Šta je novo?

Izbori 2025

Iskustvo mog kolege od danas, čisto da se vrati tema u kolosek iz kog iskače čim dodju neočetnici da gusle o eu talibanima, komunjarama i kolonijalnim medijima

Kao sto dobar deo vas zna danas sam priveden sa barikada u PS Zemun. Pisem ovde celo iskustvo, ako se ne daj Boze nekome desi, da znate sta moze da vas ceka.

Policajci su se ophodili prema nama korektno, nisu nam stavljali lisice, nije bilo nikakve torture itd. Nisu dozvoljavali koriscenje telefona, mada su zazmurivali da moze tu i tamo da se otkuca poruka.

Tamo su nam dali da potpisemo:
prava dovedenog lica
prava zadrzanog lica
potvrdu o privremeno oduzetim predmetima (nista nije oduzeto)
resenje o zadrzavanju

Sa advokatom sam proverio - ok je da se potpisu sve ove stvari jer je to potpisivanje samo prijema, nije potpisivanje priznanja.

Ono sto se ne bi nikako smjelo potpisati bez advokata to je licna izjava.
Meni u policiji nisu trazili izjavu, tek kod sudije.

Ovo je trajalo jedno 2-3 sata, bez jasne informacije za sta se teretimo niti sta ide posle.

Onda su u jednom trenutku posle oko 3 sata kad su svima dali sva dokumenta i kad je dosla marica rekli da nas vode kod sudije u prekrsajni sud u Ustanicku.

Nisu nas vezivali, oduzeli su nam telefone pred voznju i vratili ih odmah posle voznje.

Tamo su me odveli kod sudije gde sam sacekao advokata i onda zajedno sa njom dao izjavu.
Posle mene su izjavu dali i svedoci - inspektori, koji su bili fer, u smislu da su pricali sta je stvarno bilo bez dodavanja.

Sudija je u mom slucaju donela (oslobadjajucu) presudu odmah, ali je sve to trajalo jedno 3 sata.

Presuda je bila oslobadjajuca najvecim delom zato sto se zapisnik policije nije slagao sa svedocenjem inspektora, i zato sto je u prijavi bilo tehnickih nepravilnosti (npr da sam rodjen u Beogradu).

Inace, inspektori su dobili su zadatak da (u civilu) gledaju ko pomera kontejnere i da markiraju te osobe, tako su i mene odabrali jer sam sklanjao kontejnere da bi prosla hitna pomoc.

To su inspektori kriminalisticke policije, koji su dobili zadatak da cuvaju kontejnere! 🤮
Policajci unutar stanice su se zalili da im je tesko i da mnogi ne zele da izlaze na proteste.

BLIZU SMO, SAMO JAKO 💪 💪 💪

Zelim da se zahvalim svima koji su dosli da nam pruze podrsku ispred stanice i ispred suda!
Kad se cuju pistaljke znas da nisi sam!
HVALA VAM

Очекивано. И добро је што је тако.

Елем, колонијални медији се јављају и притичу у помоћ режиму:

Дакле, оно што је загарантовано право практично свих народа у Европи за Србе је великосрпски национализам и претња Европи. Надам се да међу нама нема више дебила који ће да поверују у ову неонацистичку пропаганду.

Такође, ако дођемо неким чудом до слободе, она је комплетна тек када погасимо и ове квислиншке медије.

Можда сам ја просто недовољно просвећен али ево за 30 година мог живота "великосрпски национализам" виђам прилепљено искључиво за ствари које су добре по мене, моју земљу и суграђане. Посебно ако се заснивају на било каквом захтеву за суверенитет или међународну правду

Не знам зашто Јадар нпр. није критикован као пројекат српског национализма када нам се продаје уз причу да ће учинити српску нацију важном и богатом, ваљда је животна средина важнија од таквог деструктивног национализма?

To za genocid je priča koju popiju isključivo ljudi zatrovani nacionalističkom demagogijom. Verujem da niko ko je iole politički pismen ne može da popije tu priču da su studenti za genocid.
Evo meni je recimo zasmetao govor Lompara za vidovdan. Ni reči o pogibiji ljudi ispod nadstrešnice, vladavini prava, hapšenjima, zahtevima već isključivo mitomanija. Obilić, kosovski zavet itd. Na takvim vrednostima se ne gradi društvo već manipuliše ljudima, stvaraju podele. Takva demagogija se ne razlikuje bitno od Vučićeve i koliko god da sam protiv njega i bezuslovno podržavao studente, nikako ne bih voleo da dođe sutra novi Vučić koji će pod velom lažnog patriotizma da izda sve nacionalne interese.
То је тај (мало)грађански ниво неразумевања. Ломпар је професор историје књижевности и држао је говор о ономе за шта је стручан, пред 150к људи у организацији својих студената на Видовдан. Србија је сутра Луксембург када би се свако држао свога посла.

Није било никакве митоманије у његовом говору. Ни једна једина реч није била митоманија нити било шта што се може поистоветити са лажним патриотизмом.
Твој пост је чиста, емоцијама вођена, демагогија.

Цели говор имате овде:

Одмерније и адекватније од овога тешко да може.

Kako će ovo da grune samo, 7.7.2020. će se ponoviti, samo puta deset.

Zdravo svima, ja sam student i jutros sam oko pola osam priveden, pa sam hteo da podelim iskustva.

Danas sam učestvovao u jutarnjoj blokadi, pa sam se nakon dolaska policije kao i ostali građani mirno pomerio. Nisam učestvovao u prevrtanju kontejnera, niti u izvlačenju istih na ulicu. U potrazi za drugom lokacijom koja je blokirana sam, u društvu još dvoje ljudi koji su takođe samo stajali, pošao po kraju.

Nakon par minuta, pored nas se pojavio crni džip iz kog su izletela dva čoveka u civilu. Dvoje sa kojima sam bio su preskočili ogradu nečijeg dvorišta, dok sam ja ostao u mestu. Tražio sam da se lica legitimišu, pokazali su značke i legitimaciju bez pravljenja problema i od mene su tražili ličnu. Posle jednog razgovora telefonom, tražili su da pođem sa njima i da sarađujem, što sam i uradio.

Odvezli su me u stanicu, gde sam odveden u čekaonicu sa još jednom privedenom osobom (kasnije ih je pristiglo još dosta). Nisu tražili da potpisujem ništa (osim papira sa listom prava), a nisu mi ni uzimali telefon. Posle nekih 2,5h dosađivanja i slušanja o tome kako jadni policajci nisu spavali 48h i unakrsnoh moljakanja da neko ode po burek, prevezni smo do 29. novembra. Tamo je trebalo da izađemo pred sudiju, međutim, posle oko 15ak minuta čekanja, izašla je zapisničarka i vratila nam lične karte, rekla svima da je odbijen krivični postupak i da ćemo, ako nas budu teretili za prekršaj, biti kontaktirani telefonom i da će se nastavak vršiti po standardnom postupku.

Sve u svemu, nijedan policajac nije pravio problem (neki su bili delimično prijatni, većina je samo bila ćutljiva i otaljavala čitav proces). Samo jedan kolega je rekao da je naleteo na nekog prepaljenog (obaranje na pod sa leđa pri hapšenju, neću da ti kažem gde ideš, spusti glavu da te ne ubijem...). Priče da su umorni i da dovode ljude sa svih strana su apsolutno tačne ako je suditi po onome što sam čuo tamo.

Tl;dr: Privode ljude potpuno bezveze pa ih onda puste, borba se nastavlja, molim sve da ne padaju na ovako jeftine pokušaje zastrašivanja.

Što bi rek'o ZLF: Čiji grad- naš grad!

1000044444.jpg

1000044446.jpg

Ovo je genijalno, treba im pustati Janjicara sa zvucnika svuda.

Zdravo svima, ja sam student i jutros sam oko pola osam priveden, pa sam hteo da podelim iskustva.

Danas sam učestvovao u jutarnjoj blokadi, pa sam se nakon dolaska policije kao i ostali građani mirno pomerio. Nisam učestvovao u prevrtanju kontejnera, niti u izvlačenju istih na ulicu. U potrazi za drugom lokacijom koja je blokirana sam, u društvu još dvoje ljudi koji su takođe samo stajali, pošao po kraju.

Nakon par minuta, pored nas se pojavio crni džip iz kog su izletela dva čoveka u civilu. Dvoje sa kojima sam bio su preskočili ogradu nečijeg dvorišta, dok sam ja ostao u mestu. Tražio sam da se lica legitimišu, pokazali su značke i legitimaciju bez pravljenja problema i od mene su tražili ličnu. Posle jednog razgovora telefonom, tražili su da pođem sa njima i da sarađujem, što sam i uradio.

Odvezli su me u stanicu, gde sam odveden u čekaonicu sa još jednom privedenom osobom (kasnije ih je pristiglo još dosta). Nisu tražili da potpisujem ništa (osim papira sa listom prava), a nisu mi ni uzimali telefon. Posle nekih 2,5h dosađivanja i slušanja o tome kako jadni policajci nisu spavali 48h i unakrsnoh moljakanja da neko ode po burek, prevezni smo do 29. novembra. Tamo je trebalo da izađemo pred sudiju, međutim, posle oko 15ak minuta čekanja, izašla je zapisničarka i vratila nam lične karte, rekla svima da je odbijen krivični postupak i da ćemo, ako nas budu teretili za prekršaj, biti kontaktirani telefonom i da će se nastavak vršiti po standardnom postupku.

Sve u svemu, nijedan policajac nije pravio problem (neki su bili delimično prijatni, većina je samo bila ćutljiva i otaljavala čitav proces). Samo jedan kolega je rekao da je naleteo na nekog prepaljenog (obaranje na pod sa leđa pri hapšenju, neću da ti kažem gde ideš, spusti glavu da te ne ubijem...). Priče da su umorni i da dovode ljude sa svih strana su apsolutno tačne ako je suditi po onome što sam čuo tamo.

Tl;dr: Privode ljude potpuno bezveze pa ih onda puste, borba se nastavlja, molim sve da ne padaju na ovako jeftine pokušaje zastrašivanja.

Ono što mene najviše raduje iz pročitanih svedočanstava je da sud ako sam dobro razumeo odbacuje predloge za prekršajno gonjenje. To kako se intimno osećaju panduri me ne zanima previše sem deo gde su iscrpljeni a to da su saterani, priterani, nevoljno, moraju i ko će po burek... Imali smo danas dobro poređenje koji poslovi su moralniji... Gde sam krčiš put itd 😆

Dakle st***, za koju cekam samo da odbiju poslusnost režimu pa da im čestitam. Do tad me ne zanimaju.

^^ Gledao sam Reddit temu o tom dobrovoljnom ulaženju u marice i mišljenja su podeljena. Zapravo na Redditu je većina protiv toga.

Akcija bi bila uspešna kao masovna ako 50 njih ispadnu budale jbg...

Mislim rado će ih sve primiti u maricu na bulevaru izjutra u pola 5h jer ih i ostane toliko da marice ispune.

Ovo je predlog ftn možda u NS ranije kreću, čuo sam da ih oko 1h već sklanjaju...

Ja sam ih danas već sočno opsovao dok su hapsili momka u Cvijićevoj i dobro su me čuli, okrenuli su se svi al pune ruke posla su imali da reguju na to 🙂

Ja sam ih danas već sočno opsovao dok su hapsili momka u Cvijićevoj i dobro su me čuli, okrenuli su se svi al pune ruke posla su imali da reguju na to 🙂
troopers-responsible.gif

Ako. 😎 I nisam ironičan, podržavam svakog ko je u ovome, od čoveka koji samo stoji na skupu, preko ljudi koji čašćavaju pandurčine pa do onih što se pokače sa njima.

Vrh