Pa sa takvim pristupom i relativizacijama će ti i ubuduće biti nejasno. Sam taj natpis "putovaće 5 minuta duže"... Mislim da je više nego jasno koliko je to izvrnuto i izvitopereno napisano. Kao, ne znaš ti da nije samo 5 minuta i da se nekad ni ne radi samo o pukom vremenu nego o nizu drugih problema koje sve to stvara...
Pritom mene su do sada blokade jako malo do nimalo ometale. Ovo što pišem, ne pišem zbog sebe. Ali baš zato što nisam retard i nisam sebičan, baš zato razmišljam o drugima koji nisu te sreće da ih ništa od ovoga ne ometa. A pomaže i to što saslušam ljude jelte, pa mi neki i sami kažu. I ne, ljudima nije svejedno kada treba da gledaju u pasulj gde i kad će biti sledeće blokiranje u gradu koji već puca po šavovima u svakom smislu pa i saobraćajnom.
Ne valja ti to izvrtanje i banalizovanje, i to tako perfidno sročeno da je na granici sa podsmevanjem. Tim pristupom ćeš i sutra opet biti faktor odbijanja ljudi od sebe ili dodatnog širenja razdora ili prosto neslaganja i podela među ljudima. Tim pravljenjem da ne razumeš šta je tu problem i šta se ljudi tu bezveze bune.
Samo kažem, kad već pišeš i čudiš se otkud podeljene reakcije. A ti kako hoćeš, naravno.
P.S.
I opet kažem, mislim da sve ovo predugo traje.
A na putu je da pređe i u fazu "ovo ne vodi nikuda".
A čak mislim i da posle svega što smo imali i postigli prethodna 4 meseca, ovaj događaj da par stotina ljudi blokiraju jedan most i sve vezano za njega, usred radnog dana i špica, je u neku ruku malo i blam. I donosi više štete i lošeg imidža protestantima nego koristi.
Lepo ti neko rekao da se manes B92
Kakav crni los imidz, danas su srednjoskolci izasli da blokiraju Gazelu. To je lose samo na rezimskim portalima.
Kome deca izmedju 15 i 19 godina stvaraju los imidz? I kako ih mozes spreciti da to rade, sve i da je tako kao sto ti kazes?
Njihovo pravo, njihov protest, ja ih podrzavam u potpunosti, u najgorem slucaju bih bio neutralan i ne bi me ti dogadjaji ni uznemirili niti odusevili.
Evo gore Vucko napisao da je Vukadinovic rekao da niko iz SPS i SNS korpusa nece biti uz studente pa sta onda ima njima neko da se dodvoravamo? A SNS i SPS korpus realno kuka na blokade, mozes ti biti smoren, kolutati ocima ili sta god, da ti se ne svidja ili nije tvoj stil... ali razumevanje mora da postoji. Blokiraju studenti i srednjoskolci i to vide kao vid borbe, sta sad da im zamerim? Pa nek su i glupi, neka ih, zele dobro. Ajde da neka placena grupacija blokira pa da se razume nezadovoljstvo.
To je realnost i ne mozemo se slihtati sad svakome da ne bi on slucajno nesto. Odredjena i mudra vrsta slihtanja je ok, ali stvarno sve ovo vidim kao jedan referendum.
Nije ovo Djilas vs Vucic.
Ako je preko 50 posto Srbije SNS i SPS plus likovi kojima smeta blokada srednjoskolaca i studenata, onda je to posteno i nek imaju vlast. Demokratija. To je u slucaju da mi iznedrimo normalnu opciju sa nase strane.
Referendumski izbori i idemo.
Nasa strana se opredelila za svoj put. Ne moze sve da stane, ali kao nemoj utorkom u 22h Trosarinu. Podela je vec napravljena i to je to, moze pojedinac samo da laze samog sebe. Razumno je da se ne ide na izbore ako se vidi da su opet cirkus, ali ako se izborimo za neke uslove, skupimo gomilu kontrola, nadjemo nacin da koliko toliko kontrolisemo, imamo stvarno za koga da glasamo, svi smo ujedinjeni... pa onda ako se neko okrenuo SNS-u i ode da glasa za njih jer ga smarala blokada - nek glasa. On i jeste njihov.
Ja mogu tri dana da stojim.