanja.
Troškovi postupka padaju na teret budžetskih sredstava.
Sudijaragana Jovanović, s.r.
Zdravo svima, ja sam student i jutros sam oko pola osam priveden, pa sam hteo da podelim iskustva.
Posle nekih 2,5h dosađivanja i slušanja o tome kako jadni policajci nisu spavali 48h i unakrsnoh moljakanja da neko ode po burek, prevezni smo do 29. novembra.
Priče da su umorni i da dovode ljude sa svih strana su apsolutno tačne ako je suditi po onome što sam čuo tamo.
Tl;dr: Privode ljude potpuno bezveze pa ih onda puste, borba se nastavlja, molim sve da ne padaju na ovako jeftine pokušaje zastrašivanja.