Malopre u NS neki pa skoro penzos po godinama oko 60tak g. se raskokodakao uz najgoru mržnju da ga ceo bus čuje... Priča sagovorniku a repertoar poznat ustaše, danas ih je više nego ikad bla bla, hitler se lepo razračunao bla bla, da mu je neko pričao da će danas biti više ustaša... Ceo bus ćuti i meni pukne film i ja se okrenuo i glasno obrušio u trenutku... Kad je rekao nešto je***o blokiraju ja se okrenuo i iz sve snage je*******en ti Vučić sramoto jedna i još nešto... Jedna žena prebegla na kraj busa, jedna me tiho podržala... I on zaćutao i krenuo onda lagano da podbada... Gleda hoću li se uplašiti pa spomenuo kaže "zato ja nosim pištolj" ja prevrćem očima okrenut mu ledima i mislim se kad bi te odalamio jednom pijanduro završio bi tamo gde su ustaše danas što ti je po izgovoru bliži reon, zatrovana skotino... I tad se umešao i neki lik oko 30tak i kaže šta nosiš pištolj? sad ćemo da vidimo... i krene da zove nekog da dođe na okretnicu u centru... I čovek odgovara "da… pištolj na vodu" i ja se okrenuo i pogledao ga e tugo matora...
Ovaj lik telefonirao i objasnio tom nekom sve... I ovaj matori mamlaz sasvim ućutao... Ćuti kao zaliven. A bio je tako hrabar i bučan s početka. Poredi sve sa najgorim ustaštvom, viče, drži slovo kao u kafani.
Ne znam da li je fake poziv pravio taj lik što se umešao al mi drago da se umešao i on...
Inače podrška u busu je ako se moglo po pogledima (i skrivenim izrazima prijatnosti na licu) ceniti velika, al ipak i dalje nikako da grunu svi na budalu koja otvoreno širi mržnju u javnosti, što je nedopustivo tolerisati i slušati.
Ranije danas je jedan deda već spominjao hitlera bio al sebi u bradu a jedna baba kad je bus stao zbog blokade oko podneva finim recima pa ja ne razumem stvarno, pa dobar je vučić, pa zaposlio Srbiju i stoji bus 20 min i ja rekoh isto na glas - šta sam bogu zgrešio da moram da slušam ovo. I ona zaćutala odmah. Inače pored nje dve žene je nisu podržale a njima se kao obraćala, započela "spontani" razgovor.
Mislim da oni ovo svesno testiraju i zato su ovako glasni. Traže potvrdu, podršku tj. ispituju ima li je. Jer ni oni više nisu sigurni. Iz interesa ili zabluda, organizovano ili ne, svesno ili nesvesno, ali to rade da vide gde su.
Tri puta u istom danu.
I zato im se mora glasno odgovarati.
Sad će neko reći lepo je penzosu (ovaj je bio oko 60tak g) a očiglednim batinašima da li bi odgovorio... iskreno zavisi od trenutka ako ima javnosti da me brani bih... Generalno nemam strah još od pre godinu dana, prevazišao sam strahove od bilo kakvih drugih muškaraca, bez obzira na širinu ramena, jačinu bicepsa, pa šta se desi desi se... Umem da bežim.

Ako nisam iznenađen kao poslednji put al ako sam već na oprezu barem ću im pobeći...
Jedino što može da me spreči ako sam baš mrtav umoran i gladan tad bih podrzao nekog drugog umesto mene i verovatno ne bih prvi reagovao... Al danas sam bio sit.