Ja svoje mišljenje nisam promenio večeras u odnosu na pre par dana na primer. Intezivno pišem ovde o tome jer imam uvid u zapisnike sa plenuma i vidim kakav haos vlada i da harmonije više nema, ali ne mogu da vas uverim i objasnim vam jer ne želim da kompromitujem i iznosim neke informacije.
Ako ti nešto znači, nije tvoj post bio glavni koji me je motivisao da napišem odgovor.
Nego, EU ne samo da ne podržava proteste i borbu za demokratiju i pravdu, nego čak podržava ovaj režim koji pravi novu Belorusiju u njihovom dvorištu. To automatski poništava neke vidove borbe i ostavlja mnogo manje opcija na stolu, ako me razumeš...
Pritom meni ne smeta ni Pera koji se zaleteo na kordon ni Milica koja je odlučila da sedne ili podigne ruke i pokaže muriji da je mirna. I jedno i drugo su mi ok i poštujem ih. Svako doprinosi kako zna i ume. Samo me smara taj mentalitet u Srbalja da - dok imaju zajedničkog prioritetnog neprijatelja - svako mora uvek da ima neki svoj stav sa 400 promenljivih i da se uvek pokreću debate i priče šta bi ko uradio da je do njega i ko sad šta neće jer onaj drugi nije hteo po njegovom. Pera neće hteti više na proteste jer je Milica sela, a Milica neće hteti jer je Pera radikalizovao. Žika se ljutio što se skidaju prsluci u 21h, a Jelena neće više da podržava proteste ako nema redara. E to me smara. Što svako mora da bude frakcija za sebe. Kada, kažem, imaju zajedničkog prioritetnog neprijatelja i zajednički cilj.
Iz tog razloga, i gore navedenog razloga da se ovde ne vodi borba samo protiv par SNS orkova, nego protiv cele mašinerije i EU partnera koji ga podržavaju, se ja suzdržavam od "trebalo je to i to" komentara večeras. A pravo da ti kažem ne znam ni sam šta se sve dešavalo, pa bi bilo još bezveznije da pričam šta je trebalo.
Jer već u Srbiji imamo deo magarčina koje su protiv SNSa a opet su odlučili da budu i protiv ovih protesta, jer su Miroljubi Petrovići koji žele nekog Ruskog Isusa a niko od opozicije i studenata im nije dovoljno veliki Srbin i šta ti ja znam. Pa se udaljiše i napustiše napore još tamo negde u martu. Ne treba nam sad još podela i inaćenja oko toga kako je 200.000 ljudi večeras trebalo da postupi na jedno 200 raskrsnica u 200 situacija. Postupili su kako su postupili. Idemo dalje.