HEROJI ŽIVE VEČNO - 23.03.1999.
— Igor Vujanović (@Infoverzum) March 23, 2025
"ZA ČAST PROFESIJE ZA OBRAZ OTADŽBINE"
26 GODINA. pic.twitter.com/DKvOtItUuz
HEROJI ŽIVE VEČNO - 23.03.1999.
— Igor Vujanović (@Infoverzum) March 23, 2025
"ZA ČAST PROFESIJE ZA OBRAZ OTADŽBINE"
26 GODINA. pic.twitter.com/DKvOtItUuz
Kraljevo
— Снебивљива аждаја (@Mrs_Crownix) March 24, 2025
Pumpaaaj
♥️⛽♥️⛽♥️⛽ pic.twitter.com/s9YCEWJxq7
Pa ona je jedna od lojalista, brzo zaboravila ubistvo svog muža i brzo zaboravila na pravdu. A Igor je tu jer su njih dvoje zajedno u vezi.Ja ne razumem ni zašto su oni bitni. Jurić je generalno izgurao neke dobre stvari, izvan toga ne vidim relevantnost. Za nju mi tek nije jasno.
На основу члана 17. став 1. и члана 42. став 1. Закона о Влади („Службени гласник РС”, бр. 55/05, 71/05 – исправка, 101/07, 65/08, 16/11, 68/12 – УС, 72/12, 7/14 – УС, 44/14 и 30/18 – др. закон) и члана 68. став 5. Закона о високом образовању („Службени гласник РС”, бр. 88/17, 27/18 – др. закон, 73/18, 67/19, 6/20 – др. закони, 11/21 – аутентично тумачење, 67/21 – др. закон, 67/21, 76/23 и 19/25),
Влада доноси
УРЕДБУ
о измени Уредбе о нормативима и стандардима услова рада универзитета и факултета за делатности које се финансирају из буџета
Члан 1.
У Уредби о нормативима и стандардима услова рада универзитета и факултета за делатности које се финансирају из буџета („Службени гласник РС”, бр. 15/02, 100/04, 26/05, 38/07, 110/07 и 17/25), у члану 6. став 1. после речи: „са по” додају се речи: „пет часова, односно”, а број: „20” замењује се бројем: „35”.
Члан 2.
Ова уредба ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у „Службеном гласнику Републике Србије”.
05 Број: 110-2840/2025
У Београду, 24. марта 2025. године
В Л А Д А
ПРЕДСЕДНИК
Милош Вучевић
Влада Србије у оставци је донела данас уредбу по којој се структура 40-часовне радне недеље наставника и сарадника на факултетима мења са 20 часова настава + 20 часова научно/уметничко-истраживачки рад у 35 часова настава + 5 часова научно/уметничко-истраживачки рад.
Уредба која се мења стара је 21 годину и њен део који се мења никада се није мењао. Сада се мења искључиво да би се смањио износ дела плате који ће наставници и сарадници на факултета примити због тога што се настава не изводи, а научно/уметничко-истраживачки рад наставника, сарадника и факултета уопште није обустављен. Ова уредба је само још један чин урушавања институција. Свако ко познаје рад наставника и сарадника на факултету, зна да су врло строги захтеви за избор и реизбор у звање и да у пракси научно/уметничко-истраживачки рад често захтева и веће радно ангажовање него сама настава.
U Ujedinjenim zemljama Ćacilenda više puta je dokazano da je sve moguće.Па будући да је сваки наш закон који се тиче ограничавања самовоље политичара и државног апарата тако срочен да ни не значи ништа, могу комотно да тврде да је ово урађено "за потребе државе" и нико не може правно да их оспори јер "потребе државе" нису дефинисане
Ако треба да спутају грађане дефинисаће и генетски код цвета који грађани смеју да саде а када треба да спутају себе онда им је закон "политичари неће злоупотребити новац од пореза за лични интерес осим ако не процене да је тако најбоље"
Član 17
Vlada kojoj je prestao mandat može vršiti samo tekuće poslove i ne može predlagati Narodnoj skupštini zakone i druge opšte akte niti donositi propise, izuzev ako je njihovo donošenje vezano za zakonski rok ili to nalažu potrebe države, interesi odbrane ili prirodna, privredna ili tehnička nesreća.
Jel ovo tekući posao?
Pa što nisam znao da je i on postao SNS k..va.Ja ne razumem ni zašto su oni bitni. Jurić je generalno izgurao neke dobre stvari, izvan toga ne vidim relevantnost. Za nju mi tek nije jasno.
Mislim da i nije zvanično deo stranke i mislim da nije zvanično javno podržao niti deluje sa strankom - ali kao što sam napisao, u vezi je sa Milenom i ona ga šeta svuda sa sobom kao kuče na povocu. Prilično je problematično njegovo ponašanje, kao čovek koji prošao neviđenu tragediju i koji je tada godine života potrošio da nekako zaštiti i drugu decu u Srbiji i regionu, on u poslednje vreme piše budalaštine. Čovek u krizi srednjih godina, našao novu dominantnu ženu i očigledno mu ona drži jajca da piše ono što ona/stranka kaže.Pa što nisam znao da je i on postao SNS k..va.
Nisam crawler bot, niti mi je politika zanimanje, ne mogu da ispratim svih 5.000 dnevnih političkih novosti niti dnevna dešavanja svih 5.000 politički relevantnih (umešanih) lica u Srbiji.
Ja ne razumem ni zašto su oni bitni. Jurić je generalno izgurao neke dobre stvari, izvan toga ne vidim relevantnost. Za nju mi tek nije jasno.
Да ли је ДЈВ погледао Камелеона? Ако није, нека погледа што пре. Можда се неко угледао на колеге са ФДУ, можда му се исто дешава у редакцији тренутно… Мождаааа 😃
— Blokada PFKG (@blokadapfkg) March 25, 2025
Tipičan primer Stockholmskog sindroma.Може се рећи да је обоје задесила лична породична трагедија услед насиља криминалаца а сада иду на скупове подршке криминалцима промотерима насиља.
Ja mislim da su oni i BIA zaj*** i da svuda imaju ovako... svoje ljude među svima, pa i onima.Да ли је ДЈВ погледао Камелеона? Ако није, нека погледа што пре. Можда се неко угледао на колеге са ФДУ, можда му се исто дешава у редакцији тренутно… Мождаааа 😃
— Blokada PFKG (@blokadapfkg) March 25, 2025
Hihihi
Mislim da je vrlo pogrešno napamet porediti zemlje sa vrlo različitom društveno-političkom praksom, a još gore na osnovu onih iskrivljenih slika koje stvara Zapadna masovna kultura. Računajte na to da što je za njih ta zemlja više neprijateljskija, to će se truditi da prave iskrivljeniju sliku. I Istok, i razne druge grupe neprijatelja se to trude, ali su daleko neuspešniji. Ne zato što su bolji (ista g*** po tom pitanju), već zato što su nedovoljno sposobni/perfidni. Podseća na plakate trenurtno na poljsko/beloruskoj granici, gde govore da je tamo s one strane granice neki tamo užas, i da još nije kasno da odustanete.Kako si ovo zaključio? Koliko ja vidim, truje se sve u 16.
Ne sviđa mi se ovo nimalo, mislim da sekta ovako pokušava da legitimizuje buduće nasilje nad narodom. Korak ka Belorusiji