Šta je novo?

Izbori 2025

Dečaka 😀 Ma, bebu su jurili 🤣

Najjače da policija stoji i gleda. Kamo sreće da na sve ovako reaguju, mada možda ovi sa snimka uvek i rade posao korektno.

Jako poštena i profesionalna policija sinoć u Požeškoj, tihi, nenametljivi, pratili čitavu situaciju, sve kako treba. Saobraćajna isto preusmeravala vozila, sve pristojno i po propisima.

Problem su AĆAB-i koji dolaze u 3 ujutro sa fantomkama i gube se tu nešto, ali šta ćeš, treba se samo skloniti.

Jedno moje razmišljanje oko vanrednih izbora i zašto bi sada bilo važno da se oni raspišu - u nadi da mi neće neko reći "dobro jutro Kolumbo".

Za sada, redovni predsednički i parlamentarni izbori bi trebalo da se raspišu u istom periodu, odnosno tada ističu mandati i najverovatnije će se održati istovremeno. Uz malo akrobacija, Vučić bi mogao da u kratkom roku uradi tranziciju sa mesta predsednika na mesto premijera. Malo mu je komplikovano, jer bi novi predsednik morao da položi zakletvu, a tek onda od tog dana bi Vučić mogao da bude predložen za mandatara nove vlade. To znači da predsednik mora da podnese ostavku ili da se izbori održe tik pred istek predsedničkog mandata, odnosno da novoizabrani predsednik što pre položi zakletvu, a potom i da se konstituiše skupština.
U svakom slučaju, jako kompleksno, ali izvodljivo i dešavalo se.

Ukoliko bi sada bilo raspisani vanredni parlamentarni izbori, mandat nove skupštine bi trajao do 2029., dakle skoro dve godine nakon redovnih predsedničkih izbora. To je dug period bez Vučića na bitnoj poziciji. U tom slučaju bi onda premijer morao da podnese ostavku, a novi predsednik da predloži novog mandatara, odnosno Vučića. To je jako komplikovanije nego prethodni scenario.

Zato mu sve ovo smeta. Zato sada ne sme da zucne o izborima, jer je prvo koketirao dok studenti nisu tražili izbore, a sad kad traže, on je ukapirao da se malo zeznuo i zato ih ne da. Isto ih ne da jer bi znao da bi se odnos snaga u skupštini značajno promenio, što bi mu dodatno otežalo dalje planove da nastavi sa upravljanjem države.

Iz tog razloga trenutno ne vidim da je ijedno sredstvo u cilju zahtevanja za raspisivanjem izbora uzaludno, loše ili bahato. Svaki vid borbe je, barem za mene, sada dobro došao.

Da ti ovo sumiram u par reči:"Ne sme sa raspiše jer neće pobediti" 😄
Не само то, већ се плаши да прође као Слоба. Тако је и он расписао изборе, и видели смо како је прошао.
Problem su AĆAB-i koji dolaze u 3 ujutro sa fantomkama i gube se tu nešto, ali šta ćeš, treba se samo skloniti.
Да, то су ћаци прерушени у пандуре. Мада, сви одреда су олош.

Poslednja izmena:
Tad se i panduri najbrže troše.
Ja kažem kako je realno, a što se mene tiče, nek svako radi nešto i super.

Jedni nek motkama i bakljama napadaju ćacilend, drugi nek se skinu goli i blokiraju ulice u podne i izvedu performans... odlično.

Ono što je realno, jeste da će ljudi doći uveče i biti tu par sati. Većina ljudi. Ako ima i ovih drugih dovoljno, super. Jedino što...

Kako je ovaj mali uspeo da čučne da mu m*da ne zasmetaju?
Kako ga neće juriti, šara na metar od njih...
То се зове храброст.

Српски Квазимодо.
1751374424302.png

Pa ćacilend je inače tu stvarno zbog studenata 2.0. i njihovih zahteva 😀

Daj, bre, kakvo pitanje 😀
Naravno, pitanje je bilo retoricko. To su govorili, sta je sad izgovor?
Pa nema ga osim sto ce satori ostati za svaki slucaj tu do daljnjeg ako treba opet da se pojave gnojalisti da izigravaju tampon zonu za skupstinu

Ne znam da li pratite ponovljene izbore u Kosjeriću. Izlaznost je neka 3.2 procentna poena veća nego 8 juna. Da bi SNS izgubila izbore, od 80 ljudi koji nisu izašli prošli put 51 mora glasa za opozicionu listu.

Baš nategnuto, ali nije nemoguće u nekoj ludačkoj varijanti.

Poslednja izmena:
U Zemunu juče ceo dan bila policija oko blokada.

Danas ih nema nigde i baš se potrefilo da neki ćaci sa ćaletom krene kroz blokadu.

Došla policija u civilu posle par minuta.

Previše slučajnosti.
Kazu sad svedoci da je bilo zu jos 4 vozila. Ja nikad nisam za nasilje, ali zaista ne treba da ih uhvate kad ovo urade nasilno i nikako ne treba da ih izbubecaju, nikakako

Vrh