Šta je novo?

Izbori 2025

@Bulbulderac17 :)
2500034.jpg

Mnogo toga ima zajedničkog i jedna i druga strana. Na primer, obe imaju principe da ne možeš da budeš neutralan i ako nisi sa njima i ne podržavaš ih 100%, onda si protiv njih. I odmah si satanizovan i proglašavan za izdajnika i Boga pitaj za šta još.:ROFLMAO:

Mnogo toga ima zajedničkog i jedna i druga strana. Na primer, obe imaju principe da ne možeš da budeš neutralan i ako nisi sa njima i ne podržavaš ih 100%, onda si protiv njih. I odmah si satanizovan i proglašavan za izdajnika i Boga pitaj za šta još.:ROFLMAO:
Po meni je degutantno biti neutralan kada je propustima drzave ubijeno 16 ljudi, vecinom mladih, ali to je njima na cast...

I meni je slavljenje tvog rodjendana uz tortu i veselje bilo degutantno kada su nam u toj godini stotine ginuli uglavnom mladih, a tebi na čast.

Pa ništa bitno život ide dalje , mani se velikih šupljih reči.
Moj cale je sluzio vojsku, keva je srecom izbegla da pogine radeci u RTSu kada su nas bombardovali a ja sam deo detinjstva proveo po podrumima i sklonistima.
Tako da od slavljenja rodjendana nije bilo nista dok su nasi ljudi ginuli a i dalje se secam sirena i noci provedenih u podrumu jer je na vlasti bio isti ludak kao danas.

U mestu gde sam ja bio (Batajnica) je bilo i poginulih od bombardovanja, a prva komsinica nam se obesila zbog stresa i straha od bombardovanja.

Nemoj ti meni da pricas kako zivot ide dalje.

И ако је ово симпатично за видети, дељеље ове слике може довести до проблема раду ове мењачнице.

И ако је ово симпатично за видети, дељеље ове слике може довести до проблема раду ове мењачнице.
Власник мењачнице је имао двапут већи транспарент, и због тога га је стисла инспекција, али је опет отворио и наставио да ради. Баш га брига шта режим мисли о њему због овога што је залепио на прозору.

Власник мењачнице је имао двапут већи транспарент, и због тога га је стисла инспекција, али је опет отворио и наставио да ради. Баш га брига шта режим мисли о њему због овога што је залепио на прозору.

@Hitachi vlasnik menjačnice

Онда ок.

Po meni je degutantno biti neutralan kada je propustima drzave ubijeno 16 ljudi, vecinom mladih, ali to je njima na cast...
Pošto se u poslednje vreme mnogo javljaju "neutralni, koje politika ne zanima" podsetiću sve na reč koja je opisivale takve ljude, koji su samo gledal svoja posla i koji nisu bili uključeni i poslove zajednice u antičkoj Grčkoj.

ἰδιώτης

Pošto malo ljudi zna mala slova grčkog alfabeta, napisaću velikim slovima

ΙΔΙΩΤΗΣ

Mislim da je sada svima jasno odakle potiče ta reč i šta je izvorno značila.

nft.png

Onaj tvit o limunu zaslužuje celokupan copy paste

Prekršajni sud u Beogradu
Presuda broj: PPR 12345/25
Datum: 4. jul 2025.
PREDSEDNIK VEĆA: sudija Dragana Jovanović
OKRIVLJENI: M.R., rođen ____, iz _______
KRIVIČNO DELO: Narušavanje javnog reda i mira (član 8. Zakona o javnom redu i miru)
PRESUDA Oslobađa se od optužbe okrivljeni M.R. jer nije dokazano da je radnjom lizanja limuna u neposrednoj blizini policijskog kordona narušio javni red i mir niti ometao službena lica u vršenju dužnosti.
OBRAZLOŽENJE: Okrivljeni je dana 28. juna 2025. godine, u Beogradu, u ulici ____, za vreme održavanja javnog skupa, u 19:45 časova, stajao na udaljenosti od približno jednog metra od policijskog kordona i lizao krišku limuna, ne izgovarajući bilo kakve reči, bez mimike, galame ili fizičkog kontakta s pripadnicima policije.
Policijski službenici su naveli da je ovakvo ponašanje „provokativno“ i „imalo za cilj izazivanje reakcije“, međutim, sud smatra da:radnja lizanja limuna, sama po sebi, ne predstavlja prekršaj,ne postoji zakon koji zabranjuje konzumaciju agruma u javnosti,okrivljeni nije remetio javni red,nije se obraćao policiji niti ih ometao,i nije preduzeo nijednu radnju koja bi mogla proizvesti nered, nasilje, paniku, niti izazvati uznemirenje građana.Sud podseća da provokacija u političkom izrazu, ukoliko nije uvredljiva ili nasilna, uživa zaštitu prava na slobodu izražavanja, garantovanu Ustavom Republike Srbije i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima (član 10).
ZAKLJUČAK: Radnja okrivljenog spada u pasivno izražavanje mišljenja i ne predstavlja ni krivično ni prekršajno delo. Sud konstatuje da represivno postupanje u ovakvim slučajevima nosi rizik arbitrarnog ograničenja slobode izražavanja.
Troškovi postupka padaju na teret budžetskih sredstava.
Sudija:Dragana Jovanović, s.r.

E sad, znam ja da je sudstvo nezavisno, ali onaj ko je napravio ovu optužnicu ne sme više da se bavi svojim poslom i ne treba Budžet (mi) da platimo već ta osoba iz svog džepa.
Da li postoji neki način da ta osoba ostane bez svog posla jer očigledno radi na štetu Budžeta i bruka svoju profesiju?

Jel zna neko gde ima da se uplati za ovakve slucajeve?

Zdravo svima, ja sam student i jutros sam oko pola osam priveden, pa sam hteo da podelim iskustva.
Posle nekih 2,5h dosađivanja i slušanja o tome kako jadni policajci nisu spavali 48h i unakrsnoh moljakanja da neko ode po burek, prevezni smo do 29. novembra.
Priče da su umorni i da dovode ljude sa svih strana su apsolutno tačne ako je suditi po onome što sam čuo tamo.
Tl;dr: Privode ljude potpuno bezveze pa ih onda puste, borba se nastavlja, molim sve da ne padaju na ovako jeftine pokušaje zastrašivanja.

Postoji biološka granica koliko ljudi mogu da izdrže bez sna ili sa malo sna. Zato je dosadanja hiper aktivnost žandarmerije biološki ograničena na nekoliko dana u kojima izgleda da ih ima bitno više nego što ih ima. Međutim posle toga će silom prilika morati da ograniče aktivnost na ono što ljudstvo može trajno izdžati, svaki dan ponovo, a to nije puno.

Svaka autokratska vlast se oslanja ne kreiranje legalnoj državi paralelnih struktura upravljnja, bilo tako što uništi svaku efikasnost legalnih državnih institucija, bilo tako u njima zameni čelne ljude pa onda oni izvršavaju naređenja Centralnog Komiteta partije, a ne legalnog dela države. Tako smo, kao u komunističkoj fazi neposredno posle rata, ponovo dobili "političke komesare". Ko se seća istorije, u partizanskim jedinicama je postao i vojni komandant i politički komesar. Isto tako, posle rata su u preduzećima postojale posebne osobe koje su vodile računa da direktori preduzeća ne donose odluke suprotne "partijskoj liniji". Sada smo se ponovo vratli u tu fazu, samo još gore. Jer više ne postoje posebni komandanti (ili direktori) i posebni "politički komesari", kao u našoj fazi komunizma, već su tipični politički komesari preuzeli i svakodnevnu komandnu (direktorsku) funkciju. Postoji bitna razlika između korumpiranosti pojedinaca i čitave vertikalne partijske strukture komandovanja.

Znaci vremena su što je ovaj ogromni partijski aparat SNS-a po Srbiji sada naglo postao nečujan i nevidljiv (sem zaista malog broja likova sumnjive prošlosti ili onih sa vrha koji su u partijskoj obavezi da se oglase). Cela priča je tako spala na žandarmeriju kao poslednju liniju odbrane.

A i oni nekad moraju da se odmore.

Poslednja izmena:
Vrh