Šta je novo?

Izbori 2025

Posle pritisaka grupe građana na zboru, inspekcija zatvorila pešački most u starom Priboju. Isti takav most zatvoren je kao nebezbedan i u Prijepolju, odmah po padu nadstrešnice.

Jutros je HE Potpeć oborila nivo Lima ispod biološkog minimuma da bi Hidro Tan (kumov) mogao da bagerima vršlja po koritu reke i priprema teren za novu MHE (jednu već ima malo iznad). Riblja ikra ostala je na suvom duž celog korita reke i kompletan mrest Škobalja uništen je ovom akcijom. Ribočuvari su dokumentovali sve to i pominju krivične prijave.

Samo pritisak Srbina spašava.

Ako na listi Studenata izađu Šarović, Lompar, Štimac i ekipa dobar deo ljudi neće glasati za njih. Zato je i bitna lista koju predlože.

Inače juče u Kosjeriću direktor Srbija šuma Krsto Janošević je bio za štandom.

Evo dobrog teksta o mržnji ka opoziciji koja poprima na trenutke elemente masovne histerije i njenim glasačima. Prepoznao bi u tekstu ljude kao Beki, koji su do sada bili stava da su svi isti, a sada su veliki podržavaoci studenata. I opet problem je što se isključuje cela opozicija, i pretpostavlja da je ona cela diskreditovana i zaslužuje eliminisanje dok su studenti savršeni i bezgrešni umesto da se interpretira da su obe strane protiv SNS-a i da trebaju makar da pregovaraju o kontroli.

"Tvrdim da ovaj otpor nije racionalan i da se za njega ne može naći racionalno i argumentovano opravdanje. On je, kako sam to već pisao na drugim mestima, zasnovan na iracionalnoj predrasudi stvorenoj trinaestogodišnjim delovanjem režimske antiopozicione propagande, kojom su sami pojmovi „opozicija“, „partija“, pa i „politika“ trajno stigmatizovani tako da kod ljudi proizvode osećaj gađenja i potrebu za distanciranjem. Drugde sam već detaljno pisao na osnovu čega to tvrdim, a sada ću dodati samo još jedan relativno svež primer.

Studentski protest je pre samo nekoliko dana bez problema ušao u otvorenu i javnu saradnju sa tzv. reprezentativnim sindikatima, koji su izloženi mnogo opravdanijim i utemljenijim kritikama nego opozicione stranke, a neki među njima su i u neskrivenoj saradnji sa kriminalnim režimom Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Nije bio problem ni da se lideri ovih sindikata nađu na studentskoj bini i sa nje poruče da „damo šansu novoj vladi“.

Međutim, svaki javni kontakt sa opozicijom, koja sve vreme aktivno podržava studentske proteste i na različitim nivoima već stavlja studentima na raspolaganje svoje resurse, zabranjen je i nedopustiv. Ova zabrana se sprovodi vrlo revnosno i opozicionim glasovima je skoro potpuno nemoguće da uđu u dijalog ne samo sa studentskim plenumima, nego čak ni sa studentskim predstavnicima na javnim debatama ili u televizijskim emisijama."

Poslednja izmena:
Prema informacijama koje kruže postoji mogućnost da će predstavnici sindikata biti na listi koju studenti predlože. Mada hajde da sačekamo da vidimo ko će na kraju biti na listi.

Мислим да ће студенти ипак гледати да на листама имају што мање исполитизованих личности. Окупили су широк фронт подршке и јавних личности тако да могу да проберу прихватљиве свима.

Марко Ђурић: У Москви смо од Александра Вучића могли да чујемо јасну поруку да је Србија на европском путу. Неће бити прекида европских интеграција.

Evo ja prvi neću glasati ni za kakve studente ako nastave sa narativom iz Loznice. A ako stave Lompara i Šarovića, možda glasam i za Vučića. Mislim, ako već moram da biram između dva radikalska zla, glasaću ove malo pragmatičnije...

Ne dolazi u obzir glasanje za SNS i njihove satelite ili DB ekipu kao Nestorovića, ali studenti moraju da budu svesni da mogu da privuku ili odvuku ljude eventualnim izborom kontraverznih javnih lica i sindikalaca. Zato i nije racionalno što je DS rekao da podržava bezrezervno studente, jer onda ispada ako na lisit bude neki Šarović i ekipa onda ispada da podržavaju Šarovića.

Evo ja prvi neću glasati ni za kakve studente ako nastave sa narativom iz Loznice. A ako stave Lompara i Šarovića, možda glasam i za Vučića. Mislim, ako već moram da biram između dva radikalska zla, glasaću ove malo pragmatičnije...
Значи између радикала-мафијаша-националног издајника који вређа жртве и сатанизује студенте и радикала-лузера који ипак није потурао ногу за разлику од 70% опозиције, ти бираш мафијаша са екипом убица?
Зато никад нећете добити булевар Патријарха Павла.

A što bi studenti birali Šarovića, Štimca i Lompara? To je troje ljudi koji možda mogu da se kandiduju za predsednika odnosno budu predmetna institucija.

Ne bih uopšte ulazio u političko opredeljenje te trojice, jedan je bivši sportista koji posle sportske karijere ulazi u politiku, drugi je istoričar književnosti koji je ceo život na fakultetu, u književnosti i u politici, a treći je pravnik sa nešto malo radnog iskustva, većinom je bio u politici. To što je šarmantan novinar je daleko od toga je zbog toga zaslužio da bude ministar pravde.

Ne vidim nikog od njih trojice da je nešto konkretno radio i uradio u životu da bi ga to kvalifikovalo za ministarsko mesto. Isto važi i za na primer Lazovića ili tako nekog, da ne ispadne da su ova trojica na udaru zbog toga što su desničari.

Mada, ne znam šta lista podrazumeva, kandidate za ministre ili nešto šire. Lompar bi mogao da bude koristan negde, po meni ne kao ministar, ali negde nešto oko književnosti.

Štimac, šta znam, da nosi neke džakove ili nešto, na primer da bude vođa radnih akcija u kojima bi se čistila Srbija.

Šarović? Šta on može? Ministar sigurno ne. Realno, najbolje da ostane tu gde jeste i nek kritikuje svaku sledeću vlast.

To što radikal u opoziciji nije mafijaš ne garantuje da neće to postati kad se dočepa vlasti. Naprotiv, on jedva čeka da bude Vučić umesto Vučića.
A bi slobodno šetajte da ih podržite.

Ako na listi Studenata izađu Šarović, Lompar, Štimac i ekipa dobar deo ljudi neće glasati za njih. Zato je i bitna lista koju predlože.

Inače juče u Kosjeriću direktor Srbija šuma Krsto Janošević je bio za štandom.

Evo dobrog teksta o mržnji ka opoziciji koja poprima na trenutke elemente masovne histerije i njenim glasačima. Prepoznao bi u tekstu ljude kao Beki, koji su do sada bili stava da su svi isti, a sada su veliki podržavaoci studenata. I opet problem je što se isključuje cela opozicija, i pretpostavlja da je ona cela diskreditovana i zaslužuje eliminisanje dok su studenti savršeni i bezgrešni umesto da se interpretira da su obe strane protiv SNS-a i da trebaju makar da pregovaraju o kontroli.

"Tvrdim da ovaj otpor nije racionalan i da se za njega ne može naći racionalno i argumentovano opravdanje. On je, kako sam to već pisao na drugim mestima, zasnovan na iracionalnoj predrasudi stvorenoj trinaestogodišnjim delovanjem režimske antiopozicione propagande, kojom su sami pojmovi „opozicija“, „partija“, pa i „politika“ trajno stigmatizovani tako da kod ljudi proizvode osećaj gađenja i potrebu za distanciranjem. Drugde sam već detaljno pisao na osnovu čega to tvrdim, a sada ću dodati samo još jedan relativno svež primer.

Studentski protest je pre samo nekoliko dana bez problema ušao u otvorenu i javnu saradnju sa tzv. reprezentativnim sindikatima, koji su izloženi mnogo opravdanijim i utemljenijim kritikama nego opozicione stranke, a neki među njima su i u neskrivenoj saradnji sa kriminalnim režimom Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Nije bio problem ni da se lideri ovih sindikata nađu na studentskoj bini i sa nje poruče da „damo šansu novoj vladi“.

Međutim, svaki javni kontakt sa opozicijom, koja sve vreme aktivno podržava studentske proteste i na različitim nivoima već stavlja studentima na raspolaganje svoje resurse, zabranjen je i nedopustiv. Ova zabrana se sprovodi vrlo revnosno i opozicionim glasovima je skoro potpuno nemoguće da uđu u dijalog ne samo sa studentskim plenumima, nego čak ni sa studentskim predstavnicima na javnim debatama ili u televizijskim emisijama."
Ja ne mislim da je sve opozicija ista.

Na primer, tvoj ZLF vidim kao iskrene borce protiv SNS-a, ne znam da ste se negde nekad prodali. Meni tu kod vas smeta gomila je*******ivetara, nemoguce da od cele te ekipe moze da se nadju bolji ljudi nego vas vodi je*******eni Lazovic. Eto, Jovo Bakic na primer treba da bude lider necega sa takvim imenim. Ali ok, vasa stvar.

Ponavljam, pogledajte neke izbore 2014. godine na primer, nije postojalo nista osim Vucica, Dacica, Dinkica, Djilasa, Tadica, Cede i Canka.

Ja nisam toliko negativno nastrojen protiv Ekoloskog ustanka ili Kreni-promeni, pa ni oko DS-a sa Milivojevicem, pa ni oko ZLF-a nesto preterano.

Milivojevic radi ovih meseci ono sto svi treba da rade.

Naravno da Djilas, Ponos, Nestorovic i M.Jovanovic rade ono sto je znao svako sa malo mozga da ce da rade.

Откуд ти то да ће Шаровић бити кандидат студената?
Мислиш да би се са Шаровићем и Штимаром десила гора надстрешница? Да ли би Ломпар имао свог горег Вељу Невољу?

Mislim da skoro ko god bude, ako smo ime već čuli pre ovih protesta, biće ljudi koji neće hteti da glasaju.
Svako ima neki svoj osećaj ko mu više ili manje smeta.

Ja bih rekao da je samo bitno da nema Dinka ili Mladena Obradovića.
Pored toga ili baš nepoznati, ili da se balansira, pa ako Lompar onda i Bakić, ako Šarović, onda i Ivanka ili Keseć...

Jok ti bi....to su ajkule, uvlače se studentima jer vidi da ih narod voli, a u glavi samo kako da oni preuzmu sve naprednjačka projekte: expo, autoputeve, pruge, američke špediterske firme, stambene projekte od Zemuna do Dubaija, da se utale sa nevidljivom mafijom koja sada radi za SNS.

Мило Ломпар само чека да заседне па да његов пашеног преузме послове око асфалтирања ЕХПО паркинга.
Штимара хоће да зида Борчу на води, од Пупина до Панчевца да посече шуму и наспе мочвару.

И опет, откуд сад они ту као кандидати?
Слушајмо студенте.
Мени то све смрди на кухињу ДР Крло-Ђука-ДЈВ само сад са циљем плашења антирадикалског гласачког тела, као што су Динко и екипа били за плашење другог спектра.

A sta je bilo u Loznici? Nisam nista pratio.

Vrh