Šta je novo?

Izbori 2025

A ekipa u studiju koncentrisana i zabrinuta
IMG_5283.jpeg
IMG_5284.jpeg
IMG_5285.jpeg

Ko je izglasao?
Студенти, преко телеграма
Био сам убеђен да ће Филозофски да победи, али након што их је ФОН за само пар гласова победио у полуфиналу било је очигледно ко ће добити титулу

Студенти, преко телеграма
Био сам убеђен да ће Филозофски да победи, али након што их је ФОН за само пар гласова победио у полуфиналу било је очигледно ко ће добити титулу
Jel to neko trol glasanje iz zezancije ili...?

Ako nije trol, prilično je kretenski uopšte imati takva glasanja i ne vidim poentu.

recept iz Rumunije (nema veze ko je za koga navijao, treba se fokusirati samo na metode za dolaska do pobede):

1. In almost any civilized country, the percentage of decent people is higher than that of the frustrated and uneducated. That's why massive voter turnout is absolutely essential.

2. Don't waste time trying to change someone's mind, it doesn't work. Focus instead on the undecided and those who typically don't vote.

3. Organize in social media groups and spread messages that can then be amplified. This is how the narrative was taken over on TikTok, X, and Facebook in Romania.

4. Bring large-account influencers to your side.

5. Explain to people how they will be personally affected if fascists come to power through elections.

6. Expose the lies and hypocrisy of the opposing candidate.

7. Use music, memes, and anything that creates emotional impact.In essence, apply the opponent’s method (Russia is a master of manipulation), but use it for a good cause. Fight fire with fire.

Jel to neko trol glasanje iz zezancije ili...?

Ako nije trol, prilično je kretenski uopšte imati takva glasanja i ne vidim poentu.
A koliko god voleli insajd infor. meni je nejasno zasto se deli takva informacija.
Ne zelim da uvredim @razbibriga , svako ima pravo da pise sta god zeli ali smo vise puta citali da tu vlada veliko neslaganje povremeno, da neki guraju neke ideje, drugi to nece, u krajnjoj liniji dosta neorganizovano.

Ne znam samo kako na kraju postignu dogovor i deluju jedinstvarno? I mislim da takav narativ samo steti ukupnom cilju kada se borimo za svaki glas jer je forum itekako citan i pracen.
Ne moramo mi danznamo kako dolaze do odluka, vazno je da su ujedinjeni kada odluce.
Na X samo isplivavaju, eto nece uz EU, etosto nema onih zastava, necu da glasam za ove one....
Mislim da svako od nas, na svakom mestu ima priliku da pomogne drugima da razumeju stanje i mi njim i oni nas. Mozda sam naivna, ali mi sad mozemo da pokazemo jedinstvo, svako od nas
Dodatak- napisao da je glasanje iz sprdnje, ali onda to napise uz objavu jer neko je procitao to i doneo zakljucak, e sad zamislite 1000 naloga dnevno....bukvalno botujemo za njih i kad to nije cilj

Samo napise " imali smo glasanje iz sprdnje"a naravno da treba i da imaju i zezanje i sve. Ko zna za sta su sve glasali.
Ipak i u sprdnji, ne znam kako su filozofi preglasani :)

recept iz Rumunije (nema veze ko je za koga navijao, treba se fokusirati samo na metode za dolaska do pobede):
To su rumuni uradili i na prvim izborima, samo što su ti bili poništeni zbog tačke 3.

Kao i što je kod rumuna neko odlučio da ne prihvati rezultate izbora, šta se radi kad kod nas neko ne prihvati rezultate izbora?

Vučević dobija neverovatnu količinu pažnje u medijima za nekoga ko nema nikakvu funkciju, a pritom je još i dao ostavku jer su drugari njegovog sina polomili devojci vilicu.

Činjenica da ga i dalje guraju toliko govori o tome koliko SNS zapravo nema kadrove.

Vučević dobija neverovatnu količinu pažnje u medijima za nekoga ko nema nikakvu funkciju, a pritom je još i dao ostavku jer su drugari njegovog sina polomili devojci vilicu.

Činjenica da ga i dalje guraju toliko govori o tome koliko SNS zapravo nema kadrove.
I Brnabić isto. Mislim da je ona bila zamišljena kao fikus, bez nekog većeg eksponiranja, ali u nedostatku kadrova ona je postala glavna uzdanica.

Можда не директно везано за тему, али ипак јако битно за разумевање политике у Србији, а самим тим и изборе у истој - докторска дисертација једног пријатеља оријенталисте:

Главна поента овде - Србија по политичкој филозофији уопште није западна држава, нити је икад била. Србија је "кинеска" (или уопштено источноазијска) држава. Скоро сваки друштвени проблем у Србији је резултат недостатка воље, или просте неспособности, да се то прихвати, и да се друштвенополитички систем по томе укроји. Уместо тога, пише се море неупотребљивих и нереалних закона и правила да се такве појаве уклоне, што је потпуно немогуће - јер је западно, европско уређење друштва резултат специфичних историјских катастрофа, и, ако пажљиво гледате, се већ само дезинтегрише. Ако погледате мало дубље, српско друштво има више сличности са јапанским него са западноевропским - од дубоко укорењеног, малтене спонтаног лагања у свакодневној интеракцији, до малтене патолошке тенденције избегавања било каквог "дрмања чамца".

Разлог зашто опозиција у Србији не постоји је јако прост: опозиција нема своју редистрибутивну мрежу. Већина, просто, нема разлог да опозицију подржи, јер им је "добитак" тога несигуран. Опозиција нема своје присуство на локалном нивоу, и, самим тим, нема могућност награђивања људи за подршку. СНС може направити у некој забити мост и аутоматски добити је целу иако тај мост можда ничему не ваља, јер је то награда за њихову подршку. Вођа државе постаје онај који има највећи капацитет за награђивање - а чињеница је да ако СНС може да купује гласове шећером и брашном, баријера за улаз у игру је толико ниска да малтене не постоји. Али док год опозиција не схвати и не прихвати то, у Србији уопште нема шта да тражи - цело њихово деловање се своди на безначајне слогане, предлоге и флоскуле.

Дакле, ако опозиција жели да победи и уради било шта, мора да крене да чита Хан Феија и Шанг Јанга, и смањи Маркса, Фукујаму и остале. Уместо да се угледају на западну Европу која је имала тотално различит пут настанка, треба се угледају на политико-психолошки сличније државе: Кину, Јапан, Сингапур.

Ова фундаментална неусаглашеност са реалношћу је управо довела до комичне, парадоксале ситуације где је СНС истовремено власт, али и држава у држави, што је потпуни апсурд. И док год се та неусаглашеност не реши - склањање СНСа неће учинити апсолутно ништа, јер ће било која власт наследник малтене аутоматски кренути да се понаша потпуно исто.

Srbi po mentalitetu bukvalno ne mogu biti dalje od Singapuraca. A i Japan im je prilično daleko.

Takođe, ne vidim rezon u takvom bukvalističkom ugledanju na zemlje koje su em geografski em po okolnostima, istoriji i uslovima toliko daleko od Srbije.

Kao kada bi Island rekao eee neću da se ugledam toliko na Evropu, više bih na Novi Zeland. Ili na Južnu Koreju.

Mnogo se palamudi, a stvari su ipak jednostavnije i očiglednije. Ali razumem, mora da se napiše nešto za doktorski rad, pa ajd, daj šta daš, samo nek služi svrsi.

Moraju da ga guraju jer predsednik SNS na papiru. Meni pre nije jasno što ne guraju ovog novog premijera. Čovek mislim da nije dao nijednu izjavu.

Vrh