Ја немам ништа против избора, само имамо против било какве нејединствене одлуке. Значи одлуке коју не би донеле заједнички све значајније опозиционе странке уз подршку наравно студената, али и других нестраначких организација од утицаја, типа Прогласа, биле би убиствене.
Услови су свакако нерегуларни, увек су и били, сад ће бити веровано највише притисака зато што им се позиција највише љуља. Дакле морамо бити свесни, морамо једном добити изборе који свакако неће бити регуларни, баш као што је то било и 2000. Другог начина нема, али зар мислите да постоји више шансе да допусте праву прелазну/експертску владу а не нешто што личи на регуларне изборе.
И немојте ширити дефетизам, када воља народа буде јасна да жели да га смени, никакви бирачки спискови, бугарски возови и слично неће му помоћи. Те махинације са сељењем бирача и прекрајањем појединих извештаја може помоћи само на локалним изборима или када је ситуација 50-50. Када је разлика већа од 2-3% на републичким изборима нема шанси то да намакну. Много већи проблем јесу медији у предизборном периоду као и коришћење разбијених и корумпираних институција, тј прислушкивање и злоупотреба података из МУП-а, правосуђа, видели смо чак да се користи и то да ли је неко слао хуманитарне поруке и милион сличних поступака. Али зар не мислите да ће ових неколико месеце опште побуде у значајној мери неутралисати те непоменикове махинације.
А кад то схвати и почне да користи неке нове трикове, неће моћи да прође неопажено, и тада ће протести добити нови мотив, као што је и било 5. октобра и не видим како се тада може спасити.
По мом мишљењу, ако истраживања НСПМ имају тежину коју су до сад имала, вреди изаћи на изборе, али јединствено. И не мора то бити једна листа мада сад први пут мислим да је једна листа најбоља.
Наравно, треба инсистирати да се омогући независна истрага бирачких спискова и свим снагама прочешљати их пре самих избора, а не на сам дан избора, и тражити нови РЕМ који ће барем мало бити мање у каџама хоботнице.