To je više EU priča. Ne veruju studentima ni zapad ni istok jer je to pravi narodni pokret. Oni treba da se bore za interese Srbije, a ne velikih sila. Znam da je to teško, ali bar vredi pokušati. Ako mogu oboriti kriminalni SNS režim, mogu sve.DS je opozicija otkad ih je preuzeo Milivojević, sve prave poteze su vukli.
Večeras je rašrafio u paketu novinarku N1 i Ponoša koji naginju ka DB priči o dve liste.
Bolje je samo se skloniti i posle se okupiti opet na istom mestu ili negde drugde. I studenti su isto savetovali.
Šta će ko da se petlja i objašnjava sa pajserima.
Kontejneri su nestabilni, pomeraju se zbog nagiba terena... Baš su nedisciplinovani.Prve barikade sad kreću u k Marije... ponajam da nisu bile pre 2 sata je sve bilo prohodno
Pogledajte prilog 243339
https://www.paragraf.rs/dnevne-vesti/260722/260722-vest1.htmlObe stvari:
- prelazak preko pešačkog na način kako su na X opisivali (savetovali) studentski nalozi...
- prelazak na sledeću raskrsnicu kad se jedna blokada skloni...
...su samo naivna shvatanja mladih ljudi kako su oni eto pronašli način da pametno preje*******u sistem.
I, nije problem što mladi ljudi ne vide da je to što savetuju po X-u budalaština, ali i da stariji od njih izražavaju oduševljenje takvim ''pametnim'' načinom - e, to mi već nije najjasnije.
>>> Ako Policija želi, stvar oko bilo kog pešačkog rešava kao juče u Francuskoj ulici. Svako ko je vozač zna da je u saobraćaju po snazi:
- saobraćajac
- semafor
- znak
- desna strana
Pošalju jednog saobraćajca koji svojim rukama/telom pokaže da niko ne sme da bude na pešačkom (bez obzira šta u tom momentu pokazuje semafor), tj. svojim pokazivanjem prednost da drugom pravcu kretanja, ljudi to iskuliraju i svi dobiju prekršaj - kaznu.
>>> Ako Policija želi, stvar oko prelaska na obližnju lokaciju čim se jedna blokada završi, rešava tako što:
- od npr. 200 ljudi koji su držali neku blokadu u vreme njihovog dolaska, legitimiše po slobodnom izboru npr. 10 i napiše svima krivičnu prijavu za ometanje OSL-a u vršenju dužnosti.
Taj postupak će na Sudu biti okončan osuđujućom presudom. Neće biti zatvora, biće novčana kazna, plus troškovi postupka, plus uslovno na npr. 18 ili 24 meseca.
Veći problem je što konkretna lica više nikada ne mogu da dobiju papir da nisu krivično osuđivana.
Kad drugi saznaju da je praksa Policije da piše krivične svaki put kad dođe na neku blokadu, sve manje i manje će ih eto samo preći na sledeću raskrsnicu...
Biračko mesto 25 – Elan | Kosjerić | Birača | 434 | |
| | | | |
| 08.06.2025 | 01.07.2025 | Dobitak | Dobitak % |
| | | | |
SNS | 125 | 197 | 72 | +58% |
Ujedinjeni za Kosjerić | 220 | 153 | -67 | -30% |
Ruska stranka | 0 | 0 | | |
Nevažećih | ? | 4 | | |
Ukupno | 345 | 354 | | |
ako znas da imaju protesti onda ne saljes tatu od 71. godine da negde ide u grad bez alternativa. Ili mu platis taksi. Nije ceo grad blokiran, taksisti mogu da zaobidjuJa sam bio na blokadi sinoc da ne mislis da sam caci, ali imam od posla 2 sata i 15 minuta peske da idem do kuce. Meni ni to nije problem, ali zamisljam da mi je tata od 71.god druga smena i da to mora a srcani je bolesnik. Masa ljudi se zalila oko mene na ovaj vid borbe a protiv su vlasti.
Pa što blokiraš, a srčani bolesnici od 71. godinu koji rade u drugoj smeni pešače zbog tebe?Ja sam bio na blokadi sinoc da ne mislis da sam caci, ali imam od posla 2 sata i 15 minuta peske da idem do kuce. Meni ni to nije problem, ali zamisljam da mi je tata od 71.god druga smena i da to mora a srcani je bolesnik. Masa ljudi se zalila oko mene na ovaj vid borbe a protiv su vlasti.