Baš zato ako bi ih na listu birali studenti/ profesori/ narod, šanse za izdaju su manje.Има само једна опасност са тзв. техничком експертском владом - ко нам гарантује да ту нема СНС спавача?
Сетимо се прве владе Дачић-Вучић са вундеркиндом Лазаром Крстићем, Тасовцем, Удовичићем, па и Саша Радуловић је дошао као експерт и нестраначка личност, као и ноторни доктор Лончар.
![]()
Režim na Pinku otvoreno govori o čistki "nepodobnih" policajaca, jer im deca učestvuju na protestu
Ana Brnabić potvrdila da je general policije Bogoljub Živković prevremeno penzionisan. jer mu je sin učesnik studentskih blokada.n1info.rs
Navijam da se ovo dogodi do kraja, možda policija postane malo manje lojalna.
Još mi ne ulazi u glavu kako ljudi veruju u izborni proces u zemlji gde je dokazano mnogo puta do sad da je sve obesmišljeno.Nema ekspertske vlade, nema izbora, nema ničega dok se SNS ne zabrani, a svi članovi prečešljaju i ne osude za svoje zločine.
Ne znam šta sad tu ima da se pregovara, planira i sklapa za nekakve izbore, ako će u tim izborima učestvovati SNS i bilo koji njeni derivati. To vam sada i studenti govore, nema pregovora oko ispunjenja zahteva, posebno ne prvog zahteva. Dakle, nema pregovora sa SNS o bilo čemu i bilo kakvim izborima.
Ko može da nam garantuje i da kaže da, ako se promene izborni uslovi, da SNS neće moći opet da krade?
Aman, toliko afera, toliko toga se javno zna, kakvo kriminalno društvo, kakve zločine su počinili, naredili i platili, i sad treba da prihvatimo bilo kakve izbore u kojima oni učestvuju? Da li vi razumete uopšte o čemu diskutujete ako kalkulišete kako opozicija da skupi potpiše, ko su SNS spavači, ko treba u ekspertskoj vladi da bude i slično?
Sa kriminalcima nema pregovora niti razgovora.
Ja bolju ideju osim da ga popisamo na izborima ne vidim. Da vidimo hoce li 500 000 glasova razlike ukrasti.ali takodje uslovni izbori se pominju poslednjih 10 godina, zasto i po toj logici bi neko razmisljao drugacije, da ce ih dati?
Ja koliko sam sad zanesen ovim protestima i blokadama, isto tako verujem da je i većina ljudi u istom modu. Ali opet sam skeptičan po pitanju izlaznosti, osim kada bi studenti terali ljude i pravili ogromnu kampanju za izlazak na glasanje pred izbore.Ja bolju ideju osim da ga popisamo na izborima ne vidim. Da vidimo hoce li 500 000 glasova razlike ukrasti.
Studenti nece nasilje, gradjani nece nista, osim da se**.
Najlakse napisati post - nema ekspertske vlade, nema izbora, dok ih sve ne pohapsimo.
Kako to izvesti, to nije ni bitno. Populizam poput SNSovskog.
Da, ali ko da ih pošalje u zatvore bez izgubljenih izbora.Ja koliko sam sad zanesen ovim protestima i blokadama, isto tako verujem da je i većina ljudi u istom modu. Ali opet sam skeptičan po pitanju izlaznosti, osim kada bi studenti terali ljude i pravili ogromnu kampanju za izlazak na glasanje pred izbore.
I ja bih voleo da vidim pišanje po režimu, ali opet s druge strane sam pre za to da ih pišaju u zatvoru, bez izbora.
Ово се никад неће десити, чак ни у ситуацији да један ЗЛФ узме апсолутну већину. Тако да - никад.Nema ekspertske vlade, nema izbora, nema ničega dok se SNS ne zabrani, a svi članovi prečešljaju i ne osude za svoje zločine.
Nema ekspertske vlade, nema izbora, nema ničega dok se SNS ne zabrani, a svi članovi prečešljaju i ne osude za svoje zločine.
Ne znam šta sad tu ima da se pregovara, planira i sklapa za nekakve izbore, ako će u tim izborima učestvovati SNS i bilo koji njeni derivati. To vam sada i studenti govore, nema pregovora oko ispunjenja zahteva, posebno ne prvog zahteva. Dakle, nema pregovora sa SNS o bilo čemu i bilo kakvim izborima.
Ko može da nam garantuje i da kaže da, ako se promene izborni uslovi, da SNS neće moći opet da krade?
Aman, toliko afera, toliko toga se javno zna, kakvo kriminalno društvo, kakve zločine su počinili, naredili i platili, i sad treba da prihvatimo bilo kakve izbore u kojima oni učestvuju? Da li vi razumete uopšte o čemu diskutujete ako kalkulišete kako opozicija da skupi potpiše, ko su SNS spavači, ko treba u ekspertskoj vladi da bude i slično?
Sa kriminalcima nema pregovora niti razgovora.
Све потписујем осим да не мора да буде једна листа. Мислим да је од кључне важности јединство од Силване до Нирване са платформом техничке владе и уз подршку и помоћ студентског покрета.Ја немам ништа против избора, само имамо против било какве нејединствене одлуке. Значи одлуке коју не би донеле заједнички све значајније опозиционе странке уз подршку наравно студената, али и других нестраначких организација од утицаја, типа Прогласа, биле би убиствене.
Услови су свакако нерегуларни, увек су и били, сад ће бити веровано највише притисака зато што им се позиција највише љуља. Дакле морамо бити свесни, морамо једном добити изборе који свакако неће бити регуларни, баш као што је то било и 2000. Другог начина нема, али зар мислите да постоји више шансе да допусте праву прелазну/експертску владу а не нешто што личи на регуларне изборе.
И немојте ширити дефетизам, када воља народа буде јасна да жели да га смени, никакви бирачки спискови, бугарски возови и слично неће му помоћи. Те махинације са сељењем бирача и прекрајањем појединих извештаја може помоћи само на локалним изборима или када је ситуација 50-50. Када је разлика већа од 2-3% на републичким изборима нема шанси то да намакну. Много већи проблем јесу медији у предизборном периоду као и коришћење разбијених и корумпираних институција, тј прислушкивање и злоупотреба података из МУП-а, правосуђа, видели смо чак да се користи и то да ли је неко слао хуманитарне поруке и милион сличних поступака. Али зар не мислите да ће ових неколико месеце опште побуде у значајној мери неутралисати те непоменикове махинације.
А кад то схвати и почне да користи неке нове трикове, неће моћи да прође неопажено, и тада ће протести добити нови мотив, као што је и било 5. октобра и не видим како се тада може спасити.
По мом мишљењу, ако истраживања НСПМ имају тежину коју су до сад имала, вреди изаћи на изборе, али јединствено. И не мора то бити једна листа мада сад први пут мислим да је једна листа најбоља.
Наравно, треба инсистирати да се омогући независна истрага бирачких спискова и свим снагама прочешљати их пре самих избора, а не на сам дан избора, и тражити нови РЕМ који ће барем мало бити мање у каџама хоботнице.