Šta je novo?

Izbori 2025

Pravni u blokadi kazu kao odgovor na pitanje- šta je to kad izvršna vlast udara na sudsku?
Kažu nista spec, državni udar.... da li se tako klasifikuje ne znam, ali jezivo zvuci.
Mozda bih mogla da opravdam da je Vucevic trazio da se tim "junacima" konacno sudi itd, da proces pocne, ali ovo sada pisanje, ignorisanje realnosti i ucinjenog dela... UAU

Poslednja izmena:
Naprednjaci su u srži radikali, vraćaju se polako na fabričko podešavanje i ne mogu da sakriju da samo znaju za nasilje.
Inače, juče su pustili Mariju Vasić i dvoje privedenih u kućni pritvor. Mog prijatelja Davora Stefanovića koji je bio u drugoj sobi i još dvojicu pritvorenih i dalje nisu pustili.

Ovi nek odje*******u, sad su se setili da nas koriste kao pione u borbi protiv Trampa.

Ovom našem taman daju materijal za priču da je on veliki prijatelj velikog slobodarskog lidera Trampa, a proteste podržavaju zle američke demokrate uz njihove USAID-ove...

Dovukli su ih na vlast za vreme Obame, 9 od 13 godina radikalske vlasti u Americi su na vlasti demokrate, kada su počeli protesti, još je vladala Bajdenova administracija...

Sluga svakog gospodara, ne sme se padati na spinove da je on nekakav Trampov ortak i na toj kao slobodnoj strani sveta.

Takoe!

msnbc-rachel-maddow-o-protestima-u-srbiji-i-general%C5%A1tabu-v0-r4muccz2h32f1.jpeg

Али, ту прескачеш оно што је некој либералској причи, за коју се залажеш, најважније:

Prvo nisam liberal ali ako ti je lakše da lepiš etikete samo napred.

Kao drugo ne preskačem ništa nego se ne osvrćem u traktate o svemu jer nemam toliko vremena.

Isto tako bih mogao tebi da zamerim da preskačeš da lgbt populacija u Poljskoj i ako je s pravom nezadovoljna statusom ima drugih 26 država članica u koje mogu bez po muke, da odu, da žive gde je status bolji, znatno bolji. Bez da ikoga pitaju. Pa to donekle rešava taj problem.

Slična je situacija u SŠA što si napisao ali prevideo da tamo imaš i konzervativnije delove nekih država ali i Kaliforniju. Pa imaš izbor gde da pobegneš, ne pravdajući se nikom.

Gde će taj nesretnik iz Belorusije. A da, on ne mora nigde. On već sve ima tu u svojoj zemlji.

Srećom pa moj posao sada od ove države ne zavisi. Niti od države niti od bilo čega što se ovde sada događa. Ipak pružam podršku promenama jer vidim da je to na boljitak celog društva.

Компромис да би професори имали од чега да живе и да се универзитет не угаси. Наставиће да подржавају студенте на исти начин као и сви остали. Ко то сматра издајом, слободно може да блокира своје радно место и да не прима плату пар месеци.

Bio sam lično tamo kada se to desilo i jasno je bilo da je pukao film policajcima u kordonu mimo naredbe da ih ne diraju. Smučilo se da ih ćaciji gađaju jajima i flašama koje su bile upućene nama građanima sa druge strane kordona.

Poslednja izmena:
Компромис да би професори имали од чега да живе и да се универзитет не угаси. Наставиће да подржавају студенте на исти начин као и сви остали. Ко то сматра издајом, слободно може да блокира своје радно место и да не прима плату пар месеци.

Nažalost uprovo to je neophodno da se desi. Ne, regulisao sam svoj status i dajem podršku nego prekipelo je svima i jer nemam za koricu hleba (makar to bila samo (cela) akademska zajednica od predškolskog do univerziteta sa svim studentima i maturantima i izlazim na ulicu dok se to poremećeno stanje ne promeni, očigledno jedino moguće izborima.

Prošlo je vreme da ja parcijalno rešim svoj problem uprkos nezakonitoj uredbi, da se povinujem nezakonju, pristajem na nezakon da bih zatim dao podršku. 😄 I svi na svojim pozicijama a žele da menjaju čitav sistem. 😄 Ne ide tako. Ako je već prešao na taktiku otvorene respresije, ne treba odgovoriti povinovao sam se, nego istom merom.

Vrh