nex999
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 20.11.2019.
- Pohvaljen
- 2.288
Iskustvo mog kolege od danas, čisto da se vrati tema u kolosek iz kog iskače čim dodju neočetnici da gusle o eu talibanima, komunjarama i kolonijalnim medijima
Kao sto dobar deo vas zna danas sam priveden sa barikada u PS Zemun. Pisem ovde celo iskustvo, ako se ne daj Boze nekome desi, da znate sta moze da vas ceka.
Policajci su se ophodili prema nama korektno, nisu nam stavljali lisice, nije bilo nikakve torture itd. Nisu dozvoljavali koriscenje telefona, mada su zazmurivali da moze tu i tamo da se otkuca poruka.
Tamo su nam dali da potpisemo:
prava dovedenog lica
prava zadrzanog lica
potvrdu o privremeno oduzetim predmetima (nista nije oduzeto)
resenje o zadrzavanju
Sa advokatom sam proverio - ok je da se potpisu sve ove stvari jer je to potpisivanje samo prijema, nije potpisivanje priznanja.
Ono sto se ne bi nikako smjelo potpisati bez advokata to je licna izjava.
Meni u policiji nisu trazili izjavu, tek kod sudije.
Ovo je trajalo jedno 2-3 sata, bez jasne informacije za sta se teretimo niti sta ide posle.
Onda su u jednom trenutku posle oko 3 sata kad su svima dali sva dokumenta i kad je dosla marica rekli da nas vode kod sudije u prekrsajni sud u Ustanicku.
Nisu nas vezivali, oduzeli su nam telefone pred voznju i vratili ih odmah posle voznje.
Tamo su me odveli kod sudije gde sam sacekao advokata i onda zajedno sa njom dao izjavu.
Posle mene su izjavu dali i svedoci - inspektori, koji su bili fer, u smislu da su pricali sta je stvarno bilo bez dodavanja.
Sudija je u mom slucaju donela (oslobadjajucu) presudu odmah, ali je sve to trajalo jedno 3 sata.
Presuda je bila oslobadjajuca najvecim delom zato sto se zapisnik policije nije slagao sa svedocenjem inspektora, i zato sto je u prijavi bilo tehnickih nepravilnosti (npr da sam rodjen u Beogradu).
Inace, inspektori su dobili su zadatak da (u civilu) gledaju ko pomera kontejnere i da markiraju te osobe, tako su i mene odabrali jer sam sklanjao kontejnere da bi prosla hitna pomoc.
To su inspektori kriminalisticke policije, koji su dobili zadatak da cuvaju kontejnere!
Policajci unutar stanice su se zalili da im je tesko i da mnogi ne zele da izlaze na proteste.
BLIZU SMO, SAMO JAKO![]()
![]()
Zelim da se zahvalim svima koji su dosli da nam pruze podrsku ispred stanice i ispred suda!
Kad se cuju pistaljke znas da nisi sam!
HVALA VAM