Šta je novo?

Izbori 2025

EU je naš izbor mi imamo potpisan sporazum o stabilizaciji i asocijaciji i kao zemlja kandidat sa otpočetim pregovorima neće biti da EU nije nadležna da primeti da su studentski zahtevi i želja za korenitim društvenim promenama (i to dolazi od studenata koji su se tim institucijama i obratili sami) ...dakle neće biti da nije pitana i da se mi na tom EU putu na kojem formalno jesmo, ne odričemo dela suverenosti, sastavni je deo pregovora da se postane članicom.

Tako da dolazi kao jedno vrlo primitivno desničaranje, usporedba svih nenadležnosti i kršenje ustava predsednika čim zine i EU koja pitana daje odgovor studentima.

...a naša politička odluka i propratni pravni akti jesu da krenemo u proces integracija koji je politički i pravni. Neće biti da nije nadležna.

Сетимо се само да смо имали некакве преговоре власти и опозиције у посредству некаквих европарламемтараца 2021. и каснијих избора и њихових резултата.

Da se malo nadovezem, ako dozvoljavate.
Mislim da treba da tezimo EU, da mi popravljamo sebe, pa ako uđemo usli smo, na primeru Orbana vidimo da i oni svi nisu Nemacka, da ne znaci da je bajno.

Elem, ja sam naivna i glupa pa mi vi pomozite, da li ste mogli da zamislite ovaj nivo korupcije i jake veze, ovog bezvlasca? Ja ne.

Pa mi nemamo tuzioce i sudije gotovo nikako da o necemu odluce. Ni ono prvostepeno, drugostwpeno, samo sam za Apelacioni cula da na kraju on resi.
Primer Srdjana Zunica, ili
Ona prof sto je zapocela strajk gladju i zedju, isto kazu da je to delikt misljenja, da nisu nasli konkretne dokaze, da nas sve mogu prisluskivati tokom tel razgovora i zatvoriti na 60+ dana..... Jezivo.
Mislim da, sto smo vise u okviru nekih asocijacijq, grupa itd, da je i to manje verovatno (tako bi trebalo)

Nego, EU ima problem, a to je sto se jako sporo reaguje, a i tu je prostor za zloupotrebe. Npr, oni citaju izvestaje da smo 10g spori i polako idemo, a te izvestaje daje Uraula, oni pre Marte Kos i imaju svoj razlog zasto je to tako.
U glavnom, mislim da se mnogo vise sada desava "ispod zita" nelečeni nije zadovoljan, krevelji se na konferenciji, u americi deportovani iz nekog razloga...
U Rusiji nije prosao sjajno, jasno je, a i kako kad prodajemo naoruzanje Ukraini, ali treba vremena za sve ovo, njima treba.

E sada, mene muz ubedjuje da Neandrej ima vecinu, da zivim u balonu, ne znam, ali mislim da je ogroman broj "progledao" i svesni smo propasti, u takvoj sitiaciji tesko je da se pomirimo sa tiranijom.
Mislim da je EU ogroman aparat koji zavisi od nekoliko izvestaja pojedinaca, ona Irena je rekla da EU nije Ursula, videcemo.
Mislim da je ozbiljniji ton krenuo i zbog mozda biciklista, sada mozda i trkaci budu nekog pokrenuli. Podsecaju me na filmove o USA senatu gde svakog pojedinacno ubedjujes i informises. Videla sam objave Zelenih i jos nekih na X gde su kao odusevljeni potezom, zalazu se.... bla bla bla... Mislim da ce im biti tesko da zbog litijuma glume slepe i gluve ljude jer se narod buni
Malo sam se raspisala..... sorry

Ali zar niste isotmišljenici neki levičari i desničari sa ovim stavoviima?

n1.jpg

Ma jok, to su dokone budale. Znam da zvuci primitivno, ali samo tako zvuci, a istina je. Tim likovima treba jedno 20 dana na selu i motika da izbace budalastine iz glave i prestanu preterano da kenjaju.

Problem je kada se taj metod predlaze za ljude koji imaju neke ozbiljne probleme, poput klinicke depresije, iako moze da pomogne, nije ultimativno resenje, ali za ove poput Ratibora je zaista idealno resenje.

Колики је ефективни утицај те блокаде дворане културног центра?

EU je naš izbor
? Нико нас није питао. Никакав референдум, ништа.

Притом ЕУ је очигледно 13 година уз овај режим, све водеће земље еу окупирају део Србије и руше уставни поредак.

Знао сам да је питање времена кад ће грађанисти стати уз систем и посредно уз Хуљу а против демократије, студената и слободног народа.

Требала вам је само најава избора па да крене шит сторм.

Креће позиционирање и сад тзв грађанисти траже политички простор за себе и разлог да не стану уз студенте и створе своју листу. Зато твитер банда као по команди ботује, провоцира и поларизује.

И опет, хвала Филозофском што је открио ко је вера а ко невера.

Креће позиционирање и сад тзв грађанисти траже политички простор за себе и разлог да не стану уз студенте и створе своју листу. Зато твитер банда као по команди ботује, провоцира и поларизује.

И опет, хвала Филозофском што је открио ко је вера а ко невера.
Буквално једина три политичара која нису расположена да подрже студентску листу су Понош, Милош Сабља и Нестор, а притом последња двојица позивају на стварање десничарске листе независно од студената. Сви остали су се склонили у страну у корист студената. И хвала Филозофском што жели да пропагира анархокомунистичку идеологију кроз ове протесте, раде одличан посао за Вучића.

Буквално једина три политичара која нису расположена да подрже студентску листу су Понош, Милош Сабља и Нестор, а притом последња двојица позивају на стварање десничарске листе независно од студената. Сви остали су се склонили у страну у корист студената. И хвала Филозофском што жели да пропагира анархокомунистичку идеологију кроз ове протесте, раде одличан посао за Вучића.

Pitanje je da li će SSP i ZLF stati na stranu studenata.

Добро, али сви остали су их подржали. Ако било ко из опозиције покуша на своју руку да направи листу и кандидује се као конкуренција студентима, то ће му бити крај политичке каријере. Нико од њих појединачно не би скупио 1%.

Критиковање студената што иду до Стразбура и Брисела је бесмислено иде у корист Вучића и могуће да има чак и његове отиске. То да ли неко види Србију у ЕУ или не нема никакве везе са подвигом бициклиста и маратонаца. Сигуран сам да значајна већина студената јесте за улазак у ЕУ али чак и да је супртотно, не видим разлог зашто би био неко против оваквих акција и самих разговора за европосланицима. Поштовање приципа права и антикорупцијска борба за коју се декларативно залаже ЕУ може бити полуга којом се може извршити притисак на уступке садашње коруптивне власти и то треба искористити. То што су неке значајне снаге у ЕУ у тренутној ситуацији спремне да зажмуре на све брљотине СНС багрре зарад користи од рудника литијума и других геополитичких уступака (Косово) је разлог више да се организују овакве акције и подстичу они који нису спремни да зажмуре на прљав веш који код нас обилује.

Критиковање студената што иду до Стразбура и Брисела је бесмислено иде у корист Вучића и могуће да има чак и његове отиске. То да ли неко види Србију у ЕУ или не нема никакве везе са подвигом бициклиста и маратонаца. Сигуран сам да значајна већина студената јесте за улазак у ЕУ али чак и да је супртотно, не видим разлог зашто би био неко против оваквих акција и самих разговора за европосланицима. Поштовање приципа права и антикорупцијска борба за коју се декларативно залаже ЕУ може бити полуга којом се може извршити притисак на уступке садашње коруптивне власти и то треба искористити. То што су неке значајне снаге у ЕУ у тренутној ситуацији спремне да зажмуре на све брљотине СНС багрре зарад користи од рудника литијума и других геополитичких уступака (Косово) је разлог више да се организују овакве акције и подстичу они који нису спремни да зажмуре на прљав веш који код нас обилује.
Још ћемо испасти за вучића. :ROFLMAO: кључна реч у овом посту је декларативно. Оно чега свако мора бити свестан је да је ЕУ дозволила овај ниво корупције, насиља и јавашлука. Ви стварно мислите да они не знају шта се овде дешава? Па наравно да знају, али одбијају да реагују зато што им он даје све што им је потребно: Космет, литијум, муницију за УКР, руту за дрогу. Да се не понављам, све ово се већ зна.

Мене занима због чега сте ви оптимисти да ће ЕУ да промени став? Шта студенти бициклисти и маратонци могу да ураде? Да причају са посланицима? Опет - сви они знају шта се дешава, није ово 15 век да се јавља голубом писмоношом. Зашто би престали да жмуре на тај прљав веш? Лик је отишао у Москву и шта? Ништа. Идемо и даље у ЕУ. Очекивати од једног гломазног, однарођеног и дубоко корумпираног административног система да ти помогне је самозаваравање.

Још ћемо испасти за вучића. :ROFLMAO: кључна реч у овом посту је декларативно. Оно чега свако мора бити свестан је да је ЕУ дозволила овај ниво корупције, насиља и јавашлука. Ви стварно мислите да они не знају шта се овде дешава? Па наравно да знају, али одбијају да реагују зато што им он даје све што им је потребно: Космет, литијум, муницију за УКР, руту за дрогу. Да се не понављам, све ово се већ зна.

Мене занима због чега сте ви оптимисти да ће ЕУ да промени став? Шта студенти бициклисти и маратонци могу да ураде? Да причају са посланицима? Опет - сви они знају шта се дешава, није ово 15 век да се јавља голубом писмоношом. Зашто би престали да жмуре на тај прљав веш? Лик је отишао у Москву и шта? Ништа. Идемо и даље у ЕУ. Очекивати од једног гломазног, однарођеног и дубоко корумпираног административног система да ти помогне је самозаваравање.
Зато што ЕУ није нека прћија којом управља један човек као код нас. Има ЕУ много мана и да ли ће се нешто променити у довољној мери овим акцијама не знам, али свакако вреди покушати..

Сазнадосмо да су суверенизам, поштовање закона и Устава, те градња институција анархокомунизам. Лепо.

Дакле, сама суштина протеста је овде некима утопијски радикализам.

А људи се држе за сламку неких изјава челника пропале опозиције уместо државотворних принципа и доследности директне демократије.

Добро је знати с чиме заправо располажемо. А скорија и даља историја нас уче куда то води. Немој после да буде нисмо знали.

Poslednja izmena:
Meni se akcije svidjaju jer pokrivaju sva polja. Nema izgovora i lufta za kritiku. Nema izgovora ni za te folirante iz Brisela, ni za njihove beskrajne branitelje. Sve informacije su im predate crno na belo, pa nek njihova sramota raste. Ne trce u Rusiju i Kinu jer to i nisu nasi ciljevi i ideali.

Svidjaju mi se pre svega zbog simbolike. Neko je odvojio vreme i energiju i pedalao i trcao preko cele Evrope. To je u rangu sa mitom o prvom maratoncu i 42 km.

Da vidim ko ce jos to da uradi? Ko je uopste spreman da podnese zrtvu za svoje ideale, na svetskom nivou? Evo placeni caciji su pokusali i trebao im je autobus.

Да ли се нешто десило да КП буде на овом графу и откуд ПСГ десно? Питам пошто ми се чини да је неко споменуо неки твит или објаву од КП а уместо ПСГ на том месту ми делује да би СРЦЕ боље легло.

Сазнадосмо да су суверенизам, поштовање закона и Устава, те градња институција анархокомунизам. Лепо.

Дакле, сама суштина протеста је овде некима утопијски радикализам.

А људи се држе за сламку неких изјава челника пропале опозиције уместо државотворних принципа.

Добро је знати с чиме заправо располажемо. А скорија и даља историја нас уче куда то води. Немој после да буде нисмо знали.
Nisi ukapirao, sve sto se ne slaze sa totalitarnim zapadofanatizmom je zatucana rusofilija. Jedan te za to naziva klerofasistom i nacistom, a drugi anarhokomunistom. Nidje veze, a, opet, sve iz iste kuhinje.

Vrh