Šta je novo?

Izbori 2025

Onaj sanitet koji je prolazio kroz masu i kordon kod Takvuda, i zbog koga je i krenula frka, je pandursko vozilo. Ne pripada zdravstvenim službama nego muriji.
28_223.jpg

202502.jpg

22501.jpg

52240.jpg

Čak se u videima i vestima o ovoj primopredaji iz 2019. lepo kaže "nabavljeno je i 8 sanitetskih vozila za potrebe MUPa..."

Oni i njihovi večiti prljavi trikovi...

Poslednja izmena:
Da vam ja kazem nesto, narod i dalje nece sukob sa policijom. Po meni za sada ovo je dobar izraz građanske neposlusnosti.
A policija stampedo, pendreciy suzavac, biber sprej.... bravo bravo, ali narod nece sukob ima ih vise ali se pametno povlace.
A Neleceni ce reci da su pobedili itd....srecni da policija tuce, ali ovo je njehov veliki poraz na mirne protestante napadi

Teško da je ovo njegov veliki poraz, a ni protestanti nisu bili mirni kada su krenuli napadi.

Videćemo u narednom periodu ali mislim da je ovakav razvoj situacije velika greška na šta sam upozoravao prethodnih par dana.

Teško da je ovo njegov veliki poraz, a ni protestanti nisu bili mirni kada su krenuli napadi.

Videćemo u narednom periodu ali mislim da je ovakav razvoj situacije velika greška na šta sam upozoravao prethodnih par dana.
Требало је да седну и не наседају. Сада ће информер да почне да прича лоше о студентима, све су упрскали. Насиље никада није решење, ни против људи који те киднапују и убијају, туку. Сада је све пропало, може да се одустане од студентског покрета нека Вучић влада још 30 година. Боље то него насиље.

Да се избегло седање и ненаседање лудог Радула у корони, можда сада не би причали о Вучићу уопште.

Требало је да седну и не наседају. Сада ће информер да почне да прича лоше о студентима, све су упрскали. Насиље никада није решење, ни против људи који те киднапују и убијају, туку. Сада је све пропало, може да се одустане од студентског покрета нека Вучић влада још 30 година. Боље то него насиље.

Ajde nemoj da mi stavljaš u usta reči koje nisam rekao. Za sve postoji pravi trenutak a za ovo što se dešava sada ovo taj trenutak sigurno nije bio iz mnogo razloga. Ovakvo stanje izaziva i dodatnu podelu među studentima, to jest već je izazvalo, jer mnogi među njima nisu mislili da je ovo pravi način. Ako ovo totalno pređe na isključivo borbu građana, a na dobrom smo putu ka tome, onda mogu misliti koliko će dugo ta borba trajati...

Evo ga, kreće, sad će Srbi da se sjate na forume i mreže da svako kaže šta je po njemu trebalo uraditi, a onda će prvi sledeći reći da je trebalo nešto drugo, sledeći da je trebalo nešto treće i tako u beskraj...

Ja svoje mišljenje nisam promenio večeras u odnosu na pre par dana na primer. Intezivno pišem ovde o tome jer imam uvid u zapisnike sa plenuma i vidim kakav haos vlada i da harmonije više nema, ali ne mogu da vas uverim i objasnim vam jer ne želim da kompromitujem i iznosim neke informacije.

Sve dok je ogromne mase ljudi koja dolazi na zakazani protest studenata, imamo razloga za zadovoljstvo i uverenje da je pobeda na dohvat ruke.

Vučiću je glavno oružje širenje defetizma nakon svakog protesta i to je ono što on radi na svim svojim medijima nakon svakog protesta, ubeđujući da je gotovo i da je kraj.

Naravno da će kada dođe vreme za to voljnost za nasilje biti od presudnog značaja.

Za sada, još uvek nismo došli do tog momenta, ali doći ćemo.

Ne brinite se.

Sve dok je ogromne mase ljudi koja dolazi na zakazani protest studenata, imamo razloga za zadovoljstvo i uverenje da je pobeda na dohvat ruke.

Vučiću je glavno oružje širenje defetizma nakon svakog protesta i to je ono što on radi na svim svojim medijima nakon svakog protesta, ubeđujući da je gotovo i da je kraj.

Naravno da će kada dođe vreme za to voljnost za nasilje biti od presudnog značaja.
Мислимо да је тај тренутак увелико дошао. Исто ово радио је дебилни Слоба деведесетих година да би учврстио власт, и видели смо како је то уродило плодом. Непоменик иде Милошевићевим стопама, и на крају ће завршити као Милошевић. Све се враћа—све се плаћа. Ко не плати на мосту—плати на Ћуприји, а непоменик ће да плати дебело, и то својом главом, јер му је суђено.

Мислимо да је тај тренутак увелико дошао. Исто ово радио је дебилни Слоба деведесетих година да би учврстио власт, и видели смо како је то уродило плодом. Непоменик иде Милошевићевим стопама, и на крају ће завршити као Милошевић.

Nismo još došli do tačke ključanja, ali dolazimo.

Osim spremnosti na nasilje, trebamo biti pametni i znati kada je pravi momenat.

Taj momenat će biti ako:

1) pokrade naredne parlamentarne izbore (kad god bili) i razlika bude 1-2 poslanika.

2) ne bude hteo da prizna rezultate parlamentarnih izbora

Почело је коначно, сад сам сигуран да је готов Муслиу! Као што је Слоба почео да пада нагло како се повећавала употреба силе. Рашће број људи испред кордона експоненцијално временом...

Иначе, још један фантастичан скуп! Браво за све.

Ja svoje mišljenje nisam promenio večeras u odnosu na pre par dana na primer. Intezivno pišem ovde o tome jer imam uvid u zapisnike sa plenuma i vidim kakav haos vlada i da harmonije više nema, ali ne mogu da vas uverim i objasnim vam jer ne želim da kompromitujem i iznosim neke informacije.
Ako ti nešto znači, nije tvoj post bio glavni koji me je motivisao da napišem odgovor.

Nego, EU ne samo da ne podržava proteste i borbu za demokratiju i pravdu, nego čak podržava ovaj režim koji pravi novu Belorusiju u njihovom dvorištu. To automatski poništava neke vidove borbe i ostavlja mnogo manje opcija na stolu, ako me razumeš...

Pritom meni ne smeta ni Pera koji se zaleteo na kordon ni Milica koja je odlučila da sedne ili podigne ruke i pokaže muriji da je mirna. I jedno i drugo su mi ok i poštujem ih. Svako doprinosi kako zna i ume. Samo me smara taj mentalitet u Srbalja da - dok imaju zajedničkog prioritetnog neprijatelja - svako mora uvek da ima neki svoj stav sa 400 promenljivih i da se uvek pokreću debate i priče šta bi ko uradio da je do njega i ko sad šta neće jer onaj drugi nije hteo po njegovom. Pera neće hteti više na proteste jer je Milica sela, a Milica neće hteti jer je Pera radikalizovao. Žika se ljutio što se skidaju prsluci u 21h, a Jelena neće više da podržava proteste ako nema redara. E to me smara. Što svako mora da bude frakcija za sebe. Kada, kažem, imaju zajedničkog prioritetnog neprijatelja i zajednički cilj.

Iz tog razloga, i gore navedenog razloga da se ovde ne vodi borba samo protiv par SNS orkova, nego protiv cele mašinerije i EU partnera koji ga podržavaju, se ja suzdržavam od "trebalo je to i to" komentara večeras. A pravo da ti kažem ne znam ni sam šta se sve dešavalo, pa bi bilo još bezveznije da pričam šta je trebalo.

Jer već u Srbiji imamo deo magarčina koje su protiv SNSa a opet su odlučili da budu i protiv ovih protesta, jer su Miroljubi Petrovići koji žele nekog Ruskog Isusa a niko od opozicije i studenata im nije dovoljno veliki Srbin i šta ti ja znam. Pa se udaljiše i napustiše napore još tamo negde u martu. Ne treba nam sad još podela i inaćenja oko toga kako je 200.000 ljudi večeras trebalo da postupi na jedno 200 raskrsnica u 200 situacija. Postupili su kako su postupili. Idemo dalje.

Скуп је надмашио моја очекивања, енергија и бројност на завидном нивоу. Одлични говорници. Мислим да је све могло да се спакује у сат времена говора, уз тишину и хор.
PXL_20250628_184553396.jpg

PXL_20250628_184825479.jpg
PXL_20250628_194726905.jpg

За сада бих се уздржао од коментарисања дешавања након скупа.

Uključujem sad N1 i Žaklina priča o ubačenim elementima koji provociraju policiju.

Protesti su građanski, kako ona određuje ko je ubačen element? Mogu ja da kažem da su ubačeni elementi oni koji ne provociraju policiju.

Nije kao da ima neki pravilnik ponašanja pa oni koji provociraju ga ne poštuju pa su samim tim ćaciji.

Ako ti nešto znači, nije tvoj post bio glavni koji me je motivisao da napišem odgovor.

Nego, EU ne samo da ne podržava proteste i borbu za demokratiju i pravdu, nego čak podržava ovaj režim koji pravi novu Belorusiju u njihovom dvorištu. To automatski poništava neke vidove borbe i ostavlja mnogo manje opcija na stolu, ako me razumeš...

Zapravo je bilo mnogo opcija na stolu ali iz nekog razloga je izabrana ova, u poslednji trenutak. Mnogi fakulteti su se isključili iz organizacije ovog protesta jer je dosta toga bilo sumnjivo.

svako mora uvek da ima neki svoj stav sa 400 promenljivih i da se uvek pokreću debate i priče šta bi ko uradio da je do njega i ko sad šta neće jer onaj drugi nije hteo po njegovom.

Pa bukvalno forum za to služi. Šta ljudi inače rade osim toga?

Ljudi ja ovde neke svoje stavove iznosim zbog realne zabrinutosti u vezi budućnosti svega ovoga. Na primer, juče sam napisao ovo:

Problem je i ono što trenutno radi N1. Namerno ili slučajno žmure na neke objave studenata, što će sutra dovesti do još većih problema.

N1 danima svesno ili nesvesno potpuno ignoriše poruku o "zelenom svetlu" koje su studenti delili, a na sve to i voditelji i reporteri ponavljaju kako studenti žele miran protest. Ja s druge strane vidim totalno drugačije stvari i planove i pitam se do kakvih li će to podela u trenutku protesta dovesti, jer će mnogi nasesti da su u pitanju ubačeni elementi. Siguran sam da je mnogo ljudi otišlo kući zbog toga, čak neke i znam da su otišli do zbog toga jer kad smo se čuli rekli su da je krenulo "ono sa ubačenim elementima". Zašto se N1 pravi lud, šta misle da je značilo "zeleno svetlo", prelazak preko ulice na pešačkom? Čak i sa večerašnjeg snimka se vidi da se jedan čovek na N1 dere "evo ih ubačeni elementi".

Zbog toga, i zbog mnogih sličnih razloga i stvari koje su se dešavale, mislim da nije bio trenutak za sve ovo.

Baš dosta ljudi je bilo spremno da ostane na kordonu i da se odmah posle suzavca opet vrati. Žene, stariji... Gomila ljudi nosi kacige, maske.... Nema šanse da su svi ubačeni.

Pa na kraju govora su otvoreno reklo da ovo više nije stidentski nego gradjanski protest. I građani krenuli

Baš dosta ljudi je bilo spremno da ostane na kordonu i da se odmah posle suzavca opet vrati. Žene, stariji... Gomila ljudi nosi kacige, maske.... Nema šanse da su svi ubačeni.

Pa na kraju govora su otvoreno reklo da ovo više nije stidentski nego gradjanski protest. I građani krenuli

Mislim da nisi shvatio šta sam hteo da kažem.

Vrh