@Koniljo
Pa ne slažem se. U mojim očima (e sad, ne mora niko da se složi sa mnom) rezultati u Gornjim Nedeljicama više govore o tamošnjim ljudima nego o Moramo. I govore u kakvoj partokratiji i Balkanskoj Severnoj Koreji živimo.
Ali s druge strane, pojedina ponašanja i detalji kod Ne davimo Beograd govore dosta o njima.
@Vox91
Ja mislim da je do oba. Ima i mnogo foliranata, ima mnogo koji se stide da priznaju da su prodali dušu Partiji, a ima i onih koji su prosto prisiljeni. Kapiram da nije svejedno kada si obećao Partiji glas, dođeš na izbore, misliš da ih zezneš a onda vidiš grupice propaliteta kako te dočekuju, legitimišu i traže ti posle fotografiju papira. Naravno, neko bi rekao ''pa što se petljaju sa đavolom'' i ja se s time slažem skroz. Što se petljaju. Samo kažem, ima tu i dosta zastrašivanja. Ljudi lako ulaze u kolo i misle da će lako i da izađu, al ne ide. Pogotovu u manjim sredinama, gde su izbori i perspektive suženi.
A i Partija ne pušta tako lako. Imao sam ortaka koji se učlanio samo da bi namakao trunčicu koliko mu je falilo do zaposlenja u jednoj državnoj službi (imao je dobre kvalifikacije ali džaba, u Srbistanu bez veze ništa). Ušao u Partiju, dobio posao i mislio ok da prođe godinu dana pa će da kidne. Prc. Zvali ga nekoliko godina, angažovali da ide da maše ručicama na Prokopu i po drugim cirkusima. Jedva se iskobeljao posle par godina kad je već bio poslovno situiran da mu više ne mogu ništa.
Ali može tako da se gleda a može da se uzme u obzir i to da ako smo u ovakvim okolnostima i sa tolikom partokratijom i strahovladom, uspeli da smanjimo mandate sa 188 na 119... da ima nade da se jednog dana ovo zlo demontira. Ja kapiram da su mnogi nestrpljivi ili ogorčeni, ali kao što rekoh, ja sam od onih koji ne žele da idu odavde i trudim se da uradim šta mogu ovde i sada. A mogao bih, i mogao sam da odem odavde bez problema. Ali ne želim. Iz brojnih razloga.