Njega radikali smeniše zato što je izd'o a ne zato što je bio loš u celini.Samo Sloba Srbiju Spasava.
Управо је обрнуто, пошто се 25 година спороводи искључиво грађанска, глобалистичка и вазална политика.znaci narod siluje gradjane
Управо је обрнуто, пошто се 25 година спороводи искључиво грађанска, глобалистичка и вазална политика.
Народ (мисли да) гласа за суверенистичку, солидарну и национално одговорну политику а добија сушту супротност томе. Тако је заправо 35 година.
Nemoguće je da ovako pluralisticki pokret pokrene strankuСве више ми изгледа да једини излаз из ове ситуације јесу, као први корак избори, на којима би студенти позвали људе да гласају за кандидата/листу коју саставе/одобре са својим професорима, а да током процеса максимално воде кампању, да током гласања буду контролори, да пазе у својим местима ако долазе организовани гласачи.
Мислим да сада постоји довољно воље и људи да се избори доведу до високог фер и поштеног нивоа.
Друга опција је дијалог са Вучићем ако формирају нову Владу без избора, да му се престави испуњеност захтева, и да му се предоче неке ситнице које би вероватно испунио да умири народ. Под ситнице мислим на дивље депоније, тотални комунални неред, планску градњу ( фазон нека тајкуни граде али у плански предвиђеним зонама), проблеме у култури, образовању, и уједно представили решења која одаберу у консултацијама са професорима и струком.
Ови зборови грађана неће имати никакав утицај на политику, једино ће имати утицај на нашу општу културу, културу дијалога и међусобно поштивање, а оволики број људи који учествује и подржава протесте чека нешто конкретно, чак би имали и вољу да изађу на изборе јер се појавила чисто народна струја којој верују.
Можда сам песимистичан, али нешто не видим неку стратегију...
Moj astrolog kaze drugacije.Избора, на којима ће се гласати за политичке опције, неће бити бар још годину дана, а тада ће политичка слика бити драматично другачија. Нема никаквог смисла сада причати на ту тему.
Да, и опозција, и њених 654 испостава не може да дође до цензуса и то нема везе са крађом избора.Sto si ti sad izneo kao misljenje i niko ne skace na tebe zbog toga i sasvim je ok to napisati ako tako mislis.
Мислим на листу стручних људи, коју би студенти само подржали, чији би једини програм био Устав и тежње народа, и доказани тад људи који би ту листу предводили, никада нисам помислио на студентску странку, али мислим да би студенти могли кроз свој покрет да помогну у спровођењу кампање и као контролори да помогну у контролисању изборног дана.Nemoguće je da ovako pluralisticki pokret pokrene stranku
Moram samo da kazem da gresis sto stalno istices DS i G17 kadrove, da je SNS osnovan 1998. godine na primer i uzeo izbore 2000. godine, oni bi svi jos tad bili u SNS-u.Ту су радикали у СНС, ал су друга-трећа лига, изузев Неше Стефановића и Јоргованке Табаковић. Они су на нувоима сеоски месни одбори. Општине већ држе Г17 кадрови, негде ЛДП и ЛсВ кадрови као по Војводини, негде ДС као у Београду.
Тадић је глумио ауторитет док је био на државној функцији, чим је сјахао, изгубио је ауторитет у странци и она се распала.
Њега је врх ДС саплитао први.
Што се тиче понашања, глобални тренд је екстремнијег политичког деловања.
На крају, опозиција треба сада да има фокус не на међусобном трвољењу, већ на осипању гласачког тела СНС.
Грађанске и проевропске опозиционе партије немају потенцијал за то.
НДСС и ПОКС исто немају потенцијал за то као што ни 90их ДСС и СПО нису имали потенцијал да преузму гласаче СРС.
Шаровић има потенцијал за то, и само из тог разлога га не треба саботирати и кудити.
Грађанско-проевропска опозиција боље да види да се сабере у својим редовима пошто су најфрагментисанији. Има ту сада и нових фактора, Крени-промени, Проглас и ЗЛФ нису случајно прозивани на утакмици од службених вођа навијача, пошто одударају од наратива жути лопови где је остатак опозиције.
Мени баш изгледа да би политичка слика могла да остане иста и након годину дана.Избора, на којима ће се гласати за политичке опције, неће бити бар још годину дана, а тада ће политичка слика бити драматично другачија. Нема никаквог смисла сада причати на ту тему.
To nije realno; stranka prosto mora da se opredeli i po pitanju npr. spoljne politike, a tad će već da pukne pokret jer nema teorije da će da npr filozofski u NS i bogoslovija da se slože za neki predlog. Tako nešto do sad nije bilo problem, ali bi u tom slučaju gotovo sigurno došlo do cepanjaчији би једини програм био Устав и тежње народа
Osim stranke na izbore može da se kandiduje i grupa građana. Može sa izađe sa predlogom prelazne vlade i ne mora da se izjašnjava o takvim pitanjima.To nije realno; stranka prosto mora da se opredeli i po pitanju npr. spoljne politike, a tad će već da pukne pokret jer nema teorije da će da npr filozofski u NS i bogoslovija da se slože za neki predlog. Tako nešto do sad nije bilo problem, ali bi u tom slučaju gotovo sigurno došlo do cepanja
Лагано определимо спољну политику у складу са Уставом.To nije realno; stranka prosto mora da se opredeli i po pitanju npr. spoljne politike, a tad će već da pukne pokret jer nema teorije da će da npr filozofski u NS i bogoslovija da se slože za neki predlog. Tako nešto do sad nije bilo problem, ali bi u tom slučaju gotovo sigurno došlo do cepanja