Šta je novo?

Izbori 2025

Ubačeni elementi i provokatori obično imaju neke zajedničke elemente odeće za lakše prepoznavanje i identifikovanje. Kad se zaleti neka murjačka veprina sa pendrekom, da ovaj može da vikne "crni kačket!" i da ovi stanu odmah.

Na snimcima i slikama koje sam video nije bilo indicija da su ubačeni elementi.

Doduše teško je bilo šta pouzdano znati u tvrditi u ovom cirkusu od zemlje. Ali na osnovu ovoga večeras, ne mislim da su većina ubačeni elementi. Nego nekim ljudima prosto do...čilo više.

Ubačeni elementi i provokatori obično imaju neke zajedničke elemente odeće za lakše prepoznavanje i identifikovanje. Kad se zaleti neka murjačka veprina sa pendrekom, da ovaj može da vikne "crni kačket!" i da ovi stanu odmah.

Na snimcima i slikama koje sam video nije bilo indicija da su ubačeni elementi.

Doduše teško je bilo šta pouzdano znati u tvrditi u ovom cirkusu od zemlje. Ali na osnovu ovoga večeras, ne mislim da su većina ubačeni elementi. Nego ljudima prosto do...čilo.

Aman ljudi, ja pokušavam da vam kažem da nije bilo ubačenih elemenata, ali da je N1 svojim načinom izveštavanja doveo do toga da jedan deo ljudi ranije ode kući, jedan deo se povuče kada je krenuo haos, itd, misleći da postoje ubačeni elementi.

To je jedan od razloga zašto mislim da ovo nije smelo da ide ovako, a već danima čitam zapisnike i u isto vreme gledam N1, i sve vreme postajem svestan problema do kojeg će doći u nerazumevanju.

Ушло се у отворен сукоб. То је јасно. Не замерајте већини грађана што у томе не учествује. Већина, ипак, није у том фазону. Неки су старији, неки са породицама, и довољно је да дођу на мирне масовне протесте.

Ја, такође, нисам у том фазону, осим дефанзивно, ако буде потребно бранити људе од напада.

Међутим, оваквом ескалацијом, доста полицајаца се ставља у позицију да брутално бије студенте , ветеране и грађане, док чувају Хркаловићку, дилере и убице у ћациленду, и док им обезбеђење Радојичића и Зукорлића убија и касапи родитеље и суграђане. Знам да су вероватно добро пробрани, али колико њих, и колико дуго, то може да поднесе, хм...

Све је ово фарса

Гост изненађења СНС ректор који наравно, држи ништаван говор са насумично набацаним општим местима и то пред народом, са места ректора БУ на Видовдан. Онда митингашки говор оне девојке и затим Бројилога, који пре 15ак дана, практично директно из буџета добио 5-6 милиона евра за лигу којом управља, за наставак евролигашке бенсединске народне игре.

И ево овде да се извинем Вучку. Стварно бре! Каква је ово имбецилна прича?! Ми ће вас окупимо и изложимо па лепо идите ћацијима и дротовима на пендрек и сузавац а ми ће качимо сторије.

Лепо тај агент Ђокић и Бодирога а богами и студенти који су ово организовали у први ред па ћу радо и ја опет на кордон, никакав проблем.

ПС: Јел могуће да и даље вртите причу о убаченим елементима?? Јел могуће???

ПСС: Студенти су одавно подељени и могу рећи да је цинизам и безнађе неких од оних који су покретали блокаде на таквом нивоу да смо за њих Котра и ја примери непоколебљивог оптимизма.

Moze li iko da mi kaze ZASTO POLICIJA POTISKUJE PROTESTANTE KOJI IH NISU NAPALI, ZELE DA PROĐU ALI NE PRAVE HAOS I PROTESTVUJU?!
ko su oni da potiskuju građane koji nisu lomili, napadali, i jos u trku i suzavac ....

Kakvi ste to ljudi bre, vec pola vas prica ovo i ono, bre niko se nije sukobio sa policijom cestito, dajte bre, namerno ih zele da razbiju i potisnu, ovo je policijska brutalnost, imaju pravo da stoje 3 dana i protestvuju mirno.

Gledate li isti program kao i ja?!

Zato nam i jeste ovako kako jeste

Ветерани?

Уредно пандури код Правног пролазе поред ветерана на народ и студенте

Фарса

Poslednja izmena:
Posle prvog suzavca ispred kordona su stale žene ! Sa podignutim rukama.
Gde su tada bili hrabri forumaši?

Matorom liku pored mene je razbijena glava nečim što je doletelo.
Otkud znate sa studenti nisu skinuli prsluke pa stavili maske? Ko su silni omladinci u prvim redovima?

Nekoliko sam ih umivao jer su se nagutali, ne znaju šta ih snašlo

Otkud znate sa studenti nisu skinuli prsluke pa stavili maske? Ko su silni omladinci u prvim redovima?
Знам зато што сам својим очима видео студенте у прслуцима и са кацигама уз кордон полиције ка Таковској а где баш није било ничега озбиљног.

Био сам и у Кнеза Милоша/ Краља Милана мало пре срања. Било је младих људи али рекао бих ипак не студената

Уосталом неважно. Овај увијени/апстрактни позив на нешто-не знамо ни сами шта је сасвим довољан. Јадан овај народ.

Poslednja izmena:
Pa gde ste vi u prvim redovima? Nešto su vam u drugačijem duhu poruke bile prethodnog perioda
I ja sam očekivao da će čuveni forumski borci za slobodu pre ponoći da igraju šah na Vučićevoj tabli na Andrićevom vencu.

Al mogu da ih razumem, čekali su taj maestralni plan studenata, da neko konačno otkrije šta će se desiti kad ovaj ne prihvati ultimatum. Ali se (očekivano) ispostavilo da nema plana, niti strategije. Blokaderski horovi, selfiji, dron snimci, to je njihov maksimalan domet...

Нмп, мени је ово океј било. Повезли су ме до Бга странци, сад пуним телефон у стану неког кога сам упознао пре 30мин, видео сам разне људе како помажу странцима. Солидарност свуда.

Ова ескалација на крају може само најзад да нас све убеди да колко год чекали до шибања мора да дође. Да мора да се испланира и та солуција.

П.С. колико видим по постовима мжд сам упознао стекса, или смо бар били јако близу.

Pa na kraju govora su otvoreno reklo da ovo više nije stidentski nego gradjanski protest. I građani krenuli
To mi je glavni utisak večeri. Protest se otegao.

Jeste danas bio dan kakav ćemo priželjkivati u narednim nedeljama, ali opet je užasno vruće u masi.

Šta ima 4 sata da traje? Sat vremena okupljanje, maks sat govori i to je to.

Taj završni govor je održan i ta rečenica da postaje građanski protest je izgovorena negde u 10 do 10.

Studenti su u najavi napisali da je krajnji rok Vladi u 9 i kraj protesta u 9 i 20. Kraj studentskog protesta.

Mislim da su mnogi to shvatili kao odlazak ka Vladi jer se tamo nalazilo mnogo građana.

Idemo redom.

U 8 i 20 sve je više ljudi ispred Vlade

1000042734.jpg

Nemanjina je u tom trenutku prepuna (za razliku od decembra kad je bila prazna, značajno više ljudi je sad bilo)

1000042740.jpg

Slavija je prepuna

1000042742.jpg

Sve okolne ulice su prepune

1000042743.jpg

1000042744.jpg

Dosta ih i odlazi. Utisak je - čeka se 9.

Oni koji bi da izbegnu svaku vrstu sukoba odlaze, 95 posto ljudi ostaje i spremno je.

9 sati, puno ispred Vlade, puna Kneza Miloša. Narod nešto čeka.

1000042746.jpg

9 i 15. Puno kod Londona, ljudi naoštreni, ali normalan svet je tu, ne neki maskirani huligani

1000042753.jpg

Tek u 9 i 21 stiže policija koja ide u Kralja Milana ispred Predsedništva. Do tad su prolaz sprečavali samo studenti redari.

1000042793.jpg

Kneza Miloša u tom trenutku puna.

1000042761.jpg

E, tu je bio trenutak da se nešto uradi. Tu je trebao da bude kraj govora po planu.

Ne nasilje, ali nešto. Nije da nisu spominjali Ćacilend.

Ima ljudi koji beže od svakog nasilja, ima veliki broj nas na sredini i mala grupa onih ekstrema. Od tih esktrema, neki su možda ubačeni, neki su huligani drogirani, neki su jednostavno ludo hrabri.

Ali prosečan čovek je tu negde na sredini, spreman za neku blokadu, guranje, stajanje ispred kordona, nešto. Ništa nezakonito ili ekstremno.

Međutim, šta se dešava. To i dalje nije dovoljno ljudi za takve stvari. Za takve stvari je masa mama.

Zašto nije, pa zato što Dragan Jovanović peva, još slede govori i Slavija je još puna.

Da, ima dosta ljudi u Kneza Miloša, ali pričamo o par hiljada, a na skupu su stotine hiljada.

Na Slaviji se tek u 9 i 50 pale baklje i završava govor.

1000042773.jpg

Za tih pola sata se dobar deo ljudi sklonio od Londona. To su bili oni normalni i malo naoštreniji. Šta da rade? Na Slaviji još desetine hiljada, Gagi peva, utisak je kao da je gotovo i da je kraj.

Nakon završnog govora, masa sa Slavije većinski ide kući.

Masa je neorganizovana i vidi mali broj ljudi, među kojima odjednom i gomilu nekih maskiranih, kako se tuku sa policijom.

Baklje, topovski udari, suzavac... a demonstranata tek malo više nego policije.

Prosečan čovek, pa i ja, odlazi na suprotnu stranu i kući.

Utisak je da se u 9 čekalo nešto, narod je krenuo da se izvlači iz mase sa Slavije i ide ka Vladi i Predsedništvu, ali za njim nije krenuo ostatak naroda sa Slavije već su slušali govore još skoro sat vremena. Do 10 se sve to raspalo i svako na svoju stranu.

Невероватан снимак

Овај народ је сам, напуштен и гологуз тотално.

Капирам да они мучени Курди барем имају неке унутрашње, племенске ентитете и организације у које могу да се уздају а ми ни то. Ми имамо узурпацију чак и здравства у циљу обрачуна са сопственим народом.

Добро дошли сви у српске енклаве на Косову. :violina:

Usput, postala je moda izbacivati ovakve glupe fraze, "ovo nije viđeno ni za vreme Pinočea"?
Ovaj možda ne zna (mrzelo ga da gugla) kako je bilo tamo i tada, a uz to možda misli da će to izazvati nekakav efekat (kakav?), kod ljudi koji to takođe ne znaju, a lako mogu da saznaju... Kakva tupavost!

Јбт

Сад ми шаљу снимак са Н1.

- Ветерани се консултују са жандармеријом.
- Ветеран се затим окреће ка окупљеном народу и најављује му преко мегафона да ће дротови сад мало да их карају
- Дротови крећу на савршено миран народ а ветерани се јуначки повлаче на резерви положај. Хахахахахахахах

Толико другари. Нек се спасава ко може. Можете веровати још само најужој фамилији. Ова заједница, ово друштво, више не постоји.

Јбт

- Ветеран се затим окреће ка окупљеном народу и најављује му преко мегафона да ће дротови сад мало да их карају
- Дротови крећу на савршено миран народ а ветерани се јуначки повлаче на резерви положај. Хахахахахахахах

Толико другари. Нек се спасава ко може. Можете веровати још само најужој фамилији. Ова заједница, ово друштво, више не постоји.
Овај народ одавно више не постоји.

Јбт

Možeš li da podeliš snimak? Hvala.

Nisam neko vreme pisao, ali veceras moram jer sam razocaran kao nijednom od pocetka protesta. Ja gutam suzavac i cekam kad ce nesto da mi razbije glavu ili da me uhapse pa da mi broje rebra u 29. da bih sad dosao kuci i video da se veterani dogovaraju sa murijom i da zunic snima neke jajare aktivisticke kako se dogovaraju sa spektorima preko ograde, fuj. Namerno je odugovlaceno dok se murija nije rasporedila. Sumnjao sam vec neko vreme, al sad mi je vise nego jasno da i medju studentima kolo vode neki profesionalci koji rade za istog gazdu kao i ovaj dahija kog pokusavamo da skinemo. Ja da rizikujem hapsenje i da mi neko slomi glavu vise necu. Inace, obavezno pogledajte zunicev snimak kad izvali ove jajare da se domundjavaju sa murijom.

Vrh