Šta je novo?

Izbori 2025

Ustaše i odoše. Primećujem da mnogi nisu shvatili proces dinstanja, bar na internetu. Vreme radi za nas.

Danas pobeda u NS, ali mnogi bi ne znam šta još. Da, postoji mogućnost da dobijete pendrek ili štit u glavu, ali ono, pomirimo se sa tim. POJEDINCI će odgovarati zbog toga, kad bude vreme za to.

Ua je ok, bacanje koske je ok, šta ko oseća, nek čini. Treba ih sve polupati, da sam ja tamo, zapalio bih... to postoji samo na netu, srećom, i ne treba se obazirati.

Predstavnici neformalne grupe građana iz Priboja danas su bili na sastanku sa opštinskim glavešinama.

Glavna tema sastanka bila je nelegalna betonska baza sagrađena ove godine na obali Lima, na manje od 100 metara od stambenog bloka. Posle gomile prijava, inspekcija je zatvorila gradilište i naložila rušenje, ali do istog nije došlo.

Posle pritisaka na rukovodeće, danas je predsednik opštine potpisao uklanjanje baze u najkraćem roku, sve je dokumentovano i overeno u pisarnici. Prisustvovali su i lokalni mediji, a u slučaju neispunjenja potpisanog slede radikalniji potezi.

Zbor odlično radi posao.

Blokada RTS je završena.

Da li je uspeh, videćemo - što je opet možda bila greška u početku sa zahtevom. S druge strane, završetak blokade dolazi taman pred novo okupljanje 1.5., pa će moći sad da se fokusiraju na to.

Vratiće se.. ali ništa nije postignuto. rts dnevnik zvuči još gore danas nego pre 15 dana... Samo će nastaviti brutalnu mašineriju laži.

Dok Ćacistan ostaje 40m dalje.

Smisliće nešto novo, neku novu veliku akciju... Ne brinem za studente i ne kritikujem ih... I dalje ostaje da se građani organizovano više uključe...

Moja ignore lista nije nepogresiva, mora da sam te zamenio sa forumasicom jako slicnog nadimka 🥲

Opet svirao kraj

Блокада је била изузетно успешна јер су "насилници" натерали режим да испоштује закон. Не може се то спиновати другачије, режим је поклекао и стога не може другачији наратив од:

Власт која не поштује закон -> студенти организују успешан протест и -> присиле власт да испоштује закон.

Ако је власт већ била поштовала закон онда би поклекавши поступила противно закону, сам обрт подразумева да нешто у неком тренутку није урадила како треба.

Нема начина да режим испадне морално исправан а, будући поклекао, ни да испадне успешно бахата "јачи тлачи" фантазија коју би радикали желели

Vlast je bila u panici jer ne funkcioniše mašinerija za propagandu od najšireg uticaja, sad je imaju nazad = zadovoljni su. Zabriga ih za zakon. I sad će tek da je... kevu.

Al sve to nije krivica studenata.

Sama akcija nije bezuspešna ali nije postignuto ništa značajno da se izmeni medijska slika. Biće isti kontrolisani kadrovi, ista trovačnica.

Način izbora u rem ostaje isti.

Al sve to nije krivica studenata. Oni su imali svoj zahtev i svakako je bolje što su blokadu napravili. Protresli su značajno i naterali vlast na neki formalni korak i nastaviće da vrše pritisak. Siguran sam da će biti još velikih akcija.

Ja studentsku borbu i metode ne sporim. Ako je bio odgovor meni. Što se studenata tiče puna kapa uspešnih koraka. Ne mogu očekivati više od tako mladih ljudi. Srećom imaju energiju i da ponavljaju svoje uspešne akcije.

Da sam vlast rekao bih još pre 10 dana, dajte bre ispunite im taj formalni korak nikako nam i ne šteti - znamo i sa tim remom formiranim i u funkciji na šta je licilo.

Није упућено теби, него чисто закључак. Пошто је завршена ова епизода са РТС.

Od silnih dešavanja nikako nisam ispratio šta se dešava po pitanju izlaska na izbore u Zaječaru i Kosjeriću?

nspm.jpg

Da li samo ja momentalno dobijam gorušicu od ovakvih jezičkih skalamerija? Nije ovo naravno Đoletov specijalitet, a verovatno se javlja kod ljudi kao atrofija misaonih procesa, usled nedostatka hrabrosti da se govori i dela odrešito i hrabro, onda kada okolnosti ne ostavljaju nikakvog mesta za improvizacije i "privremena rešenja".

Jel ovaj navodno povredio zadnju desnu nogu zato što se baš lepo svim opterećenjem oslanja o istu (to ti je kad imaš veze sa vlašću pa ti tako brzo zacele sve rane koje (ni)si imao):

1745881454133.png

Kratko i jasno:

1745881508088.png

Moja ignore lista nije nepogresiva, mora da sam te zamenio sa forumasicom jako slicnog nadimka 🥲
Ne znam o kome je reč, ali je baš lepo kad neko dočeka svoj happy ending 😊
Umesto: srećno

9s9dja.gif

Poslednja izmena:
Vrh