Šta je novo?

Izbori 2024

Studenti su definitivno podeljeni u dve frakcije. Nadam se da ce nastaviti da se postuju i saradjuju oko svih bitnih stvari.

Vecina kragujevackih, niskih i NS fakulteta je odlucilo da izadje sa predlogom ekspertske vlade, dok je vecina BG to odbila.

Danas su studenti u blokadi pozvali na mir i zaobilazenje i kuliranje skupa sutra, a novosadski studenti fakulteta koji su za ekspertsku vladu su odlucili da nocas blokiraju autobuse koji trebaju da voze sendvicare.

Ironija je u tome sto ove koji su vise za akciju prozivaju oni koji isto stalno kukaju da nema vise akcije. Takodje, oni su za ekspertsku vladu bez politicara, a opet ih najvise prozivaju oni koji su protiv aktuelne opozicije.

Razumem obe strane i nadam se da nece da se kolju, nek svako radi sta misli da treba.
Prvo, rekli su zasto ovaj put izlaze kao pojedinacni fakulteti, zato sto je pitanje jako vazno i treba siri konsenzus. Ko zna koliko.je stvari npr odbijeno cekajuci da se usaglase, ovako pokazuju ideju.
Ali da pitam, sta ti licno ocekujes? Evo kazu ekspert.vlada, pa onda kazu j imena, iiii? Ovaj ludak nece, onda sta? Kako da skupstina pomogne? Verovatno moraju izbori, ali ti mladi ljudi a i narod ne zele izbore, vec nesto da sredi sistem, uhapsi bagru pa onda izbore.
Pored toga, ETF je pozvao da se NI "SLUCAJNO DANAS NE BLOKIRAJU PUTEVI, NI SLUCAJNO" , pa su jocas neki novosađani razumeli drugacije, jer ni 14 i 15 nije bilo buseva...pa da se uzvrati usluga
LOGICNO JE da se ne slazu oko svega, ne znam ni kako su do sad funkcionisali ovako, ali daju predloge, a mi moramo da mucnemo sta i kako.
P.S. to je bio poziv za sva mesta u srb, a da se u bg ne mesaju sa torom

Prvo, rekli su zasto ovaj put izlaze kao pojedinacni fakulteti, zato sto je pitanje jako vazno i treba siri konsenzus. Ko zna koliko.je stvari npr odbijeno cekajuci da se usaglase, ovako pokazuju ideju.
Ali da pitam, sta ti licno ocekujes? Evo kazu ekspert.vlada, pa onda kazu j imena, iiii? Ovaj ludak nece, onda sta? Kako da skupstina pomogne? Verovatno moraju izbori, ali ti mladi ljudi a i narod ne zele izbore, vec nesto da sredi sistem, uhapsi bagru pa onda izbore.
Pored toga, ETF je pozvao da se NI "SLUCAJNO DANAS NE BLOKIRAJU PUTEVI, NI SLUCAJNO" , pa su jocas neki novosađani razumeli drugacije, jer ni 14 i 15 nije bilo buseva...pa da se uzvrati usluga
LOGICNO JE da se ne slazu oko svega, ne znam ni kako su do sad funkcionisali ovako, ali daju predloge, a mi moramo da mucnemo sta i kako.
P.S. to je bio poziv za sva mesta u srb, a da se u bg ne mesaju sa torom
Ne ocekujem nista, ja nisam na strani ovih sto su za ekspertsku vladu.

Odnosno, ja sam za jedinstvo i da se ne zalecu i ne dele. Dinstaj i treba polako i mudro donositi odluke. Ne znaci da je ekspertska vlada nesto lose nego polako bre.

Sto se opet nocas pokazalo kao tacno. Mnogi su nesto nezadovoljni 15.3., internet je pun likova koji bi resili to odmah, sve heroji, a onda imamo blokadu kao nocas i dodje fazon 50 ljudi ili koliko je bilo i kad dodje policija, svi se sklone.

Nasa snaga je sto smo inteligentniji, mudriji i u tome sto smo vecina, a moramo i imati vise strpljenja jer vreme radi za nas. Mozda neko to ne vidi jer trenutno vidi obor ispred skupstine i predah od nasih vecih protesta, ali - tiiimeee is on ouuur siiideee, yes it is.

Ne moze i nece se ovo zaustaviti, nema potrebe za nervozom i ishitrenim potezima.

Ovo čemu svedočimo ovih dana u centru Beograda je očajnički potez kontramitinga SNS-a koji je prerušen u vašar.

Veliki broj radnika iz javnih komunalnih preduzeća u Beogradu je odbio poslušnost SNS-u i nije došao.

SNS režim je slabiji nego što izgleda, i njegov poraz je blizu!!!

Pogledajte prilog 235154
Ово је најбитнија порука. Круни им се темељ.

Иначе нису сва ЈП/ЈКП само СНС феуди. Чистоћа је нпр. Вулинов феуд.

Da, baza opada. U Čistoći je bio jedan Vulinov sindikat, kao i u GSP-u ali sada je sve to SNS. JKP gradska Čistoća je SNS Zvezdara, njen direktor je Marko Popadić predsednik SNS Zvezdara, Mihailo Dosković predsednik opštine Zvezdara je došao sa mesta sektorskog direktora u Čistoći, predsednica skupštine opštine Zvezdara Nevena Maksimović je došla iz Gradske čistoće, a i nekoliko članova opštinskog veća su odatle. Bukvalno je Zvezdara JKP Zvezdara-Čistoća. Izvor, moje lično iskustvo jurnjave za njima proteklih godina. U velikom su strahu, uskoro lete sa vlasti, bez baze i botova su ništa.

Ne znam, ovde se vrti jedna prica ali devojka i njeni su sa juga, i spakovao je pola grada u autobuse i sve iz javnih preduzeca osim kriticnih radnika
Reci da je razocarana je malo... bukvalno joj se ne zivi vise u ovoj zemlji zbog ovih desavanja

Ne znam, ovde se vrti jedna prica ali devojka i njeni su sa juga, i spakovao je pola grada u autobuse i sve iz javnih preduzeca osim kriticnih radnika
Reci da je razocarana je malo... bukvalno joj se ne zivi vise u ovoj zemlji zbog ovih desavanja

Уцене радницима у мањим местима су бахатије. Али сви ти који су дошли зато што морају нису реална подршка режима већ статисти. Док су сви који су дошли 15.3. и поред опструкција, и још ко зна колико њих који ниси могли да дођу реална снага која је против.

Slazem se, ali to 'moram' nas ubija vec par decenija.
I policajci 'moraju' da nas biju dok se kriminalci setaju ispred njih ili dok ih cak i stite.

Ovaj vasar je samo prikaz moci koju nepomenik hoce da pokaze, u fazonu evo, nemocni ste, u sred grada sam dovukao ljude i ogradio ga nakon sto sam vas udario zvucnim topom, sada cete i to da trpite i ne mozete mi nista.
Represiju dize na maks jer vidi da su ljudi izdali studente ne stupajuci u generalni strajk.

Nije tačno,, nema veze to sa protestima
dele kockice ŝecera,
a biju samo one koj nece da ih jedu 😅

Преузели Универзитете а што им је иначе и један од главних преосталих циљева годинама уназад, још од поништавања малог доктората.

Знајући какав је монструм Жвалави сигуран сам да види прилику да лошу ситуацију претвори у катастрофалну по народ. На крају ће му блокада Универзитета бити изговор за преузимање истих.

Не видим неке веће препреке за то. Избаци неподобне професоре, замени их неким измишљеним подобним, замени и ове непослушне студенте ћацијима и дилерима који имају одличну прилику да оперу биографије и да постану Будућност Србије и нови лидери.

На крају крајева, том агенту Смиту је још само високо школство остало да уништи. Зашто би се баш ту зауставио?

Poslednja izmena:
Policija prelazi na stranu naroda, kolorizovano.

Razbijaju miran protest.
Preci ce.

Ne razbijaju miran protest nego sklanjaju ljude sa ulice.

Nije upotrebljeno nasilje, da, upotrebljena je fizicka sila da se sklone ljudi sa ulice, pa kako drugacije da ih sklonis? Moras da ih podignes.

Ideja da se nesto blokira je besmislena, posebno sto se radi o smesnom i nebitnom sendvicarskom skupu koji nista ne znaci. Mi cemo se im se smejati, Informer baba ce im se diviti, kao sto je i juce. 2 hiljade, 20 hiljada ili 200 hiljada statista - nebitno.

Policija na snimku radi svoj posao i omogucava autobisima da prodju. Nisu problem policajci sa snimka vec ovi koji prave ovaj cirkus i koji su dovlace te ljude u Beograd. Ne moze ulicni policajac samostalno da donosi odluku da li taj autobus zasluzuje da ide sad u Beograd ili ne, njegovo je da obezbedi da se taj autobus krece tj. da je put prohodan.

Onaj ko bira ovakav nacin borbe i blokadu puteva lezanjem po istima, znaci da je spreman da se bori. Ako cemo da se borimo, onda nema kuku lele, dosao policijac i podigao me i sklonio.

Mnogo se ovde jedu govna realno i zahteva nerealno. Legne se na put, a onda histerise po netu. Ko legne, legao je, spreman je na borbu, zatvor... ne mogu se vrsiti akcije i onda uzasavati na internetu i kmecati.

Kada je u pitanju represija i prekomerna upotreba sile, upotreba nekakvih nedozvoljenih zvucnih sredstava za vreme tisine i mirnog protesta - onda je ok zaliti se na policijsko ponasanje i gledati sta moze da se uradi.

Ali da nekoliko desetina ljudi blokira put u Novom Pazaru i stanicu u Novom Sadu i da dodje policija i mirno ih skloni i onda se kuka na istu - daj, vreme je da se odraste, nemojmo biti neozbiljni.

Bilo bi potpuno i besmisleno da odbiju naredjenje i ne bi nam donelo nista u ovom trenutku.

Podseti me ovo sve na vreme kada sam isao kao klinac na sever. Dodju drogirani i maskirani navijaci i gadjaju policiju i onda ih ovi ispendrece i onda kao kuku lele, acab...

Ne poredim bagru navijacku i studente koji mirno protestuju, pricam samo o psihologiji mase i da u takvim okolnostima cesto bude popularno gurati tu pricu o nepravdi i tamo gde je ima i gde je nema i kad jedan potegne tu pricu - svi krenu za njim.

Mi prisustvujemo njihovoj propasti i nema mesta panici i ishitrenim potezima. Ispred skupstine nema nikog, a ni u gradu se ne oseca nista, 20 do 12 je.

I u Novom Sadu i u Kragujevcu i u Nisu i u Beogradu, u ovo vreme je vec grad bio pun i reke ljudi su dolazile sa svih strana.

To sto ce sendvicari da dodju na par sati, napiju se, zapisaju i odu kuci, nebitno je, ocisticemo.

Nek se desi danasnji dan, borimo se da se vise nikada u istoriji ne ponovi.

IMG-61f89316db1371ec0ca2056dbe2edc65-V.jpg

@Beki prećiće, kada bude jasno da je režim pao. Neće nam pomoći da ga srušimo.
To ne znam. U svakom slucaju, nije posao nekog obicnog policajca u Pazaru da prelazi, to se radi na visem nivou. Danas da je par pandura reklo da nece da sklanja studente sa ulice, ne bi se nista desilo, zamenili bi ih drugima. Koliko vidim, ovi sto su sklanjali ljude, nisu se nista iziviljavali i prekomerno upotrebljavali silu.

Blokade su besmislene, oni su vec sada pukli. Beograd je bio prepun u ovo vreme 15.3. Kao i Nis, kao i Kragujevac, kao i Novi Sad.

Vec sada vidimo kolika im je podrska. Doci ce samo statisti koji ce biti dva sata tu i zapalice. Osim ako ih ne ograde tamo i zabrane bezaniju, ali poenta je opet ista.

Nigde nikoga. I ovo sto se crni ispred skupstine nisu ljudi nego traktori

1000031864.jpg

Vrh