Šta je novo?

Izbori 2025

Malo mi je onda neverovatno da smenjuju svog tek tako. Nije ovo neki ne znam kakav prestup.

Шефови у МУПу су увек били опортунисти. Ово је демонстрација силе, али стећом, сви потези последњих месеци им иду на штету.
Само пумпати.

Шефови у МУПу су увек били опортунисти. Ово је демонстрација силе, али стећом, сви потези последњих месеци им иду на штету.
Само пумпати.
Све што раде, раде директно против себе. Изгубили су компас и то Вучић први. Много су се осилили и мисле да се довољан проценат народа ложи на бруталну силу.

Има идиота, наравно, али ни близу колико они мисле. Губе тло под ногама.

Prošlo je vreme da ja parcijalno rešim svoj problem uprkos nezakonitoj uredbi, da se povinujem nezakonju, pristajem na nezakon da bih zatim dao podršku. 😄 I svi na svojim pozicijama a žele da menjaju čitav sistem. 😄 Ne ide tako. Ako je već prešao na taktiku otvorene respresije, ne treba odgovoriti povinovao sam se, nego istom merom.
Којом мером? Ти капираш да за неколико недеља факултети улазе у банкрот и искључује им се вода и струја?

Izdaja ili kompromis?
Издаја наравно. Повиновање рекету жвалавог дивљака. Слободан Универзитет је заправо овим већ престао да постоји.

Прва ставка од оних које сам сазнао и овде поделио се остварила. Идемо даље.

Издаја наравно. Повиновање рекету жвалавог дивљака. Слободан Универзитет је заправо овим већ престао да постоји.

Зашто не блокираш своје радно место и солидаришеш се са професорима универзитета који не примају плате? Мислиш да они могу овако до 2027?

Univerzitetu je opstanak po znakom pitanja. Mašinerija je spremna da uruši stubove države zarad ostanka na vlasti, uključujući univerzitet. To je ova borba nedvosmisleno pokazala i potvrdila. Univerzitet je prinuđen na ovo zarad svog opstanka jer je sam ostao u borbi za državu, bez ičije podrške. Svi ostali su se izmakli i tapšu po ramenu iz prikrajka anonimno.

Зашто не блокираш своје радно место и солидаришеш се са професорима универзитета који не примају плате? Мислиш да они могу овако до 2027?
Пази, први сам овде упозорио на очајну позицију наставног кадра. Питање ти нема смисла.

Да ми послодавац укине плату и то кршећи закон не бих му био у кожи.
Професори уместо да се организују и са свим својим конекцијама и ресурсима крену против овог дивљачког апарата крећу сада на студентски покрет као страну која је разумна.

Један кукавички, труло-компромисни, неетички и суштински разарајући потез.

Видиш и сам да су сви који због овога прозивају професоре људи запослени у приватним фирмама и лепо живе и уопште их није брига што ће универзитет и професори да цркну. Да се сами одрекну своје плате један месец-не пада им на памет.

Пази, први сам овде упозорио на очајну позицију наставног кадра. Питање ти нема смисла.

Да ми послодавац укине плату и то кршећи закон не бих му био у кожи.
Професори уместо да се организују и са свим својим конекцијама и ресурсима крену против овог дивљачког апарата крећу сада на студентски покрет као страну која је разумна.

Један кукавички, труло-компромисни, неетички и суштински разарајући потез.
Нису кренули на студентски покрет, него раде оно што морају. Као што си рекао, не би им био у кожи, али немој ни онда да их критикујеш, јер су претходних 5 месеци издржали огроман терет.
Западни универзитети и државе свакако не би могле да натерају власт да им да плату.

Univerzitetu je opstanak po znakom pitanja. Mašinerija je spremna da uruši stubove države zarad ostanka na vlasti, uključujući univerzitet. To je ova borba nedvosmisleno pokazala i potvrdila. Univerzitet je prinuđen na ovo zarad svog opstanka jer je sam ostao u borbi za državu, bez ičije podrške. Svi ostali su se izmakli i tapšu po ramenu iz prikrajka anonimno.
Универзитет се уплашио за свој опстанак па је решио превентивно да се под притиском насиља и укидања права овим потезом самоукине као независна институција.

Професори су се управо придружили тапшачима рамена. Цело саопштење одише тим тоном.

Нису кренули на студентски покрет, него раде оно што морају. Као што си рекао, не би им био у кожи, али немој ни онда да их критикујеш, јер су претходних 5 месеци издржали огроман терет.
Ниси ме разумео. Не бих био у кожи ономе који се дрзне да ми зарађену плату укине.

Јесу кренули на студентски покрет и парадоксално на саме себе и Универзитет.

Падоше колективно на испиту етике али богами и логике. Очекивано и овде најављено.

14.mart predvece, vracam se peske sa Slavije, ceo centar je blokiran i pun ljudi u pripremi za sutrasnji skup. Prodavacica u Maksiju pita nas musterije da li idu prevozi i bas se interesuje za Slaviju....pitam je gde putuje...kaze treba mi posle do Mladenovca. Samo se napaceno nasmesila kad je cula da je sve stalo, kaze snaci cu se nekako...a izgledala je kao da je generacija moje babe, iako sigurno jos nije u penziji cim radi....

Nije realno da ocekujemo opsti strajk ili revoluciju a ne znamo koliko ljudi to ne moze da priusti, zivi od danas do sutra ili su ucenjeni od strane stranke. Nema morala kad je stomak prazan, tada se razmislja samo o hrani.

Наравно. Али да су бар покушали прво нешто, било шта против режима па се тек онда обратили студентима па и некако да пређем преко овога.

Ако је поклекао сами врх елите овог друштва ми заиста немамо чему да се надамо. Можда нека друга генерација некад направи нешто.

Kako vam se cini intervju Kaje Kalas?
Ja bih volela da vidim i neke konkretne rezultate, ali je rekla da je svesna da ni EU do sada nije radila svoj posao bas kako treba

Vezano za profesore koji ne primaju platu, rećiću vezano za svoj Saobraćajni fakultet, dakle koji školuje stručnjake u privredi: Oni među njima koji ne mogu da prodaju svoje znanje privredi imajući mnogo vremena zbog prekida nastave, ni ne treba da predaju na tom fakultetu. Sada vezano za istoriju filozofije, tu je situacija teža, ali i tu mogu profesori sa zaradom u privredi da naprave Fond solidarnosti.

Fer ponuda bi bila: raspišite izbore u roku od 3 meseca i nastavljamo nastavu i upis. Ako ne raspišete izbore za 2025. i čekate 2027. organizujemo se na sasvim drugi način: potpuni bojkot svog srednjeg i visokog obrazovanja do izbora, a slobodno vreme investiramo u vaše potkopavanje na svim nivoima.

Kako vam se cini intervju Kaje Kalas?
Ja bih volela da vidim i neke konkretne rezultate, ali je rekla da je svesna da ni EU do sada nije radila svoj posao bas kako treba

Direktnija je od ovih pre nje što su bili, ali ona reprezentuje ekstremniju i manje naklonjenu stranu EU prema ovom režimu, ali i Srbiji generalno.

Ipak, ovi što su bliži Vučiću se trenutno pitaju u EU.

Fer ponuda bi bila: raspišite izbore u roku od 3 meseca i nastavljamo nastavu i upis. Ako ne raspišete izbore za 2025. i čekate 2027. organizujemo se na sasvim drugi način: potpuni bojkot svog srednjeg i visokog obrazovanja do izbora, a slobodno vreme investiramo u vaše potkopavanje na svim nivoima.
Да је тако нешто тражено 15. марта, све би било много другачије. Међутим, сад је питање недеље кад ће факултети ући у банкрот и кад ће им бити искључена вода и струја.

Vezano za profesore koji ne primaju platu, rećiću vezano za svoj Saobraćajni fakultet, dakle koji školuje stručnjake u privredi: Oni među njima koji ne mogu da prodaju svoje znanje privredi imajući mnogo vremena zbog prekida nastave, ni ne treba da predaju na tom fakultetu. Sada vezano za istoriju filozofije, tu je situacija teža, ali i tu mogu profesori sa zaradom u privredi da naprave Fond solidarnosti.

Šta da radi profesor u srednjoj školi koji zaista živi od svoje plate, izdržava decu, plaća kredite? Jel treba da dovede svoju porodicu do samouništenja da ne bi bio okarakterisan od strane internet ratnika kao ćaci?

Šta da radi profesor u srednjoj školi koji zaista živi od svoje plate, izdržava decu, plaća kredite? Jel treba da dovede svoju porodicu do samouništenja da ne bi bio okarakterisan od strane internet ratnika kao ćaci?
Како ми се чини мислио је на факултетске професоре. Нико не криви никог ни за шта. Ја имам само изузетно јаку замерку на сарадњу проевропске опозиције са СНС - нису могли да се солидаришу ни толико да бар напусте скупштински ресторан и карађорђеве за 50 динара, а овамо хоће да воде државу.

Да бар нешто конкретно раде, него се понашају исто као и пре - паразитирају на народној грбачи и терају народ у апстиненцију.

Vrh