Opasan je taj narativ sto se gura da su blokade lose i da samo odvracaju gradjane i smaraju ih. Sve vise sa tim spinuju rezimski mediji i botovi. Mislim, ne znam vise sta da kazem i ne mogu da glumim finocu - verujem u demokratiju i ako je neko toliko retard da ce ga 5 minuta duze do kuce ili posla i trazenje alternativnog puta naterati da pljuje po svemu ovome i predje na Vucicevu stranu, neka predje.
Meni se ne svidja ova akcija studenata FON-a i to je to, tu stavljam tacku. Necu se ubiti zbog toga, niti sad pljuvati po svemu. Idemo dalje.
Pa sa takvim pristupom i relativizacijama će ti i ubuduće biti nejasno. Sam taj natpis "putovaće 5 minuta duže"... Mislim da je više nego jasno koliko je to izvrnuto i izvitopereno napisano. Kao, ne znaš ti da nije samo 5 minuta i da se nekad ni ne radi samo o pukom vremenu nego o nizu drugih problema koje sve to stvara...
Pritom mene su do sada blokade jako malo do nimalo ometale. Ovo što pišem, ne pišem zbog sebe. Ali baš zato što nisam retard i nisam sebičan, baš zato razmišljam o drugima koji nisu te sreće da ih ništa od ovoga ne ometa. A pomaže i to što saslušam ljude jelte, pa mi neki i sami kažu. I ne, ljudima nije svejedno kada treba da gledaju u pasulj gde i kad će biti sledeće blokiranje u gradu koji već puca po šavovima u svakom smislu pa i saobraćajnom.
Ne valja ti to izvrtanje i banalizovanje, i to tako perfidno sročeno da je na granici sa podsmevanjem. Tim pristupom ćeš i sutra opet biti faktor odbijanja ljudi od sebe ili dodatnog širenja razdora ili prosto neslaganja i podela među ljudima. Tim pravljenjem da ne razumeš šta je tu problem i šta se ljudi tu bezveze bune.
Samo kažem, kad već pišeš i čudiš se otkud podeljene reakcije. A ti kako hoćeš, naravno.
P.S.
I opet kažem, mislim da sve ovo predugo traje.
A na putu je da pređe i u fazu "ovo ne vodi nikuda".
A čak mislim i da posle svega što smo imali i postigli prethodna 4 meseca, ovaj događaj da par stotina ljudi blokiraju jedan most i sve vezano za njega, usred radnog dana i špica, je u neku ruku malo i blam. I donosi više štete i lošeg imidža protestantima nego koristi.